Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Enjoy nagy rohama

A Recorder Díj, és mellé még 7 jó futam adta a szombati ügetőprogramot. Véleményem szerint nem csalódott az, aki kilátogatott, hiszen láthatta Enjoy-t reménytelennek tűnő helyzetből nyerni, azaz egy újabb Derby-sansz igazolta esélyességét, illetve meggyőződhetett arról, hogy a lóversenyen nincs előre odaítélhető első helyezés.

A Katerina Rodney Díj (1800 m.) nyitotta a napot, melyben Fenegyerek (Juhász B.) igazolta, hogy egyre jobb: nagyszerű stílusban veszítette el nyeretlenségét, erős társaságban. Mögé meglepetésre Excellence (M. Kovacevic) ért oda, őt meg még nagyobb meglepetésre Emeli Sandé AT (Horváth Z.) követte. Västerbo No Edge (Hajnal T.) akadályozva lett 4. A sorrend annyira meglepte a játékosokat, hogy pontos sorrendi találat nem is született. Treue (Búrány A.) hibázott.

Az idei Segédhajtó Kupa 3. futamát (1800 m.) Ducks (Horváth Lilla) húzta be, végig vezetve és nagyszerűen hajtva. Discovery LW (ifj. Veres L.) és Csikós (Iván Z.) volt a további sorrend a képzeletbeli dobogón. Trencsén (Hegedűs T.) csak a 4., míg Bonus RG (Farkas Gy.) ugrott.

A Twiddle Díjban (1900 m.) Daytona Spav (V. Mazsity) is végig vezetve tudott hazaérni a fokozatosan feljövő El Valle Sagrado (Budai A.) előtt. A finn import Peter Piper (Lakatos Cs.) nem debütált nálunk gyengén a 3. helyével.  Credit Card (Szennovitz Adél) ma nem volt meggyőző, a befutóban el is ugrotta magát.

Hogy Weber Zsolt jó formában van, illetve megy az istállójának is, azt Calvin győzelmével igazolta a Jodi Lynn Hendikep (1800 m.) megnyerésével. Eperke (Nagyváry Andrea) nagy rohammal jött a mezőny végéről, jó 2. helyezett lett. Chesterfield (Kolozsi J.) a „bronzot” szerezte meg Demi Moore (Kolozsi S.) előtt. Elizeus LIW (Lakatos Á.) matt volt.

A Keep Blazing Díjban (1900 m.) a tehetségesnek tűnő First Home (M. Kovacevic) minden rohamot visszaverve jutott az első díjhoz, pedig a tapasztalt El Nino N (Angyal A.) igencsak támadta, ám neki be kellett így érnie a 2. hellyel. Francescában (V. Mazsity) sokan nyerőként bíztak, de szemmel láthatólag nem bírt az első kettővel, el is fáradt a végére. Formula (Komáromi Krisztina) nyerés után ezzel a 4. hellyel is sokat jött előre. A nyerő idő egyébként 18,0 volt!

Nagy mezőny, 12 induló állt starthoz a Love Story Díjban (1800 m.), és közülük Ambrosia Gielle (Varga S.) volt a legjobb, mivel igen meggyőzően rendezte le a többieket. Tőle 5/4 hosszra ért oda Atom Maki (Kovács J.), majd további 2 és félre Andy Baby (Kolozsi L.). Chip Chip Chipnek (Bordács L.) ha egy kicsit szerencsésebb a versenye, akkor talán dobogós, így viszont csak 4.

A nap főfutama a hosszútávú Recorder Díj (2500 m.) volt, amely folyamán Enjoy (Fazekas I.) az istállóegyenesben durván hibázott, azt hittük elszállt, de miután hajtója letette, villámként jött előre, a finisben pedig mintha a többiek csak álltak volna, úgy előzött meg mindenkit. Egy ilyen hiba persze az Ügetőderbyben nem valószínű, hogy belefér, de anélkül remek sansz lesz ez a ló. In Love Danover (Juhász B.) és Domperidon (Márton L.) követték őt a célban.

Enjoy (Fazekas Imre) fantasztikus rohammal győzött a napi főfutamban

A Margaret Song Hendikep (1900 m.) zárta a napot, amiben Apollo Creed (Szennovitz Adél) nem ismert kegyelmet, és első lett, újfent előhozva januári formáját, melyet azóta nem láthattunk tőle. Che Commandante (Farkas T.) ismét dobogós, míg Zippy Boy (Fazekas Andrea) a 3. helyen. Dignita (Kolozsi S.) ugrott, csakúgy, mint Downtown Girl M (Nagy F. II.).

A nap folyamán a startautó meghibásodása miatt repülőstarttal indultak a futamok, de muszáj megjegyezni, hogy rendkívül példaértékűen, szinte hiba nélkül, korrekten rajtoltak el a versenyek, jár tehát a dicséret a résztvevőknek!