Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Agreement – jazzes lazasággal

Csupán 6 futamot tartottak a dióspusztai napon, azonban, aki végignézte a futamokat, egyáltalán nem lehetett csalódott. Mindegyik verseny tartogatott érdekességet a maga nemében, és azt külön emeljük ki, hogy a több napon át tartó esőzés ellenére puha, de jó pályán futották a versenyeket. Előző napon esetlegesen felmerült, hogy a gyep kímélése érdekében zászlóstartos futamok legyenek (attól tartva, hogy a startbox ki-behúzogatása traktorral problémássá tenné az elázott futófelületet, hiszen a szintetikushoz tartva is a füves pályán szükséges áthaladni), ám végül nagyon jó döntésnek bizonyult a versenyszervező részéről, hogy maradt a gépi indítás, mert a pálya gondozása lehetővé tette mindezt.

Hagyományosan egy nap az évből a dióspusztaiaké, természetesen ekkor futva a Dióspusztai Díjat (I. Kat.). Előzetesen is Agreement (S. Georgiev) volt az első esély, amit magabiztosan tett kézzel foghatóvá ez a remek 4 éves. A Jazy Team lova tényleg jazzesen laza volt, sétálva, 3 és fél hosszal verte ezen a 2000 méteren Avoiding Watert (Kolumbán Ö.). Bebizonyosodni látszik, hogy Agreement rendkívül erős a hosszú távokon, 2000-en és afelett csupán egyszer mondott csődöt, de ne felejtsük, hogy az idei első futása volt, és ami talán még fontosabb, hogy azt szintetikusra futotta.

Tulsa 3. helye talán csak azoknak lehetett meglepetés, akik nem figyelték, hogy a 4 éves Pap Gabriella idomítás Suták Csengével megy a legjobban. Most ő került rá, és idei halvány futásait rögvest feledtette. Wall Street Journey (Ördög A.) orrvérzése ellenére úgy lett 5., hogy egy héttel korábban gátversenyt nyert. A főfutam egyértelmű csalódása Punto Banco (ifj. Kozma I.) (le)szereplése volt, legutóbbi könnyű nyerése után mindenképpen jobbra gondoltunk utolsó helyénél, de lehet, történt vele valami. Mindenesetre várjuk következő futását…

Ilyen könnyen ért haza Agreement (Stanislav Georgiev)

Ha már Suták Csenge szóba került, folytassuk azzal, hogy az idomításából futó Sayurival nyerni tudott, simán intézve el Circassian Circle-t (Gönczi Rebeka) és az egész mezőnyt. Legutóbbi futása igen gyengére sikeredett, most viszont feltámadt a Silver Frost Hendikep (IV.o.) mérföldjén. Reméljük, ez a forma állandósul, mert akkor szép lassan az igazán jók közé is felérhet. A képesség megvan az import telivérben.

Nagyot futott Sayuri (Suták Csenge), és megnyerte idei első versenyét

A Tatai Díj (IV. kat.) 1200-ra, szintetikusra volt kiírva. Bevallom, Dame Shelbyt (Éles Virág) előzetesen legyőzhetetlennek gondoltam, de Oligarcha (Farkas Dorottya) erőteljes rohamát nem tudta kivédeni. Leó (Fézer Ramóna) 5 és fél hosszra volt csupán a jóképességű nyerőtől.

Az 1400 méteres Nyeretlenek Versenye (V. kat.) totális papírformát hozott, Merlin (Koricsánszky Virág) 4 hosszal verte Carlost (Suták Csenge), Guineas (Fézer Ramóna) pedig célfotóban lett 3. az újonc Celektívvel (Sándor P.) szemben.

Shining Star futását nagy érdeklődéssel vártuk a Pigeon Catcher Hendikepben (V/b., 2000 m.), hiszen a Derbyben még állva van. Mitagadás bebizonyította, hogy jó ló, és ha nem is kékszalag aspiráns, azért a mezőnyben lehet a helye. Persze kellett rá Bernáth Christopher, aki parádésan lovagolt: az Itonda (Ördög A.) által a finisben egyszer már megelőzött lovát újra felrázva csikart ki egy rövid nyakhosszas sikert. Ez amúgy Bernátnak élete 10. győzelme volt, amihez gratulálunk!

A zárófutamban egy 2000 méteres, III. osztályú hendikeppel emlékeztünk Jaross Sándorra, a Dióspusztai ménes 1912-es alapítójára. Bizonyára örült volna, ha látja a küzdelmet, amivel Bubek (Ördög A.) legyűrte nyakhosszal a jóval esélyesebbnek gondolt Mesetárt (ifj. Kozma I.). Itt Dancing Storm (Suták Csenge) lett a bronzos. Amúgy a futam krónikájához tartozik, hogy sajnos a Derbyre szintén nevezett Raport nem tudott indulni, mert nem lehetett Alagon a teherautóra csalogatni. Most Ribárszki mesternek főhet a feje, mert a képesség megvan a lóban, de hol lehetne még egyszer kikérdezni?

Összegezve mindent, jó kis 6 futam volt, nagy csatákkal, jó lovakkal és lovaglásokkal. Ha még lett volna plusz 2 futam… De tegyük hozzá: tényleg soha rosszabb versenyeket!