Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

10 futam, küzdelmekkel tele

A Nemzeti Díj napja után egy héttel ismét 10 futam került a programra, ami igencsak fogadóbarátnak nevezhető. Ráadásul jó mezőnyök jöttek össze, izgalmas végküzdelmekkel. A napi főversenyben Guilin diadalmaskodott.

A Székkutasi Díj (1600 m., II. kat., gyep) Guilin (M. Madihi) sikerét hozta tehát el, amit nem lehetett meglepetésnek mondani, gyakorlatilag kasszafavoritként győzött. Mögé nagy hajrával érkezett Rémkirály (Koricsánszky Virág), míg a 3. helyen a női lovasokkal rendszeresen jobban versenyző Tulsa (Pap Gabriella) végzett, mögötte pedig istállótársa, Campbell (Mocsinka Vivien) 4.-ként jelezte, hogy komoly javulásban van. A futam krónikájához két szomorú dolog is tartozik. Egyfelől már pénteken, jóval a futam előtt kiderült, hogy a rendkívül szimpatikus és remek versenyteljesítménnyel rendelkező Sambót mégsem tudták starthoz állítani, hiába volt a gondos és szerető csapat, kénytelen befejezni a versenyzést. Az meg a futam után derült ki, hogy a hűséges Bramastra sem érkezik többet a hippodromba, mivel verseny közben ellenfele (Rémkirály – Koricsánszky) figyelmetlenül és sportszerűtlenül belegaloppozott a jobb hátsó lábába, ami miatt komoly ínsérülést szenvedett.

Guilin (Monir Madihi) ellenállhatatlan volt a Székkutasi Díjban

Ezen a napon duplázott Mocsinka Vivien lovasként, Pap Gabriella pedig idomárként. Közös siker volt a két győzelem: az 1300 méteres Nyeretlenek Versenyében (V. kat., sz.) Chardonney még a tapasztalt Bermudát (ifj. Kozma I.) is maga mögött tudta tartani, a napot záró Tompaháti Hendikepben (2000 m., V/b., sz.) pedig Udvarhölggyel tartottak kisebb erődemonstrációt. Első hendikepje volt utóbbi telivérnek, csakúgy, mint a 2.-ként odaérő Everlastnek (Kovács Réka).

A nap Dancing Storm (Suták Csenge) nyerésével indult az Eleki Hendikep (1800 m., III.o., sz.) I. részében. Végre megmutatta az ötéves kanca, hogy van szíve győzni is, nemcsak a dobogós helyezéseket csipkedi. Zain Nibras 2. helye most – ideiglenesen visszatérő – lovasnőjének, Drexler Virginiának is köszönhető, aki megmutatta, hogy nem tétlenül és tanulás nélkül tölti az idejét Amerikában. Pour Conquerir futásának sanszát növelte, hogy a klasszis Sanna ült rajta, de ez is csak egy 3. helyre volt most elég.

A hendikep II. részében ráduplázott Aurora Amica legutóbbi sikerére, és reméljük nem kiabálunk el azzal semmit, hogy Kovács Sándornak ezzel a telivérrel is bővült klasszis(jelölt)jeinek sora. Ráadásul érdemes megjegyezni, hogy Farkas Dorottya éretten lovagolt, sokat fejlődött, idén már 4 első helynél tart.  Pescara ért oda a 2. helyre, de sajnos lovasa, Ördög Alen megint galibát okozott, akárcsak egy hete. Szorítás, nekilovaglás… kár, mert nagyon tehetséges versenyző, jobban oda kellene figyelnie, hogy ne legyenek efféle attrakciói! Mögéjük éppen a szenvedő fél, Simonida Sur (M. Mahidi) érkezett be.

Ha már lovasok: a Derekegyházi Hendikepben (1300 m., IV.o., sz.) folytatta nagy sorozatát Kelemen Zénó, idei 5. sikerét aratta Passion of My Love-on. Power of Wind (ifj. Kozma I.) jó 2. lett, Farris meg bronzos. János Vitéz (A. Sanna) várakozáson alul teljesített.

Az 1600-as Nyeretlenek Versenyének I. részében Clearwater Beach nyert, és ezzel nemcsak ő mondott búcsút nyeretlenségének, hanem Gönczi Rebeka is, legalábbis az ideinek. Már nagyon vártuk! Mögötte mind Daenerys (Ördög A.), mind pedig Greatballsoffire (J. Parigál) ígéretesen mentek, legközelebb győzhetnek.

A II. részben Wakuda első, rossz futását győzelemmel korrigálta, úgy, hogy Parigál ült most rajta Georgiev után. Bizonnyal akkor még csupán ismerkedhetett a pályával. Ugyanakkor látszik, hogy a Jazy Teamnek ismét van egy sokat ígérő lova.

Az Amatőrverseny Hendikep (1600 m., V.o., sz.) totális nyíregyházi sikerrel zárult, hiszen a képzeletbeli dobogó mindhárom fokára a szabolcsi megyeszékhely lovasnői állhattak. Ráadásul a nap legizgalmasabb befutója volt ez, hiszen Seelőwe (Török Anna) az utolsó lépésben verte rövid fejhosszal Fabuloust (Májer Cintia), az meg rövid nyakhosszal Bergspitzét (Jeles Anna). Kiváló verseny volt!

Az Amatőrverseny Hendikep nagy befutója: középen a nyerő, Seelőwe (Török Anna), takarva a 2., Fabulous (Májer Cinntia), kívül pedig a 3., Bergspitze (Jeles Anna)

A Karaszek Sándor Emlékverseny Hendikepet gyepen, 1000 méterre futották, II. osztályban. Ritkán tudnak hendikeplovak ilyen rövidre, egyenespályára futni. Cunami (Benkő Á.) élt a lehetőséggel, és végig pozícionálva magát hazaért, 6. futására 3. győzelmét aratva. Fabrizia (Vörös Georgina) jelezte, hogy kell rá számítani majd a jobbak között is, míg Oaklanda (Suták Csenge) kisebb csatában lett dobogós Amazon Goddess-t (Farkas Dorottya) verve.