Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Airburst: új klasszis mérföldön!

Vasárnap a XIX. század lóverseny szaksajtójának úttörőjére, a kiváló tollforgatóra, Bérczy Károlyra emlékeztetett a főfutam elnevezése, amely kiváló mezőnyt szólított a startjához. A keretprogramban is akadtak érdekes versenyek, összességében egy igen szórakoztató versenynapot láthattunk.

A Bérczy Károly Emlékverseny (1600m., I. kat., gyep) megmutatta, hogy igenis van egy új, mérföldes klasszisunk, nevezetesen Airburst. Sokáig sprinternek hittük, de a tréner, Soltész András már kétéves korában mondogatta, hogy a középtáv lesz neki a legjobb. Több rövidtávú versenyben való diadala után zsebre tette idén a Buccaneer Díjat, majd most ezt a futamot is. Jó párost alkot a Főnixként mindig újjáéledő ifj. Fejes Lajossal, és start-célban verte meg ellenfeleit. Kiváló képességű telivér, egyetlen percig sem vitás! (Jut eszembe, ifjabb Fejes Lajos vajon miért kap relatíve kevés lovaglást? Félelmetes a fizikuma, hatalmas a rutinja, remek tempóérzékkel rendelkezik, minden megvan benne, ami egy zsokét a legjobbak közé predesztinál. Jó lenne minél több versenyben látni az örökifjú lovast!). A 2. hely a jól jövő Different Illusionnek jutott, míg Il Ministro bronza javulást feltételez. Impressionnek könnyen lehet, hogy csak felvillanása volt múltkori jó versenye, és Voyager sem mutatott kiemelkedőt.

Airburst (ifj. Fejes Lajos) klasszisnak tűnik

Az egyenespályás Városbíró Díjban (1100 m., I. kat., gyep) borult a papír, hiszen El Prado’s Joy és D’Angelo az elvártnál sokkal rosszabbul futottak, így nyerhetett Muskateer Three (D. Liska), míg két szerb tulajdonú ló, Princess Park (Mocsinka Vivien) és Banbolina Et (Kolumbán Ö.) végeztek a dobogón.

Muskateer Three (David Liska) volt a leggyorsabb a Városbíró Díjban

A nap az Augusztusi Gátversennyel (3200 m., gyep) kezdett. 5 induló volt, lejelentés szerencsére nem történt, bár végül mégiscsak 3-an értek célba, miután az első párszáz méter után Cosima feltartott szerszámhiba miatt, míg Wall Street Journey-ről nyerő pozícióban, vezető helyen, az utolsó sövényen leesett Kriskó Norbert. Így nyert a messziről belelendülő Crix Crax (Homoki N.), lehajrázva az első gátversenyüket teljesítő Koricsánszky Virág – Mr Croissant kettősét.

A Pesti Napló Hendikepben (1600 m., V.o., szintetikus) Itonda (Farkas Dorottya) szemre is könnyen győzött a múltkori nyerése után is jól futó Poker Lover (Suták Csenge) előtt. Remek nem viselkedett remekül, a kikentrénél megvált lovasnőjétől, Fülöp Zitától, aki reméljük, mihamarabb tud majd lovagolni. Párosuk természetesen a lejelentés sorsára jutott.

6 újonc és egyetlen, egyszer már futott telivér alkotta a mérföldre kiírt Nyeretlenek Versenyének (1600 m., IV. kat., gyep) csapatát. Bitlip (Benkő Á.) kiválóan futott, épp úgy, ahogyan azt a tréner Farkas Levente lovai teszik mostanában. 3 és fél hosszt vert a másik újoncra, Livornóra (D. Liska), míg az egyetlen tapasztalattal rendelkező ló, Romanova (Gönczi Rebeka) tőle 5 hosszra lett a 3.

Kolumbán Örs ezen a napon duplázott: győzött a szépreményű Femme Fatale nyergében, miután kisebb küzdelmet követően felülkerekedett Barettán (Bernáth Ch.) a Vadász és Versenylap Hendikepben (1100 m., V/b., szintetikus), majd nyerőként mérlegelt az 1600 méteres Fehér Golyó Hendikepet (II.,o., gyep) követően is, ahol Royal Force-t vezette sikerre. Itt top súlyával Heebie Jeebies (Gönczi Rebeka) nagyot ment, talán legközelebb már idei nyeretlenségét is elveszítheti, akárcsak Cenzor (Suták Csenge), aki folyamatosan keresi a pénzt istállójának, de valaki(k) mindig megveri(k). Sand Strong a vártnál jóval gyengébben futott. Lovasát megkérdezte a versenyintézőség az okról, amit tudomásul vettek. Jó lenne, ha a közönséget is tájékoztatnák ezekről a válaszokról (ezen a napon trénereket is kérdeztek, indokukat hol elfogadva, hol tudomásul véve), hiszen sokkal elfogadhatóbbá tenne egy-egy leszereplést, ha ismernénk a konkrét problémát).

A kezdő amatőröknek és apprentice-eknek kiírt Németh Ferenc Emlékkupa-sorozat 4. állomásán (1000 m., IV.o., szintetikus) Jeles Anna elveszítette nyeretlenségét Sprinternek köszönhetően.  Kovács Réka örülhetett 2. helyének Safranekkel, hiszen így 6 pontra megközelítette a vezető Ribárszki Sárát a sorozatban. (Ő itt utolsó, 6. lett, de így is tudott 3 pontot szerezni). Az amatőrök egyik kedvenc lova, Galiaspeed Morvai Esztert repítette a dobogó alsó fokára, illetve az összetett 4. helyére, 1 pontra a most nyerő Jeles Annától.

A Mágnás Díj (1400 m., V. kat., szintetikus) volt a nap utolsó versenye. Meglepetés nem történt, a legalacsonyabb kategória királynője, Dame Shelby ügyes lovasnőjével, Éles Virággal megnyerte 7. versenyét –  is. Ha ez a fajta kiírás marad, akár még 5-öt is behúzhat…

A napon két tréneri duplázás történt: Farkas Levente (Bitlip, Sprinter) és Maronka Gábor (Muskateer Three, Royal Force) mehetett két-két alkalommal fotózásra a Győztesek Körébe.