Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

4-2 a hölgyek javára

A Derby Day előtti versenynapon két igazán érdekes dolgot rögzíthettünk: először is a nemek közötti vetélkedést ez alkalommal a hölgyek nyerték, hiszen a 6 futamból 4-szer ők verték a férfiakat, míg lett egy új tízen túli táraságbéli tag Fézer Ramóna személyében, aki 10. győzelmével jogosultságot nyert arra, hogy minden idők legfiatalabb női zsokéjaként indulhasson a Magyar Derbyben.

A kis mezőnyök többségét néhány lejelentés tovább csökkentette, ennek ellenére szinte nem akadt futam, ahol magabiztosan rá lehetett volna előzetesen mutatni a nyerőre.

Az első futamban (Kolosnémai Hp., 1400m., V/b.) lapunk kérdései közül jogos felvetés volt, hogy Ego (Éles Virág) végre hozza-e, majd tavalyi formáját? Nos, hozta, vagy legalábbis közelítette, de ez sem volt elég a sikerre, hiszen Run Ripli Forward végig uralta a futamot Suták Csengével és magabiztosan ért haza idén először. Itt még nem nyert Fézer Ramóna, csupán 3. lett Guineas-szel, de aztán jött a 2. futam!

Run Ripli Forward (Suták Csenge) könnyedén nyerte meg a nap első futamát

Jött bizony, és Wind Princess nyergében, a Tata – Remeteségi Hp. 1400 méterén (V.o.) megszerezte 10. győzelmét, amivel – mint fentebb írtam – lovagolhat a Derbyben vasárnap. Történelmi tett lenne, ami minden bizonnyal megvalósul majd, hiszen édesapja, Fézer Róbert két telivért is indít a Kékszalagért… A futamban Szurya (Kelemen Z.) és Safranek (Suták Csenge) lettek dobogósok.

Fézer Ramóna 10. sikere. Társa a sikerben Wind Princess volt.

Az Ászári Díj jó mezőnyt hozott össze 1400 méteren (II.kat.), ami Irdatlan (ifj. Kozma I.) győzelmével végződött. A ló trénere, Sztojka Rudolf, a magyar idomárgárda doayenje kevés versenyzőjével is folyamatosan szállítja a jó eredményeket. Ahogyan jósoltuk, London (Kelemen Z.) is javulhatott 2. helyével, erősebb lovasának köszönhetően. Sugarbird (Suták Csenge) lett a bronzos, Poccomio (S. Georgiev) sehol sem volt, míg Easy Cash startgépbeli rakoncátlankodása miatt el sem indulhatott.

A mérföldes nyeretlenek versenyében (V.kat.) Sand Strong bebizonyította, hogy rá Georgiev kell. Amint visszakapta kedvenc lovasát, máris ismételte vele futott év eleji számát és hatalmas fölénnyel ért haza. Mr. Croissant újra 2., de most erősebbnek tűnt mint első futására, Carlos (Suták Csenge) hozta azt, amit ebből a beállításból hozhatott, azaz a 3. helyet. Bague Du Roi (Bernáth Ch.) figyelmet érdemlően futott.

Sand Strong bizonyította, hogy Georgievvel a legjobb

A Lord Derby Emlékverseny Hp.-ben (1600m., III.o.) Circassian Circle végre újra nyerni tudott, bár a tippeletlen Fitzante (Farkas Dorottya) hosszú ideig nem hagyta nyugodni ellenfelét, akinek izzadnia kellett a sikerért. Visiana (Bernáth Ch.) 3. helye jó eredmény ebben a mezőnyben. Hogy Coco Cielóval (S. Georgiev) mi történt, nem tudni, de az tény, hogy lovasának már a kanyar kezdetekor lovagolnia kellett és így is csak 5. lett. Speedy Gonzales-től (Mocsinka Vivien) beállítása alapján sokkal jobb futást vártam.

Persze ami ebben a futamban nem jött össze Mocsinka Viviennek, az összejött a napi szuperfavorit Sándor Mátyás hátán. A jelző nem kisebbíti a lovas érdemét, hiszen a kedvencet is oda kell tudni lovagolni. Mindenesetre a kötelezőt megoldotta és magabiztosan nyerte meg a Caissot Díjat (1900m., IV. kat.), Bergspitzét (Fézer Ramona) és Dancing Stormot (Suták Csenge) megelőzve. A dobogósok neme mutatta a nap képét, nevezetesen hogy nőnap volt a galoppon.

A következő vasárnap elhozza nekünk az év talán legjobban várt futamát, a Magyar Derbyt, ami sokkal nagyobb és jobb mezőnyöket hoz majd el, várhatóan őrült nagy közönséggel. Nagyon várjuk!