Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Dióspusztai Díj-napi (2023.06.11.) galopp kérdések

Félig üres, vagy félig teli? Ez a kérdés vetődött fel bennem a vasárnapi galoppversenyek startlistáit látva. Mert egyfelől kár, hogy csak 6 futamot írtak ki, az viszont jó, hogy ezek mindegyike érdekes összetételű, több nagyobb mezőnnyel. Várakozással tölt el pár, a Derbyre még állva maradt, de eddig kékszalag formát nem feltétlenül mutatott ló szereplése, akikkel találkozunk majd ezen a hétvégén. Ez az utolsó lehetőségük, hogy kiérdemeljék a bizalmat tulajdonosaiktól, trénereiktől. Vajon melyikük dob majd nagyot?

Az első futamban végre egy kategóriát előrelépni láthatjuk Dame Shelbyt (Éles Virág), aki 6 (!) V. osztályú korteherverseny után most a IV. kategóriában is favoritnak tűnik. Egy 63-as forma, pláne engedménnyel, ügyes lovassal aranyat érhet, nem? Szó szerint is… Az újonc Simonida Suntól (ifj Kozma I.) ilyen anyai nagyapával (Dansili) jó futásban reménykedhet menedzsmentje? Vagy jön Ultra Pont (Suták Csenge) és megszorongatja, esetleg meg is veri a kedvencet?

Az 1400-as nyeretlenek versenye talány. Mert Merlinnek (Koricsánszky Virág) akadt egy fantasztikus, 56,5-ös formája tavaly év végén, amit idén nem ismételt. És ha megfutja, tuti nyerő? A 8-as starthely nem szól ellene? Vagy a két Harakály ló közül Guineas (Fézer Ramóna) leveri? Ego (Pap Gabriella) ígéretesnek indult csikóként, de lehetséges, hogy a szintetikus nem fekszik neki? Most továbbra is itt kell(ene) bizonyítania… Carlos (Suták Csenge) tutira placcra vehető kiegyensúlyozottsága révén?

A Silver Frost Hendikepben (IV.o.) 1600-ra mennek 6-an. A 3 éves Alan Catcher (S. Georgiev) 5 futás után még nyeretlen. Ez a széria megszakadhat itt? Circassian Circle (Gönczi Rebeka) idei – amúgy jó – első formájára még rápakol? Annava (Kelemen Z.) első hendikepjében lemaradt, de csak kisiklás volt? Mert díjversenybeli formái ebből a beállításból komoly sansznak mutatják.

A hosszú távú, 2000 méteres Pigeon Catcher Hendikepben (V/B) a Derbyben még álló Shining Start (Bernáth Ch.) éppen ez tenné favorittá? Az, hogy most, vagy soha? Labotas (Suták Csenge) első hendikepjében igazolja 36 pluszos számait? Itondánál (Ördög A.) ugye lehet ugyanez a kérdés?

A napi főfutam, a szintén 2000-es Dióspusztai Díj (I.kat) a vasárnap legjobb összecsapása lesz? Naná, hiszen két klasszis – Avoiding Watr (Kolumbán Ö.) és Agreement (S. Georgiev) – párbajára van kilátás. Na de ott van Tulsa (Suták Csenge) is! Ne feledjük, most visszakapta azt a lovasát, akivel eddig messze a legjobbját nyújtotta. Ha nem lesz neki hosszú a táv, őszintén, lenne bárki is, aki leírná? Punto Banco (ifj. Kozma I.) első Kincsem parki versenyében könnyen verte Euraquilót. Nyilván javulni fog, úgyhogy máris van 4 komoly esélyesünk, így a párbaj nem két-, hanem legalább négy résztvevős lehet. Na de ki lesz a legjobb közülük?

A Jaross Sándor Emlékverseny Hendikep (III.o.) zárja a rövid napot, 2000 méterével. Itt a 8 indulóból Raportnak (S. Georgiev) kéne leginkább bizonyítania, erre erős lovast is kapott. 62,5-es topjával favorit lesz? Jót tesz neki a 400-al hosszabb táv? És évjárattársának, Mesetárnak (ifj. Kozma I.)? Mivel hendikep, és mezitláb fut Najinski (Benedek Z.), fejreállhat tőle a papír? És ha a mindig esedéskes Dancing Stormnak (Suták Csenge) egyszer úgy istenesen kijön a lépés, akkor megbánják, akik hanyagolták? Netán Bubek (Ördög A.), a hosszúra mindig jól felkészítő Zala Csaba tréningjéből? Bergspitze (Fézer Ramóna) kihagyható a kombinációkból?

Kérdések vannak, feleletek lesznek – vasárnap!