Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ászári Díj-napi (2023.06.25.) galopp kérdések

Egy héttel a 101. Magyar Derby előtt szinte természetes, hogy sovány program várja a turf-látogatókat vasárnap a galoppon. Ugyanakkor, ha végigtekintünk a 6 futamon, egyértelműen alig-alig tudunk rámutatni kimagasló favoritra. Ergo fogadási szempontból most is megtalálják a játékosok a nekik való futamokat.

Ezen a napon minden versenyt szintetikus felületen futnak. A nyitó futam a Kolosnémai Hp. (1200m., V/b.), amelyben annak a Guineas-nek a győzelmét vizionáljuk, akinek a nyergében Fézer Ramóna a mérföldkövet jelentő 10. győzelmét abszolválná. Megnyeri? Itt, vagy egy későbbi futamban? Erős ellenfele lehet Rysk Couver (ifj. Kozma I.)? Vagy új lovas kezében Ego (Éles Virág) hozza tavalyi 50 pluszos formáit? Run Ripli Forward (Suták Csenge) dobogóra érhet?

A Tata-Remeteségi Hp. (1400 m, V.o.) is csak 6 indulót szólít a startgépbe. Safranek (Suták Csenge) friss nyerő, de papíron Picobello (Bernáth Ch.) jobban áll. Utóbbi eddig csak mérföldre futott, a 200-al rövidebb jobb lehet neki? Wind Princess is nyerés után fut, és ott lesz a nyergében a 10.-re váró Fézer Ramóna. Vagy ez már az első futam után a 11. lenne? Netán, ha az elsőben nem, akkor itt? A Szenttamáson tréningezett lovak formája Silk Moont (Kun F.) a dobogóig repítheti?

A nap legerősebb mezőnye az Ászári Díjban (1400 m., II. kat.) versenyez. 8 ló, nincs nyerésre elképzelhetetlen telivér benne. A 4 Turf tippen kívül – Golden Boy (Bernáth Ch.), Poccomio (S. Georgiev), Sugarbird (Suták Csenge), Irdatlan (ifj. Kozma I.) – mondhatnánk még Easy Casht friss nyerőként, naná, hogy Fézer Ramónával? Sőt, Londont (Kelemen Z.) is, aki most amatőr után egy elég erős lovast kap? Nagyon érdekes lesz ez a verseny, az biztos. Így és egyszerűen? Ja, igen, Sic et Simpliciter (Benedek Z.) vajon mit tud? Olasz tréningből érkezik…

A Nyeretlenek Versenyének (1600 m., V. kat.) nagy kérdése, hogy tovább romlik-e Sand Strong? Georgievvel első futására 59, utána Kelemen Zénóval 53, majd 25 és fél… De most a bolgár sztárzsoké ismét a nyergében. 59-es formával favorit lenne, ugye? Mit tudhat az újonc Guru (Koricsánszky Virág)? Vanity Vision (ifj. Kozma I.) a Hazafi Díj után visszakerült saját társaságába. Ennyi kellene csak a nyeretlenségének elvesztéséhez? Vagy Mr Croissant (Gönczi Rebeka), aki bemutatkozásakor rögvest 2. lett?

Az 5. futamban, a Lord Derby Emlékverseny Hp.-ben (1800 m., III.o.) senki figyelmét nem kerüli el, hogy Speedy Gonzalez (Mocsinka Vivien) remek beállításból fut? Circassian Circle (Gönczi Rebeka) lehet sorozatban negyedszerre is 2.? Coco Ciello (S. Georgiev) a klasszis Csinibabától egyszer 3 és fél hosszra, utoljára pedig 7 és fél hosszra volt. Nem volt szégyen, úgyhogy itt, ezt a mezőnyt veri is? Cenzor (Suták Csenge) egyszer elkapja a fonalat?

A Caissot Díj (1900 m., IV.kat.) zárja a napot. Sándor Mátyás (Mocsinka Vivien) ellen mi szólhat? Friss forma, jó beállítás, bírja a távot… Thunder Girl (Benedek Z.) nyerése után itt a favorit méltó ellenfele lehet? És a topsúly nem hátráltatja Bubeket (Ördög A.)? Mert amúgy formában van. Vagy Dancing Storm (Suták Csenge) húz egy váratlant?

A fentiekbő kiderül, azt hiszem, hogy nem lesz egyszerű a nyerőt, pláne egy hármasbefutót eltalálni ezen a vasárnapon, a lecke tehát minden fogadónak fel van adva!