Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Cseh siker a Jeney Emlékversenyben

Az utolsó előtti galopp napon a közép- és hosszútáv mezsgyéjén lévő 1900 méteres Jeney István Emlékverseny – Kincsem Park díja érdekesnek ígérkező mezőnyt szólított a starthoz. Igaz, a többi futamra sem lehetett panaszunk, figyelembe véve azt, hogy már igencsak benne járunk az őszben és a lovak jórésze már pihenőre vonult.

Az 1900 méteres Jeney Isván Emlékverseny – Kincsem Park díjában (I. kat.) sajnos nem láthattuk viszont egykori kedvencünket, Eggi’s Choice-ot lejelentés miatt, iletve a szerb színekben álló Hen Harrier sem vehetett részt a futamban. Az 5 startoló közül a cseh Whirl Wind Girl (M. Srnec) rendkívül magabiztosan nyert, amire lehetett is számítani, hiszen ennyire messziről tutira nem hoznának lovat, ha nem bírna a menedzsment komoly bizalmával. Mögötte a most inkább várásra lovagolt, hűséges Avoiding Water (Kolumbán Ö.) futott be, míg Impression (Gönczi Rebeka) a 3. helyre érkezett, vagyis totális papírforma eredmény született.

A cseh vendég Whirl Wind Girl (M. Srnec) igazolta, hogy nem véletlenül utazott el Budapestre

A IV. osztályú, 1400 méteres Gubacsi Dűlő Hendikeppel indult a nap, melyben az esedékes Guineas (T. Roman) oldotta meg legjobban a feladatot. Baretta (M. Madihi) folytatta félig üres – félig tele sorozatát, hiszen megint dobogóra ért, de nyerni ez alkalommal sem tudott. Peches paci! White Mare’s Son (Koricsánszky Virág) nem ment rosszul a bronzért.

A Nyeretlenek Versenye (1400 m., V. kat.) után többet nem futhat ilyen kiírásban Nadály (Czene Leila), hiszen győzött, ráadásul úgy, hogy 4 éves korában szemmel láthatólag mindent bepótolhat hendikep szinten majd ez a kanca. A Vágta-nyerő Tóth Tamara visszatért, és újonc lovával, Aramattal jó 2. lett. Damast (Koricsánszky Virág) szoros bronzos, hozzá pedig Roy Rogers W (Fézer Ramóna) ért egészen közel célba. Frézia (Kun F.) ismét lemaradt, ez kis csalódás.

Az Amatőrverseny Hendikepben (1400 m., V. o.) pedig egy ifjú lovashölgy,Török Anna veszítette el nyeretlenségét. Okosan és jól lovagolta Berenice-t aki ezzel idén már harmadjára volt legelől. Chocito STS (Benes Flóra) megkésett, de izomból ledolgozta hátrányát és elég közeli 2. tudott lenni az első hendikepjét teljesítő No Argument (Czene Leila) előtt.

Berenice nyergében Török Anna élete első sikerét aratta az Amatőrverseny Hendikepben

Stanislav Georgiev ezen a napon is nyert egyet, most Nicolene hátán a Városligeti Hendikepben (1400 m., II.o.). Nagy sansz volt, de ez nem von le semmit a siker értékéből, mert mint tudjuk, a kötelezőt is meg kell oldani, ráadásul a bolgár ezt tanítani való módon tette meg. Xinoníma (Sándor P.) nagy terhével is 2. lett. A két Roszival ló, Aleidis (Suták Csenge) és Jumeirah Beach (M. Madihi) halványabbak voltak az előzetes várakozásokhoz képest.

A Nyeretlen Kétévesek Versenyének (1200 m., IV. kat.) I. részét a visszakapott lovasnőjével szépet alakító Mágnás Öcsi (Mocsinka Vivien) húzta be a reménységnek tűnő Matthias Corvinus (Kelemen Z.) – János Vitéz (ifj. Kozma I.) tandem előtt. Hadd tegyem hozzá, Mágnás Öcsi elegáns és könnyed sikere klasszist rejthet!

A II. részben a múlt héten nagyversenyben debütáló, ott a középmezőnyben végző Partizán (M. Madihi) fölényes, 12 hosszas sikerével megmutatta, hogy premierjére nem véletlenül a Magyar Kétévesek Nagydíjában került sor, mert akárcsak az előző futam nyerője, így ő is ott hordja a marsallbotot nyeregtáskájában. Timur (Ördög A.) és Misztikus (ifj. Kozma I.) lettek a placcok, az újonc Tallaris (Gönczi Rebeka) futott fel 4.-nek.

Partizán (Monir Madihi) sikere klasszist sejtet

A nap 7. futamában, a Ligettelki Dűlő Hendikepben (III. o.) Expect No Mercy (Kolumbán Ö.) idei 3. győzelmét aratta, és tette mindezt 7 futásból! Kiváló hendikep ló ez a 6 éves herélt! A most jobbik arcát mutató Sugarbird (Suták Csenge) 2 hosszas 2. helyezett, míg őt May Grey Dancer (Kelemen Z.) követte. Speedy Gonzales (Koricsánszky Virág) ellenben messze lemaradt.

Az utolsó fiutamban, az Istvánmező Hendikepben (1900 m., V/b. o.) Suták Csenge semmit nem bízott a véletlenre, és elegáns lovaglással megnyerte a versenyt, amivel 12. futására véget vetett La Fiancée nyeretlenségének. Lucnaor (Sándor P.) 2. helyével mutatkozott, Pannon Force DL (Czene Leila) 6 kilóval hendikep ellen futva is 3.

Már csak egyetlen versenynap van hátra az idei szezonból, kíváncsian várjuk a zárónapot!