Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Cunami – egy új sprinterklasszis?

Két első kategóriás díjverseny került lefutásra vasárnap. A Szenttamási Díjat Dark Blue Sky jó sanszként vitte haza, a Tour To Paris Díjban ellenben nagy meglepetésre a hároméves Cunami orrhosszal megszakította a kiváló Vain Hope győzelmi sorozatát.

Érdemes is ezzel az utóbbi versennyel kezdeni összefoglalónkat, hiszen a mindössze 900 méteres gyeppályás futamban lélegzetelállító csatát láthattunk Vain Hope (J. Línek) és a belül újra meg újra attakoló Cunami (Benkő Á.) között, amit végül utóbbi nyert meg, alig egy orrhossznyival. Farkas Levente, a nyerő ló trénere joggal volt szárnyalóan boldog a verseny után, hiszen fiatal lovával egy nagyon jó klasszist vertek. Akkor Cunami egy új sprinterklasszis? Benne van a pakliban! Győzelme a kasszáknál is nagy meglepetést okozott, büszkék vagyunk, hogy honlapunk hármas nyerő kombinációjában benne volt! A 3. helyre az egyik cseh, Drish Ventura (R. Koplik) futott oda, eggyel előzve a szintén cseh Son of Corballist (M. Srnec). Surprise of Easter (ifj. Kozma I.) kisebb csalódást okozott, most másfél hosszal volt Vain Hope mögött, valószínűleg a táv volt kicsit kurta a számára. Power Pass (Gönczi Rebeka) orrvérzést kapott.

Hatalmas csatában győzött orrhosszal Cunami (belül, takarva, Benkő Ádám) a szürke Vain Hope (jaroslav Línek) ellen a Tour To Paris Díjban

A Szenttamási Díjban (1400 m., I. kat., gyep) Dark Blue Sky (ifj. Kozma I.) is a hároméves korosztály erősségét jelezte: favoritként simán győzött. Mögötte Cenzor (Suták Csenge) II. osztályú hendikep-nyerést követően végzett, míg 3. Royal Force (S. Terachi). El Darooj (J. Línek) talán még mindig nincs a helyén, de amint odakerül, lehet majd rá számítani.

Molnár Gyöngyi idomárasszony duplázott, csakúgy, mint felkért lovasa, a cseh Martin Srnec. Mindkét 1400 méteres, szintetikus felületen futott Nyeretlenek Versenyét behúzták: az elsőt Wukkal, akiben egy reményteljes lovat ismerhettünk meg, Caravaggio apasággal. Az ebben a mezőnyben rutinosnak számító Governort (J. Línek) verte meg a végküzdelemben. Integer (Pap Gabriella) pedig kisebb bronzcsatában az újonc Adios Amort (Kelemen Z.)

Wukk (Martin Srnec) szép stílusban verte ellenfeleit az 1400 méteres Nyeretlenek Versenyének I. részében

A másik ilyen futamban Poppy Seeddel jelentkezett a Molnár – Srnec nyerőpáros, Wild Flagget (J. Línek) verve. A zsokékat tekintve itt is ugyanaz a cseh-szlovák befutás született 😊. Nagyszénás (Sándor P.) újoncként lett 3.

Két 1800 méteres Nyeretlenek Versenye is lefutásra került ezen a napon, szintetikuson: itt az elsőt a kimondottan ígéretes Tervel Han (J. Línek) nyerte Gizelle (M. Modohi), illetve Lanika (Kelemen Z.) előtt.

A másodikat Zala Csabáéktól Balu Bel (Homoki N.) húzta be magabiztosan az előzetesen jobb esélyűnek tűnő Jófogás (Suták Csenge) – Bermuda (ifj. Kozma I.) páros előtt.

A III. osztályú, 1600 méteres, szintetikus felületen futott Aréna Hendikepben lehet, hogy az a fogadó járt jól, aki tippjeit egy kalapból húzta ki, hiszen a Merlin (M. Madihi) – Chiquitita Girl (Barabás Mónika) – Finiston (Kolumbán Ö.) sorrend nehezen volt előre megjósolható. Az első helyezett lovasára, a marokkói Mounir Madihira érdemes odafigyelni, egyre több szép és okos lovaglást láthatunk tőle, és hétről hétre kiegyensúlyozottan teljesít.

A Szenttamási Tej Hendikepben (1100 m., V/b., szintetikus) Magenta (Gönczi Rebeka) már első hendikepjében búcsút intett nyeretlenségének, pedig alaposan megizzasztotta őt No Argument (Sándor P.) és Arthur Király (Czene Leila), igazán szoros lett a befutójuk. Dr. Ecsedi Letícia joggal örülhetett a Winner Circle-ben családjával, mivel saját tulajdonú-, illetve tenyésztésű lovuk ez a Steady As A Rock apaságú kanca.

Illőn fejeződött be a nap, hiszen a sok szoros befutót követően egy ilyennel is zárult a nap: Suták Csenge a mezőny második feléből surrant fel Surranóval, és verte meg kabinet lovaglással az egymással birkózó Soul of Phoenixet (Kelemen Z.) és Farrist (J. Línek). Utóbbi lovasa finoman fogalmazva is mindent megtett a második helyért, szorította ellenfelét, Soul of Phoenixet az ezüstért, megelőzni azonban nem tudta.

Mindent összegezve elmondható, hogy hétről hétre magas színvonalú küzdelmeket láthatunk a Kincsem Parkban, amihez ez a versenynap is méltóképpen társult. Jó előjel, a közelgő kiemelkedő versenynapokra való tekintettel. Várjuk a szombatot, merthogy ezen a héten napot cserél majd a galopp és az ügető.