Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Different Illusion nyerte a Széchenyit!

A Széchenyi István Emlékverseny, illetve a kétéves kancacsikóknak kiírt Gróf Károlyi Gyula Emlékverseny került a figyelem középpontjában az elmúlt vasárnap, ergo választ kaptunk arra, hogy ebben a pillanatban kik is a legerősebb kancák a Kincsem Parkban.

Nincs rá jobb szó, mint hogy Different Illusion (Kolumbán Ö.) felfalta a mezőnyt a kancák nagyversenyében, a Gróf Széchenyi István Emlékversenyben (2000 m., HUN Gd-2, gyep), hiszen a befutóegyenesben egyre jobban kidomborodott a fölénye, és végül egyáltalán nem kilovagolva is 4 hosszal verte Delikátot (Ördög A.). A nyerő ló zsokéjának, Kolumbán Örsnek külön örömére szolgált, hogy ezzel megnyerte élete 40. versenyét, ami egyet jelent azzal, hogy a jövőben már zsoké státusszal lovagolhat. Megérdemli, hiszen egy rendkívül tehetséges, jó fizikumú és ütemérzékű fiatalember, aki előtt fényes jövő állhat. A versenyben a favorit Light Blue Sky végzett még dobogón. Respectation (S. Georgiev) 5. helyezése csalódás, persze az is lehet, hogy csak ennyit tud.

Different Illusion itt már az élen a Gróf Széchenyi István Emlékversenyben, nyergében az élete 40. sikerét arató Kolumbán Örssel

A kétéves kancacsikók a Gróf Károlyi Gyula Emlékverseny 1300 méterén mérték össze tudásukat, melyben második futására Ráadás (S. Georgiev) letette névjegyét, miután kisebb küzdelmet követően megverte 5/4 hosszal az újonc Wukkot (ifj. Fejes L.). Bemutatkozásakor még 11 hosszra volt az itt 3. Dark Blue Sky-tól (ifj. Kozma I.), most viszont az 5/4-re még egy plusz fejhosszat is tett akkori legyőzőjére, jól érzékelhető tehát a komoly javulása. Kasey (Suták Csenge) 4. helyével jelezte, hogy mindenképpen a jobb lovak táborába tartozik.

Nem vitás, hogy a Gróf Károlyi Gyula Emlékversenyt nyerő Ráadás (Stanislav Georgiev) nagyon jó ló

Gátversennyel, a Kocsi Zoltán Emlékversennyel (3200 m.) indult a nap, melyben a próbaugrást követően a nálunk újonc Subacio kezét vette Ördög Alennek és elvágtázott egészen a Jurassic Parkba, de hamar megfogták, így viszont nélküle indult a futam, amelyben a sík klasszisú, a sövényeken most bemutatkozó Voyager (Tamás Cs.) bizonyult a legjobbnak. Nem is fáradt el, lehet, hogy nagyon jó lesz ebben a szakágban is, hiszen a tapasztalt Wallstreet Journey-t (Kun F.) és Crix Crax-ot (Bernáth Ch.) verte meg.

Két részre lehetett osztani a Nyeretlen Kétévesek versenyét (1100 m., IV. kat., gyep), és mindkettőt újonc nyerte. Az első részt Golden Gringo (S. Georgiev), 5 hosszt verve a tapasztalt Chiquitita Girlre (Mocsinka Vivien), illetve a hosszabbra még jobbnak ítélt Morning Impactre (Ördög A.), míg a második részben a bábolnai tenyésztésű Astarris (Gönczi Rebeka) diadalmaskodott 4 hossznyival a szintén újonc Dancing in the Sky (Benkő Á.) felett. Overdose unokatestvére, HoSzaKa (ifj. Kozma I.) lett a 3.

A Hitel Hendikepben (1200 m., V.o., szintetikus) Mirtuszhanga (Czene Leila) ráduplázott múltkori sikerére, jelezve, hogy Sztojka Rudolf mindig jól felkészíti és menedzseli a gondjaira bízott telivéreket. Baretta (Bernáth Ch.) visszatámadott, de most sem volt ellenszere Out Loud lányával szemben.

A Seperate Opinion Hendikep 2200 méterén (II. kat., gyep) Major Factor remek lovasával, ifj. Fejes Lajossal megmutatta, hogy van benne kraft. A futam jó részében kicsit kiszakadva versenyzett, aztán lovasa felhívására egyszer csak megindult és hatalmas rössel ment át a csapaton. Itt a második Real Hope (Benkő Á.) lett a fejlődő Lost in Space (Kolumbán Ö.) előtt.

Az utolsó futammal az egykorvolt lovakra emlékeztünk. Ez volt az In Memorian Hendikep (1200 m., III.o., szintetikus), amit a favorit Oklanda (Suták Csenge) ellentmondást nem tűrően söpört be istálló- és tréningtársa, Solar (ifj. Kozma I.) előtt. Itt bronzos az előre jövő Finiston (Farkas Dorottya) lett, megelőzve az új tulajdonosától futó Galiaspeedet (Koricsánszky Virág).