Lovasíjászat

A tíz éve működő Némethy Lovasíjász Akadémia 18 hektáron elterülő pomázi központjának területén az iskola vezetője, a kétszeres Európa-bajnok Némethy Christoph vezetett körbe bennünket, mesélve a méltatlanul elhanyagolt, ámde egyre népszerűbb sportok közé tartozó lovasíjászatról, és az Akadémián történő sokoldalú oktatásról.

Bővebben...

Magyar lovasok a hadak útján

A Gödöllői-dombság szívében lelhetünk rá a Hadak Útja Lovas Sportegyesület bázisára, Isaszegen. Ebben a gyönyörű környezetben terül el a pár hektáros „birodalom”, ahol immár 2004-óta gyermekeket és felnőtteket tanítanak félvéreken vagy éppen pónikon lovagolni. Az egyesület elnökével, Gál-Csekeő Dorottyát beszélgettünk.

Bővebben...

Pécsi István gondolatai

"A kocka el van vetve"

Mostanság ez az ókorból ránk maradt, egykori római szállóige forgolódik egyre csak a fejemben, hiszen a magyar lóverseny elérkezett egy olyan ponthoz, ahonnan csak előre szabad menni. Bízom benne, hogy csakis előre fogunk menni, ugyanis a közel kétszáz éves hagyományokkal rendelkező sportág megkapta az egyetlen és egyben utolsó esélyt, hogy saját lábára álljon. Igaz tehát esetünkben a mondás, nevezetesen a kocka valóban el van vetve!

A cikk folytatása a 2016/01 számában olvasható.

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára