Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

A Mokarris ivadékok aranyvasárnapja

Sporttörténeti érdekességet könyvelhettünk el a június 23-i galopp versenynapon, hiszen 5 futamban indult Mokarris apaságú telivér, és mindegyikben az ő leszármazottja végzett az első helyen. Mindez egyben azt is jelenti, hogy ötször mázsálhatott vissza dióspusztai tenyésztésű ló. Ez a nap sem telt el duplázás nélkül, most a Gönczi Rebeka – Paizs Gábor tandem aratott két sikert. A futamokat kivétel nélkül szintetikus talajon rendezték, figyelembe véve, hogy két hét múlva jön a Magyar Derby, és számos egyéb nagyverseny.

Ris-ek felsőfokon! A Mokarris apaságú lovak többsége -ris végződésű nevet kapott Dióspusztán 2021-ben. Ez fogadói- és speaker szempontból nem volt túl barátságos ötlet ugyan, azonban ezen a versenynapon jócsengésű befutási sorrendeket hozott. Nézzük is!

Az első futamban, a Cabala Hendikepben (1000 m., IV. o.) Farris (M. Madihi) nyitotta a győzelmi sort, beváltva jelentős esélyét a kisterhű Oszmána Szultánával (Koricsánszky Virág) szemben. Római Lány (Rostás Zs.) idei első futására is 3. lett. Solar (Suták Csenge) még mindig nem volt a régi, de jön előre.

Farris-szal (Mounir Madihi) indult a Mokarris-ivadékok napi nagy sorozata

A 2. futamban már kettőnél járt Mokarris, hiszen ezt a Nyeretlenek Versenyét (1200 m., V. kat.) Falarris (J. Parigál) húzta be Hungarikum (Morvai Eszter) előtt. Itt Asti (Mocsinka Vivien) végzett 3.-ként Next Charge (Benedek Z.) előtt.

Aztán jött zsinórban a 3., Everlast (Kovács Réka) révén a Phönix Hendikepben (1200 m., V/b.). Nagy sansz volt eleve, nem is kellett kilovagolni, mert így is igen biztosan ért haza Marionett (Barabás Mónika) és Arthur király (Koricsánszky Virág) előtt. Magenta (Gönczi Rebeka) nyerése után nem jött igazán előrébb.

A 4. futamot követően – Ricsay Hendikep (1400 m., V.o.) már 4-nél jártak a Mokarris apaságú lovak, mivel Tallaris (Gönczi Rebeka) élete első hendikepjében élete első sikerét aratta, ugyanakkor szinte biztosan nem az utolsót, hiszen a stílusa meggyőző volt. Lisboa (Kolumbán Ö.) ugyan jött, de nem érhette utol a nyerőt. Alda (Kocka Á.) idei 4. versenyében sokkal erősebb volt mint eddig, hiába, az orosházi lovaknak mindig kell az új évadban legalább 3-4 futás, hogy formába lendüljenek.

Az 5. sikerre a 7. futamig, a Nyeretlenek Versenyéig (1600 m., V. kat.) kellett várni, valószínűleg azért, mert a köztes versenyekben nem indul Mokarris apaságú ló… 😊 Nos, itt Romarris félelmetes sprintet nyomott le a befutóban és átrohant a már-már nyerőnek hitt Themiddleofthenighton (Kolumbán Ö.). Gönczi Rebeka nagyot lovagolt és ezzel duplázott is, csakúgy, mint az általa lovagolt lovak trénere, Paizs Gábor. A 2. helyezett pedig talán a pálya legpechesebb lova. Mindig történik vele valami, vagy ha nem, akkor akad nála egy-egy jobb. A 3. Suburra (Gulyás Sz.) lett.

A nap főfutama az Ászári Díj (1400 m., II. kat.) volt. Itt Wolf of Wallstreet (S. Georgiev) ismételt, azaz újra nyert, hendikep után díjversenyben is. Mindenesetre könnyen lépett el Short Circuit (Ördög A.) mellett. Xinoníma (Sándor P.) relatíve jó versennyel jött elő és vált bronzossá, míg Royal Force (J. Parigál) jelezte idei 2. versenyében, hogy hamarosan nyerhet is.

Wolf of Wallstreet (Stanislav Georgiev) duplázott a napi főfutamban

A Weissdorn Hendikepben (1600 m., III. o.) Valdesco (Suták Csenge) feltartóztathatatlannak mutatkozott, simán verte a mezőnyt, magasabb osztályokban is jó lehet. Tulsa (Czene Leila) mint mindig, úgy most is jól futott hölgylovassal, így magas súllyal is 2., a 3. pedig Itonda (Farkas Dorottya) lett. Pescara (Fézer Ramóna) jó eséllyel indult, azonban csak az 5., igaz, leesett róla patkója, lehet, hogy ez befolyásolta.

Veldasco (Suták Csenge) rendkívül magabiztosan húzta be a Weissdor Hendikepet

A vasárnapot a Caissot Díj (1900 m., IV. kat.) zárta, amelyben Power of Wind (ifj. Kozma I.) a nap legelsöprőbb sikerét aratva győzött, ráduplázva két héttel ezelőtti, ugyancsak sima sikerére. Regina (Homoki N.) a végén futott fel 2.-nak, 3.-ként pedig Udvarhölgy (Mocsinka Vivien) végzett, lekapva a célban Real Hope-ot (Benkő Á.).

Most következik egy hétvége lóverseny nélkül, aztán pedig jön a 102. Magyar Derby!