Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Canizares nagyot sprintelt

A Báró Wesselényi Miklós Emlékversenyben egy új rövidtávú klasszis születhetett, hiszen Canizares nagyot futott Georgievvel. A zsoké amúgy mesterhármassal gazdagította kollekcióját és ezzel átvette a vezetést a zsoké sampionátusban is.

A Báró Wesselényi Miklós Emlékverseny (1100 m., Elit kat., gyep) favoritja a 2. helyen végző Muskateer Three (ifj. Kozma I.) volt, aki szintén remek képességű ló, ám a nála kissé nehezebben lábra kapó Canizares Georgievvel lehajrázta és 1 hosszt vert rá. A bombameglepetést Sayuri (Suták Csenge) szolgáltatta a versenyben, aki dobogón fejezte be a futamot. Who Cares (ifj. Fejes L.) most nem fogott ki jó napot, igen mattul versenyzett. A nyerő Canizares-ben egyértelműen van képesség, és ne feledjük, hogy még csak 3 éves!

Canizares (S. Georgiev) lehet, hogy egy új klasszis rövidre

Georgiev nyert az első futamban (Szatmári Díj, 1400 m., V. kat., gyep) Luis Fernandóval is, aki Szerbiából került Molnár Gyöngyi tréningjébe. Mitagadás, nagyon nagyot ment, verte a legjobb sanszot, Boccaccio Boyt (ifj. Kozma I.) 6 hosszal. Apja a zseniális Australia. Érdekes, hogy ennek ellenére eddig hosszabbra futtatták, de úgy fest ez az 1400 méter ragyogó számára. Itt a 3. Keszkenő (Kun F.) lett végül.

A népszerű „Dzsordzsó” a mesterhármast az utolsó futammal, a Nyeretlenek Versenyével (1400 m., V. kat., szintetikus) gyűjtötte be, ráadásul ez a 3. sikere is egy szépreményű lovon, Nicolene-n született meg, aki szinte biztos, hogy akár az idén nyerhet akár még egyet, felsőbb kategóriában. Celektív (Ördög A.) 4 hónapnyi kihagyás után, rutintalanul, hiszen ez csupán élete 3. versenye volt, ért oda a 2. helyre.

 A két részre osztott Nyeretlen Kétévesek Versenyének (1600 m., IV. kat., gyep) első részét a bábolnai, Zala Csaba tréningjéből futó Trapani (Fézer Ramóna) nyerte 2 hosszal az egymással nagyot meccselő Bermuda (Mocsinka Vivien) – Lanika (Kelemen Z.) – Gizelle (Ördög A.) trió előtt, míg a II. részben szinte sétálva a második versenyében jelentősen javuló Zabriskie Point (Kelemen Z.) szórta szét a mezőnyt, 6 hosszal előzve meg Princess Rose-t (Mocsinka Vivien) és további 3-al a meglepően jól futó Jófogást (Suták Csenge).

Az „Árvízi Hajós” Hendikep (1400 m., V/b., szintetikus) Passzió (Mocsinka Vivien) zsákmánya lett, aki mögött Frézia (Kun F.) és Damast (Bernáth Ch.) végeztek.

Barna Andrásra emlékeztünk az 5. futammal (1600 m., Elit o., gyep), és hozzá méltón lovagolta a nyerő Catch Me-t ifjabb Fejes Lajos. Energikusan, okosan ért haza a szürkével, aki mögött Euraquilo (ifj. Kozma I.) lett a 2., míg a kedvenc Wolf of Wallstreet (S. Georgiev) csak a 3. tudott lenni. Cenzor (Suták Csenge) futása értékelhetetlen, a startprocedúrának „köszönhetően” a startgépben felágaskodott az indítás pillanatában, így még szerencse hogy sem a lovasnak, sem a lónak nem lett komolyabb baja.

Catch Me (ifj. Fejes Lajos) nyerte meg a Barna András Emlékversenyt

A nap legnagyobb végküzdelmét a Zsibói Hendikepben (2000 m., IV.o., szintetikus) láttuk. Az utolsó 300-at végigküzdötte The Little T (Kun F.) és Mr. Jury Twister (Mocsinka Vivien). Szinte a célig az utóbbi volt elől, azonban a céltól kb. 1-2 méterre már a szenttamási színekben futó ló került előrébb és nyerte meg a versenyt rövid fejjel. A képzeletbeli bronzérem Space Opportunity (Ördög A.) vitrinjét gazdagíthatná.