Bihari Alexandra nyerte a VB-t Rómában

A 24 éves zsoké hölgy elképesztő győzelmet aratott az olasz fővárosban, a HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Apprentice világbajnokságon. A fiatal sportoló egy év kihagyás után energiával feltöltötten tért vissza, és így nagy álma válhatott valóra.

 Az „Abu Dhabi Day” versenyen belül több futamot tartottak június 4-én, vasárnap a római Capanelle versenypályán. A HH Sheikh Mansoor Bin Zayed Al Nahyan Global Arabian Lóverseny Fesztivál keretein belül rendezték meg a HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies és Apprentice világbajnokságot, amit a hazánkat képviselő Bihari Alexandra nyert, számos külföldi ellenfelét előzve meg.

Alexandra évekkel ezelőtt már részt vett a fesztivál versenyén, de az elmúlt esztendőben nem állhatott rajthoz. A római VB-re idén a fesztivál főszervezőjétől, Lara Sawayától kapott meghívást, a 24 éves Bihari pedig megragadta a lehetőséget és megnyerte a világbajnokságot. Loskhar nyergében lett első Alexandra, abban a versenyben, amelynek összdíjazása 29 700 euro volt.

- Ez olyan számomra, mint egy újjászületés! – mondta boldogan a csinos lovas hölgy a díjátadót követően. -  Kezdetben egy kicsit szkeptikus voltam Loskharral kapcsolatban, mivel életében először állt starthoz, ellenfeleim között pedig korábban már nyertes, jó képességű- és származású lovakat is találhattunk. Szombaton a Kincsem Parkban éppen egy még szintén nyers csikót kvalifikáltam, közvetlenül a reptérre indulást megelőzően, így szerezhettm legalább némi tapasztalatot egy efféle lóval kapcsolatban. Loskhar csodálatos munkát végzett a versenyen, csak annyit jött, amennyit kértem tőle. Az utolsó 500 méterig, amíg a mezőnnyel vágtattunk, nem tudtam, és nem is éreztem, hogy ezt a versenyt megnyerhetem, hiszen a lovam nem tudta, mi az elvárás. Aztán a felhívásomra megindult, és leterített mindenkit. Mivel Magyarországon nincsenek arab lovak számára kiírt futamok, ezért ez számomra nagyon különleges és színes világnak számít. Korábban már dolgoztam Abu Dzabiban arab versenylovakkal, így mindig is álom volt számomra, hogy egy ilyen futamot nyerhessek. Nagyon szeretetre méltó lovacskák, és nehezen fogadnak el új embereket a környezetükben, ám ha megkedvelnek, azt látványosan érzékeltetik. Nagy köszönet Sheikha Fatimának, hogy támogat minket, és köszönöm Lara Sawaya főszervezőnek, aki nagyon keményen dolgozik azért, hogy ez a rendezvény évről évre megvalósulhasson.

Győzelmem után még inkább hiszem azt, hogy odaadó munkával az álmok végül mindig valóra válnak! – zárta nyilatkozatát a rendkívül boldog Bihari Alexandra.

Sárréti Anita

Utoljára frissítve:2017. június 28., szerda 10:48
Tovább a kategóriában: « Ügetőszilveszter ’16
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned