Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

4 duplázó ezen a vasárnapon

A megszokott nyári pauzát követő első vasárnap 4 duplázónak – 2 zsokénak és 2 trénernek – tapsolhattunk elsősorban. Ezen túlmenően tulajdonképpen egy csendes napon vagyunk túl, de ne felejtsük, hogy a következő vasárnap már a Kisbér Díj, a Kozma Ferenc Emlékverseny és a Kanca Díj alkotják majd a program magját.

Suták Csenge, Ördög Alen, Maronka Gábor és Zala Csaba voltak a duplázóink, és mind a 4-en joggal lehetnek büszkék magukra.

Az illemet, no és az időrendi sorrendet betartva Suták Csengével kell nyitni a sort, hiszen ő rögtön, már az első futamban, a Kezdő Lovak Versenyében (1100 m., IV. kat., gyep) beköszönt Kasey-vel, aki hűségesen és főleg gyorsan szedte lábait, a finisben egyértelműen a hatalmas termetű Governor (J. Línek) fölébe kerekedve. A nyerő kanca sprinteken a látott stílus alapján egyértelműen ott lehet a korosztályos nagyversenyekben.

Kasey (Suták Csenge) sokat ígérő csikó

Csenge második sikerére a 7. futamban, a Slingsby Hendikepben (1600 m., V/b., szintetikus) került sor, ahol elképesztően ügyesen találta meg a rést Poker Loverrel az élen küzdő Samilla (Kocka Á.) és a nagy momentummal futó, később 3. Pensylvania (Ördög A.) között, és győzött, idén immár 12. alkalommal, ami azt jelenti, hogy mindössze 1 győzelemre áll élete 200. sikerétől, 2-re pedig 200. Kincsem parki elsőségétől – első hölgylovasként az országban!

Ördög Alen bő félórán belül duplázott, ami Zala Csaba idomárnak is kettőzést jelentett, hiszen a nyerő lovakat ő készítette fel. A nap főfutamában, a Kincsem trénerének, Hesp Róbertnek emléket állító futamban (1600 m., Elit kat., gyep) a rég nem látott Delikát söpört le mindenkit. Amilyen erősen futott, nos, a látottak alapján akár bőven be is pótolhatja a ló az első félévben elmaradtakat. Mögötte Cenzor (Suták Cs.) érkezett be 2.-nak a 3. pedig London (S. Georgiev) lett. Surprise of Easterrel valami tutira nem kerek, összesen 8 hosszra volt a nyerőtől. Várjuk következő futását a szimpatikus ménnek.

Delikát (Ördög Alen) idei első futására nyerni tudott

Az Ördög – Zala tandemnek a következő sikere Remekkel jött össze a Nyeretlenek Versenyében (1600 m., V. kat., szintetikus). A fiatal lovas nagyon jó ritmusban hozta lovát a finisben, míg Tempó (J. Línek) hátulról rohanva hajrázta le az elején megszaladt Alan Catchert (ifj. Kozma I.). Ami sajnálatos, hogy 3 lejelentéssel szűkült a mezőny 5 tagúra. 

Maronka Gábor tréneri duplájának első felét a Papp István II. Emlékverseny Hendikepben (1400 m., I.o., gyep) Orhan (Mocsinka Vivien) szolgáltatta. A DIORA istálló 4 évese végre megmutatta képességét, amire azért vártunk már egy ideje. Mögötte totális papírforma: Catch Me (ifj. Fejes L.) és Szokatlan (Ördög A.).

Orhan (Mocsinka Vivien) régóta adós volt egy jó futással

Másik győzelmét Maronka a zárófutamban, a Gödi Hendikep (IV.o., gyep) 2000 méterén könyvelhette el Baron Black (Kolumbán Ö.) révén. A nap legnagyobb mezőnyű versenyében Orfheus (M. Mahdi) sorozatban 5-ször lett helyezett, most éppen 2., míg Liberty of Devil (Kun F.) közel volt hozzá és lett így 3. Itonda győzelmét követően csalódást okozott, Keeness-re és Space Opportunityre pedig legközelebb számíthatunk. Mr. Croissant most sem állt be a gépbe, sőt még elszaladt még a környékéről is. Kár érte, mert jó képességű telivérnek tűnik.

A Lepsényi Hendikepben (1300 m., III.o., szintetikus) Canizares (Kelemen Z.) megmutatta, hogyha kiemelt versenyben még nem is, de hendikepekben mindenképpen számolhatunk vele. Itt Admirable Louvre lett a 2., megmutatva. hogy nagyon szeret Suták Csengével futni, a bronzos pedig Reve de Picasso (J. Línek) lett. Circassian Circle-nek talán a táv volt rövid?

Az utánpótlás lovasok sorozata, a Németh Ferenc Emlékkupa a 3. állomásához érkezett. 1400-ra mentek az V. osztályú verseny indulói, szintetikusra. Kovács Réka rendkívül profin és éretten tartotta végig a falon Arabikát, és ennek (is) köszönhetően 4 hosszal verte Berenice-t (Ribárszki Sára) és Quannah-ot (Török Anna).