Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Alfkona Díj-napi (2023.09.17.) galopp kérdések

7 versenyt kapunk vasárnapra, melyek közül a főfutammal az egykori ragyogó sprinterre, Alfkonára emlékezhetünk. A távok ezen a hétvégén 1200-, 1400- és 1600 méteresek lesznek.

Az Angelina Hendikeppel (1400 m., V.o., gyep) nyit a Park vasárnap. Acer (Fézer Ramóna) friss formájával a topsúlyát képes lesz kiegyenlíteni? Speedy Gonzales (Bernáth Ch.), ha nyár eleji formáit futja, akár nyerhet is? Samilla (Kocka Á.) idén nagyon jó. Ez mire lehet elég? Damast Línekkel?

Újonc kétévesek a Kezdő Lovak Versenyében (1400 m., IV. kat., gyep). A 12 indulóból kiemelkedik az elvárások alapján Flying Aquangel (J. Línek), akit tulajdonosa 45000 euróért vásárolt. Molnár Gyöngyi mindig nagyon odakészíti lovait, általában azonnal jók. Mindez megfelelő ajánlólevél? Ki lehet az ellenfele? Géza (S. Georgiev)? Princess Rose (Mocsinka Vivien)? Munami (Kolumbán Ö.)?

A Miss Vikaniko Hendikep (1600 m., IV.o., szintetikus) valóban a tuti papírt, azaz Mr. Croissant (Gönczi Rebeka) és Berenice (J. Línek) csatáját hozza? Meglepcsinek Thunder Girl (Mocsinka Vivien)? Vagy Dancing Storm (Suták Csenge)?

A mérföldes Molnár Ernő Emlékversenyben (1600 m., III. kat., szintetikus) Cenzor (Suták Csenge) hűsége révén topsúlyával is győzhet? Vagy a papíresélyű Royal Force (Kolumbán Ö.)? Visianában (Benkő Á.) van képesség, kérdés azonban javulhat-e annyit, hogy küzdelemben legyen ilyen mezőnyben…

A Nyeretlenek Versenyében (1200 m., V. kat., szintetikus) képtelen vagyok a Turf tippjeitől elrugaszkodni. Tényleg Meglátó (ifj. Kozma I.) – Alda (Kocka Á.) párbaj? Mögöttük Carlos (Suták Csenge)? Majd Ego (Éles Virág)?

A napi főfutamban, az Alfkona Hendikepben (1200 m., I. o., gyep) sem tudom nekiereszteni a fantáziámat, hiszen Aleidis (Suták Csenge) és Princess Park (ifj Kozma I.) bőven tartani látszanak a mezőnyt. Előbbi ellen max. a 3 hónapos kihagyás szól? Easy Cash (Fézer Ramóna) azért beleszólhat a „nagyok dolgába”? Minél jobban nézem, annál inkább mondom azt, hogy miért is ne?

A nap az Overpace Hendikeppel (1200 m., III. o., gyep) zárul. És Banbolina ET (Kolumbán Ö.) sikerével? Rispettából mit hozhat ki Línek? Gainer Boynak (Kelemen Z.) kell ez a felhozó futás 4 hónapot követően. Vagy a legjobbja közeli számmal indít? Akkor akár nyerhet is… Power Pass (Gönczi Rebeka) hosszú távok után sprintre. Ez a kulcs? Vagy csupán egy minden mindegy kísérlet, hátha mutat újra valamit? Mert ne feledjük, év elején volt 61,5-es száma is, igaz mérföldre.