Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Agreement a legjobb steher!

Az 2800 méteres Lovaregyleti Díj megnyerésével Agreement ismét bizonyította, hogy hosszútávra nincs ellenfele a hazai tulajdonban lévő telivérek közül. De ezen a vasárnapon történt még sok egyéb érdekesség is, nem egy remek befutót láthattunk. A gyepes versenyek startgépből indulhattak, a szintetikus pályára kiírt futamokat zászlós starttal indították.

A Farkas Ferenc emlékének szentelt Lovaregyleti Díj (2800 m., HUN Gd-2., gyep) mély talajával (a folyamatos, hosszú esőzés miatt ez minden gyeppályás versenyre igaz volt) sem fogott ki Agreementen (S. Georgiev), aki gyakorlatilag úgy nyert, ahogyan akart. Di Domenica Sweety (M. Konkolj) levette az ezüstről Major Factort (ifj. Fejes L.).

Agreement (Stanislav Georgiev) bizonyította, hogy a legjobb hosszútávú lovunk

Az Arqana – Kétévesek Kritériumában (1600 m., HUN Gd-3., gyep) meglepetésre Sommerprinz megverte az esélyeseket – Wukk, Zabriskie Point, Mágnás Öcsi -, akik még a dobogóra sem fértek fel, mert oda Vampa di Bocca (Koricsánszky Virág) és Bitlip (Benkő Á.) érkeztek. Fézer Ramóna ült a nyerőn, és az igencsak ifjú lovashölgynek ez volt élete első komoly nagydíjsikere, amihez gratulálunk!

Az Arqana-Kétévesek Kritériumát Sommerprinz nyerte az élete első nagydíj-győzelmét arató Fézer Ramónával

A Kerekes Gábor Emlékverseny – Magyar Kétévesek Nagydíjában (1600 m., Elit kat., gyep) Hala Hala (ifj. Kozma I.) bizonyult a legerősebbnek, stílusát nézve az előbb említett Kritériumban is valószínűleg ott lett volna a fejben. Astarris (Gönczi Rebeka) és Romanova (Ördög A.) futottak be mögé.

Az első két futam a kettéosztott Nyeretlen Kétévesek Versenye (1000 m., IV. kat., gyep) volt, aminek első része az esedékes Pescara (Ördög A.) zsákmánya lett, míg a második rész a tonnákat javuló Fabrizia (Gönczi Rebeka) nyerésével ért véget. Utóbbi 14(!!!) hosszt vert a 2. helyre érkező, eddig erős közepes formákat mutató Poseidon (Suták Csenge) elé. Feltartva is több mint másfél másodperccel jobb idővel a félórával korábban inkább kilovagolt Pescaráénál! Klasszis lehet?

A Kerteskői Díj 1200 méterén (I. kat., gyep) Canizares (S. Georgiev) igazolta esélyét és idei 7. futására már az 5. győzelmét könyvelhette el. Papíron második sansz volt Legionar Srb (M. Konkolj), de Power Pass (Gönczi Rebeka) meg tudta előzni.

A Rozsnyói fivérek Emlékversenyét (1600 m., III. o., szintetikus) remek lovaglással, belül jőve nyerte meg Merci Star (Kun F.). A lovas megvárta, hogy a falról megtisztuljon előtte az út, és utolsóból első lett. Kalapot emelünk neki!

Utánpótlás lovasok szerepeltek a Benson Vilmos Emlékversenyben (1200 m., V.o., szintetikus) és Kovács Réka széles öröme érthető volt, hiszen Passion of my Love-val nyert zsinórban másodjára is, míg mögé az abszolút újonc Sándor Lili 2.-nak hozta be Guineas-t. Itt a hendikepben talán végre helyére kerülő Passzió (Czene Leila) lett a bronzos.

A 9., azaz utolsó futam az Amore Boy Hendikep (1400 m., IV.o., szintetikus) volt, ahol azért Jaroslav Línek is megnyerte a maga napi futamát Speedy Gonzalesen, míg mögé nagy rössel érkezett a formába lendült Chocito Sts (Benes Flóra). Baretta (M. Madihi) képtelen nyerni, viszont a dobogó alsó fokait kibérelte, most éppen 3. lett.

A rossz idő ellenére is remek versenynapot zártunk, és külön ki kell emelni, és a dicséret szaván szólni a pályafelügyelőkről és pályamunkásokról, hiszen meg lehetett tartani a gyepes versenyeket természetesen mély, de a körülményekhez képest jó pályán.