2017. szeptember 21., csütörtök 08:14

VÉGET ÉRT A JUBILEUMI NEMZETI VÁGTA

Írta:

Mindkét nap telt házzal zajlott a tizedik Nemzeti Vágta a budapesti Hősök terén. 16 magyarországi és négy határon túli Elővágta eredménye alapján derült ki, hogy kik képviselhetik településeiket a Kárpát-medence legnagyobb modern kori lovas ünnepén.

2017. július 27., csütörtök 11:03

10 éves Jubileum

Írta:

2017. június 28., szerda 10:41

10. születésnapját ünnepli a Nemzeti Vágta

Írta:

Óriási meglepetések, újítások és lenyűgöző programok!

Nagyszabású sajtótájékoztatóval indult a 2017-es Nemzeti Vágta, amelyet idén szeptember 15-17. között rendeznek meg a budapesti Hősök terén.  Hazánk legnagyobb lovas Fesztiválja tízedik születésnapjához érkezett: a jeles évfordulót a zene, a tánc és a vigadalom szellemében, különleges jubileumi programsorozattal ünneplik.

Immár egy évtizede, hogy megrendezték az első Nemzeti Vágtát, s ez idő alatt nemcsak egy Vágta-család született, de egy Nemzeti Vágta generáció is kinőtte magát. A Műcsarnok mellett több tucat turista is kíváncsian figyelte, milyen esemény zajlik a füves pályán felállított jurta formájú Vágta sátorban: közel 70 vendég, polgármesterek, programgazdák, rendezvényszervezők, marketing szakemberek, versenyzők érkeztek, hogy együtt indítsák el a 2017-es jubileumi Vágta-évet.

2016. szeptember 19., hétfő 13:01

Füzér lovasa nyerte a kilencedik Nemzeti Vágtát

Írta:

Ragyogó napsütésben, tömött lelátók előtt rendezték meg a Nemzeti Vágtát a budapesti Hősök terén. A magyar tradíciókra épülő, történelmi hangulatú lovasverseny idén is százakat mozgatott meg a Kárpát-medencében, akik közül 12 magyarországi és négy határon túli Elővágta eredménye alapján derült ki, hogy kik képviselhetik településeiket a magyarság legnagyobb modern kori lovas ünnepén.

2016. szeptember 16., péntek 11:19

Parasportolók a Nemzeti Vágtán

Írta:

A Nemzeti Vágtán 2009 óta vesznek részt parasportoló lovasok. Bemutatóikon minden évben több egyesület és alapítvány is szerepel: Bólyból, Szombathelyről, Kaposvárról, Hódmezővásárhelyről, Budapestről, valamint Mosonmagyaróvárról származó sérült lovasok mutatják meg magukat a Hősök terén a Nemzeti Vágta közönségének. A részvételükkel megrendezett műsorban elsősorban az értelmi fogyatékosok lovas versenyein rendezett ügyességi feladatokból láthatnak ízelítőt a nézők, de időről-időre mozgáskorlátozott díjlovasok is bemutatkozhatnak.

2016. szeptember 16., péntek 11:18

Ha nem nógatta, meg sem mozdult

Írta:

Sipos Imre is elindul idén a Nemzeti Vágta OTP Bank Jótékonysági Sztárfutamában. A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház művészeti igazgatója, az Operettszínház tagja, a Magyar Lovas Színház, valamint a Nemzeti Lovas Színház állandó fellépője gyerekkori álom megvalósulásaként élte meg, hogy megtanulhatott lovagolni, nagyjából húsz éve.

2016. szeptember 16., péntek 11:16

Nagy Ervin Parázzsal küzd a dicsőségért

Írta:

Nem tartja magát vakmerőnek, a könnyed, koncentrált odafigyelésben hisz Nagy Ervin, aki idén először pattan nyeregbe a Nemzeti Vágta OTP Bank Jótékonysági Sztárfutamán. A Jászai Mari-díjas színművészért kislánya is szurkol majd a budapesti Hősök terén.

2016. szeptember 14., szerda 08:12

Stohl András egy hétéves kancában bízik

Írta:

Stohl András a legrutinosabb versenyzőként indul idén a Nemzeti Vágta OTP Bank Jótékonysági Sztárfutamában. A Vígszínház színeiben induló színész megérezte már a győzelem semmihez sem hasonlítható érzését, amit szívesen átélne ismét.