Ügetőszilveszter ’16

Minden eddiginél nagyobb érdeklődés mellett rendezték meg – immár 18. alkalommal! – az Ügetőszilvesztert, melyet nem hivatalos források szerint 20000 ember figyelt a tribünökről és a korlátok mellől. Ezen a kiemelt versenynapon szokás szerint két futamban starthoz álltak sportolók, színészek és celebek is.

Magazinunk, a Hippodrom és Lovarda tiszteletdíjakat ajánlott fel közülük a Zenthe Ferenc emlékverseny nyerőjének és helyezettjeinek, így a futam kvázi „társ névadója” is lett egyben lovas lapunk. A trófeákért folytatott küzdelemből a hajtóként is rutinosnak számító díjugrató, Németh Gábor került ki győztesen Nelli Gull nevű lovával, míg mögötte az egykori kiváló focista, Nyilasi Tibor fia, Bálint végzett Salt Lake City-vel. A harmadik helyezett kilétét a célfotó segítségével állapították meg, a küzdősportok szerelmesének számító Ézsiás Csaba lova, Tartozó rövid nyakhosszal verte Tequila Husht, akit a futamban az egykori öttusázó, Hanzély Ákos támogatott. A futamot követően tiszteletdíjainkat Sihell Ferry és lányai, illetve főszerkesztőnk, Kőmíves Péter adta át.

A Bubik István emlékversenyben is ismert személyiségek hajtottak. Az érvényes startot egy izgalmas közjáték előzte meg, hiszen Mészáros Árpád Zsolt lova, Poéta felágaskodott és megvált hajtójától. A ló szembe indult a mezőnnyel, de később szerencsére jobb belátásra jutott és kissé kifáradva bár, de egészséges tért vissza az istállójába. Ebben a megmérettetésben fantasztikus finist vágott le Martinek János és ügetője, Ruby Reeves, mellyel a futamot is behúzták. Itt a második Kruchió Ágnes lett Rózskarttel, a képzeletbeli bronz pedig Ungvári Miklós cselgáncsozónak jutott, aki Prometheus mögött ült.

Az év utolsó, de talán legkiemelkedőbb versenynapján a koncert színpadon folyton szólt a zene, a gyerekek közben póniztak, fotózkodtal Lovival, szüleik pedig a legjobb food truck kocsikból falatoztak, vagy éppen iszogatták a frissen pezsgő pezsgőket.

A tíz futam közötti szünetekben pedig átadták a galopp- és ügető sampionoknak járó tiszteletdíjakat, és elismerésben részesültek az év legjobb telivérei és ügetőlovai is.

 

 

 

Utoljára frissítve:2017. január 05., csütörtök 09:13
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned