Vágta a Hősök terén – immár tizedik alkalommal! Kiemelt

Szerdán tartották meg – stílszerűen a Hősök terén, a Műcsarnok mellett – a versenyt beharangozó sajtótájékoztatót, melyen Lázár Vilmos, a Magyar Lovas Szövetség és a Nemzeti Vágta elnöke elmondta, idén szeptember 16-án és 17-én kerül sor a középdöntőkre, illetve a döntőre. A szokásoknak megfelelően május 1-től kezdetét veszi a „nagy sorozat” is, azaz elindulnak az elővágták, melyekből idén 17-et rendeznek meg szerte az országban és annak határain kívül is. 

Az elnöktől megtudtuk azt is, hogy a Nemzeti Vágta döntőjén kívül, ahogyan azt már évek óta megszokhattuk, lesz nemzetközi futam, szerepet kapnak a celebek is egy vágtára, no és a legkisebbek is megmérkőznek a Kishuszár Vágta keretein belül. Az erős emberek sportja, a kocsi toló verseny újfent megrendezésre kerül, és a fogatok összecsapásának kedvelői sem maradnak élmény nélkül ezen a szeptember közepi vígasságon.

A 2017-es esztendőben a jubileumi Nemzeti Vágta minden eddiginél jobban középpontba helyezi a huszárságról való megemlékezést, így főszerepet kapnak a verbunkos nóták is, mi több, Pest központi tere két napra az ország legnagyobb táncházává is válik majd egyben. Ezt már a sajtótájékoztatón felszólaló Székely Tibor huszárkapitány árulta el a megjelenteknek.

Vaszily Miklós, az MTVA elnöke is üdvözölte az eseményt, kitérve arra, hogy a hazai közszolgálati média minden szegmensében támogatja ezt az Európa-szerte kimagasló sport- és kulturális eseményt, természetesen közvetítve a döntőt, és tudósítva az azt megelőző viadalokról.

Az elő vágtákról szólva Bendes Csaba elővágta- és nevezési igazgató elmondta, hogy május 1-én, Sarkadon indul az előfutamok sora, és egész nyáron, augusztus 27-ig, a Kaposvári Vágtáig bezárólag szinte hétvégéről hétvégére tart. Országhatárainkon kívül Zobnaticán a Vajdasági-, Dunaszerdahelyen a Felvidéki-, Lendván a Muravidéki-, Sepsiszentgyörgyön pedig a Székely Vágtát futják majd le.

Bízvást kijelenthető, hogy a sajtótájékoztatón elmondottak alapján egy, a 10. Nemzeti Vágtához méltó, fantasztikus rendezvényre kerül sor, ami teljességgel megfelel a jelmondatnak, azaz „Nyeregbe Vidék! Nyeregbe Magyarország!”.

Utoljára frissítve:2017. április 29., szombat 03:42
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned