Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zolnajié lett a két főfutam!

Ergo eldönthetetlen, hogy akkor most milyen eredmény is született az ügetőn a szerb – magyaron. Merthogy magyar liszensszel rendelkezik Zolnaji, aki amúgy szerb, lovai közül pedig egyik a sajátja, a másik viszont a magyar Simon Grétáé. Legyen tehát a meccs döntetlen. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy príma mezőnyöket láthattunk a vizes talajon.

Az első futam, a Srbobrani Hendikep fordulóstarttal ment (alaptáv: 1960 m.), és első nekirugaszkodásra jól eljött a mezőny. Vanderle (Nagy F. II.) azonnal élreállt, és verte a végig hozzá legközelebb ügető Briliáns BD-t (Kárai J.). Bellini Fling (Farkas Gy.) megküzdött a 3. helyért Best Boy-jal (Komáromi Krisztina), de ebből ő jött ki jobban.

Daytona Spav (V. Mazsity) megmutatta a Csantavéri Díjban (1900 m.), hogyha nem ugrik, erős mezőnyt is képes megverni. Mögötte Diana Kral AT (G. Zolnaji) és Aerodynamics (J. Gabrić) végeztek. Kisebb csalódást talán Byron delle Badie (B. Mukity) okozott, aki 5. helye ellenére végig kicsit mattul futott. Diófás (Varga S.) ugrott, csakúgy mint Drina TIM (Búrány A.).

A 3. futamot, az UKSS Beograd Díjat (1900 m.) Éden Evo (Lakatos Cs.) nyerte, míg a két nagy sansznak tűnő Cher Broline (J. Vujović) vezetett és a végén 2. lett, Rodiva (D. Katanić) ellenben hamar elszállt. Petra la Roque (Vezér Emese) viszonylag közeli bronzosként fejezte be a versenyt.

Kétévesek futottak a Joó Róbert Emlékversenyben. A szerb Luigi de Sajan (B. Skenderović) nagyon lemaradt már a start előtt hibája miatt, végül 4.-nek futott oda. Ellenben a magyar sansz, Freya T Boko (Fazekas I.) végig kontrollálta a versenyt és győzött, míg a megbízható Fárosz (Angyal A.) 2., Fair Lady (id. M. Slavić) a 3. pozícióban fejezte be a futamot.

A Zombori Díj 1800 méterén Csábító R. (Márton L.) új tréningjéből azonnal bizonyított, igazolva, hogy idomárja mindig top-, vagy topközeli formában hozza ki lovait pihenőjüket követően. Több mint 3 hónap kihagyás után verte a mögötte érkező Carlos Foxot (Nagy F. II.) és Velence R-t (Farkas Gy.).

Az Adai Díjban (1900 m.) aratta napi első sikerét Goran Zolnaji, az eleve jó esélyú Coach degli Deit dirigálva. Street Genius (Búrány A.) sem vallott szégyent, hiszen csak ¾ hosszra végzett az elsőtől, és a 3. Charming Boy (Hajnal T.) is jól futott. Dolomit Boy (Fazekas I.) jelezte, hogy érdemes vele számolnunk legközelebb.

Coach degli Dei (Goran Zolnaji) nagyot ment az Adai Díjban

Második futására is veretlen maradt Treue (Búrány A.) úgy, hogy a vizes pálya ellenére javítani tudott rekordján, míg új kézben Excellence (M. Kovačević) 2. helye várakozáson felülinek tekintendő.

Főfutam a Szabadkai Díj (1900 m.) egészen szuper mezőnnyel. Itt Cardenas Baba (G. Zolnaji) egyértelműen bizonyította sikerével, hogy a legjobb lovaink egyike, 14,7-es egyéni rekorddal tudott nyerni. Faith Trot (Fazekas I.) is megmutatta, hogy hatalmas potenciál van benne, 2. helye azért is elismerésre méltó, mert Bondo Jetet (B. Mukity) is maga mögött tudta tartani, így az csupán bronzos lett. Reckless (Varga S.) szépen zárkózva 4. Zitti Tutti (V. Mazsity) szereplése a csalódás kategóriába tartozik, nem kedvezhetett neki a vizes pálya.

A napi főfutamot, a Szabadkai Díjat is Goran Zolnaji húzta be, Cardenas Babával

A hosszú távú Despotovoi Hendikep (2500 m.) volt az utolsó futam ezen a szombaton. A 10 éves Usain (Komáromi Krisztina) igazán meggyőző stílusban diadalmaskodott, mögötte viszont 3-an nyak- és nyak- és nyakhosszra egymástól. Itt a célbíró a Csipkedd Magad! (Fejszés Kitti) – Chip Chip Chip (Bordács L.) – Winoc SB (Lakatos Á.) sorrendre bólintott rá.

Hajtóként Goran Zolnaji nyert 2 versenyt, trénerként is ő, illetve Nagy Ferenc II. és Fazekas Imre dupláztak. A nap legnagyobb osztaléka az utolsó futamé volt, mely 520,8-szeres pénzt fizetett.

Nagy pozitívum, hogy hiába esett (sokszor zuhogott) az eső, a pálya bár vizes volt, de nemigen fogta meg a lovakat.