Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Új reménységek

Stanislav Georgiev Best Heart nyergében eltiltását követően máris nyerni tudott

A Zirci Díj napja nem valószínű, hogy kiemelkedő versenynapként vonul be a turftörténelembe, azonban lehet, hogy néhány későbbi klasszist most láttunk először nyerni vagy éppen versenyezni a Kincsem Parkban.

Rögtön az első futamban jött az újonc Canizares (Kolumbán Örs) és Maronka Gábor elmondhatja magáról, hogy van egy jó képességű sprintere. De a 2. helyezett Georgiev sem panaszkodhat, hiszen a szintén itt kezdő Sand Strong jól mozgott. Ez a futam – ahogy tippeltük is – egyértelműen az eddig versenyben még nem indultakról szólt, hiszen a 3. is egy zöldfülű, Jeriko lett.

De a napi főfutam, a Zirci Díj is pesti debütálókról szólt, csak a sorrend volt fordítottja az előzően elvártaknál. Punto Banco (Gönczi Rebeka) úgy verte az Angliában már kétszer is nyerő Euraquilót (ifj. Kozma István) biztosan, hogy a falról folyamatosan kifelé sodródott.

Pénzügyőr nem újonc, de őrzi veretlenségét két futását követően. Mocsinka Vivien jól hozta, így korteher előnyét kihasználva nyerni tudott megbízható idősebbek ellen. Az erősnek tűnő Sztankov racinges telivér az Alagi Díjra és a Derbyre is nevezve van, meglátjuk, miből lesz a cserebogár!

Pénzügyőr (Mocsinka Vivien) jelezte, hogy nem véletlenül van nevezve a nagyversenyekre

Georgiev esetében feltettük a kérdést, hogy eltiltását követően hogyan domborít majd. 3 egészen jó sanszon ült, végül csak Best Hearttal tudott nyerni. Ez egészen jó lónak tűnik, lépeget felfelé, a 3. osztályt valószínűleg kinőtte. Címerrel amúgy 4- lett, míg a fentebb már említett Best Stronggal 2.

Rémkirály (ifj. Kozma István) új tulajdonoshoz és idomárhoz került (Pikk Dáma istálló – Tormási Gyula), és tovább javulva megszerezte élete 3. győzelmét.

Az amatőrök futamában Májer Cintia vezette győzelemre Acert, amihez azért lovastudására is szükség volt. De ez igaz Szuryára is, akit az erős Benedek Zoltán lovagolt maxiálisan át, és nyerték meg a mérföldes, V. osztályú Porvai Hendikepet.

Acer (Májer Cintia) erős lovasának is köszönheti sikerét

A nap utolsó futamában Kovács Réka elveszítette nyeretlenségét, miután Elit Class-szal behúzta a magyar tenyésztésű nyeretlenek versenyét. Itt Áprilisi Móka 3. helye a kellemes meglepetés, hiszen a nagytermetű mén megértette velünk, miért is nevezték az Alagira és a Derbyre is.

A nap pozitívuma egyértelműen a reménységek megvillanása, illetve az, hogy fogadási szempontból is akadtak kimondottan élvezetes futamok.

Negatívum talán csak az volt, hogy az utolsó futamból 3 lovat is lejelentettek, így 10 helyett csak 7-en versenyeztek benne.