Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Géza fejedelmi sikere

A rendhagyó módon, szombaton délután megtartott galoppversenyek igazán nívósra sikeredtek, úgy, hogy volt 2 kiemelt futam is a kínálatban. Az Alagi Díjban valószínűleg választ kaptunk arra, mely hároméves(ek) bízhat(nak) leginkább a Derby-sikerben, a Milleniumi Díjban pedig egy osztrák elsőségnek tapsolhattunk, ami már most megadta a hangulatot az augusztus eleji Donau Derbyre.

A tulajdonosok többsége fittyet hány a babonára, mely szerint amelyik telivér Alagit nyer, az nem győz a Derbyben. Valljuk meg, elfogadható a szkepticizmusuk, hiszen számos ló nyert itt is és ott is. Valószínűleg ebben bízik most Géza menedzsmentje is, hiszen a Sioux Nation apaságú mén, a sokszoros championnal, Stanislav Georgievvel a nyergében, küzdelem után elhódította a Conolly’s Red Mills – Alagi Díj első helyét. Csatázott egy jót Flying Aquangellel (A. Sanna), de relatív biztosan ért haza. Az biztos, hogy csemege lesz a visszavágó, azaz a 102. Magyar Derby. Placcra még a most zavartalan versenyt futó Exact (D. Perovic) ért. Mágnás Öcsi (ifj. Kozma I.) amíg bírta, vezetett. Carreras (Kelemen Z.) ment fel a helyezettek mögé Lakhannal (ifj. Fejes L.). 

Itt már elől Géza (Stanislav Georgiev, kívül) az Alagi Díj hajrájában

A Milleniumi Díj 1800 méterén is komoly finist láthattunk, de az első díj Ausztriába vándorolt Matt Machinnek, és még inkább francia lovasának, Pierre Bazire-nek köszönhetően. Alaposan kikérdezte lovát, és így együtt le tudták győzni St. Pantaleont (J. Línek), de a küzdelmük emlékezetes marad. Luis Fernando (A. Sanna) sem futott rosszul, Amore Boy (S. Georgiev) pedig a végén a 4. hellyel érte be. Eggi’s Choice (Kelemen Z.) most nem volt olyan ellenállhatatlan, mint tavaly, amikor megnyerte ezt a futamot, anno ugyanúgy, évi első futására.

Matt Machine, francia lovasával, Pierre Bazire-ral Ausztriába szállította a Milleniumi Díj tiszteletdíjait

Csontos Pál idomárnak rendkívül jól sikerült ez a versenynap, hiszen összesen 5 alkalommal mehetett aktuális lovasa visszamázsálni. Géza sikere, amint fentebb írtam, a legékesebb, de a többire is büszke lehet. Szibéria (J. Parigál) a Pascal Hendikepben (2200 m., V.o., szint.) nyert, miután két osztályt visszalépett, és kapott egy erősebb lovast. A futamban a legjobb bábolnai Malcesine (M. Madihi) lett 2. helyével, a hűséges, állandó hely-esélyű Poker Lover (Suták Csenge) meg 3.-ként fejezte be a futamot. Katalena (Gönczi Rebeka) mutatkozott.

Csontos mester 3. sikere ezen a napon az Ostinato Hendikepben (2200 m., Elit o., gyep) érkezett, miután Hermion (M. Madihi) elvesztette nyeretlenségét idei 3. futására, verve Hala Halát (J. Havlík), aki ebben az osztályban jelezte, hogy a jobbak közé tartozik. State of Chaos (J. Línek) és Aurora Musica (Farkas Dorottya) ma csalódást okoztak, nem mentek jól. Regina (Kolumbán Ö.) bronza reálisnak tűnik.

A Bárdosi György Emlékverseny Hendikep (1600 m., II.o., szint.) őrülten nagy csatát hozott, amiben nem sokkal bár, de hazaért Wolf of Wallstreet (S. Georgiev) a marokkói lovasa alatt javult Expect No Mercy (M. MOdihi) ellenében. Pour Conquerir (Mocsinka Vivien) végig az élbolyban küzdve húzta be a bronzot. Poseidon (J. Línek) átlagát mutatta.

5. sikerét a nap utolsó futamában aratta a szemüveges tréner Ráadás (S. Georgiev) révén. Igaz, tréningtársát, az eddig veretlen Reshiramot (Kelemen Z.) előbbre vártuk nála, de utóbbi kissé későn indulva csak 3. lett. Kettejük közé Vampa di Bocca (J. Havlík) ékelődött be. Ez volt a nap utolsó futama, és ebben „Dzsordzsó”, alias Georgiev a napi tripláját könyvelhette el. Jó formában van, ezt muszáj megállapítani, örülünk, hogy ismét több versenyben láthattuk lovagolni.

A Krőzus Gátverseny (3200 m.) igazolta, hogy Subacio (Homoki N.) nem véletlenül verte meg a múltkor síkklasszisa ellenére Avoiding Watert (Kolumbán Ö.). Igaz, most nem 14 hossz volt közöttük a különbség, hanem csak 1 és 3/4, azonban a 6 éves herélt sikere így is jelzésértékű. Zaláné Nyulasi Fruzsinának nagyon jó és jól előkészített gátlova van. Mr. Croissant (Vörös Georgina) a sövényeken sem lett „jobb fej”, végig nagyon nehéz feladat elé állította lovasát, a finisben az le is esett róla.

A sprinttávú – 1000 méter – Potássy János Emlékverseny Hendikepben (III.o., szint.) Fabrizia (Gönczi Rebeka) külső starthelye ellenér szépen megoldotta feladatát, és verte Princess Parkot (D. Perovic) és Gainer Boyt (S. Georgiev).

A Nemzetközi Amatőrversenyben (1400 m., IV.o., szint.) Májer Cintia ellenállhatatlanul hozta Valdescót és maga mögött tartotta Flower of Paradise-t (Jeles Anna) és Aduászt (Nikola Miklová). Seelőve (Török Anna) nyerése után is jól ment. Röviden ez volt a príma versenynap krónikája, és kijelenthető, hogy reményekkel telve várhatjuk a július eleji 102. Magyar Derbyt, illetve a nap egyéb jelentős futamait!