Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Egy ‘s más, no és egy mesterhármas!

Ha valaki a turfra megy,tisztában lehet vele, hogy nem létezik eseménytelen versenynap. Vasárnap is volt 8 galoppfutam, mind érdekes a maga nemében. Ott volt például a 900 méteres Tour To Paris Díj egy klasszis sprinterrel, aki valósággal kiböjtölte ezt a győzelmét, először futottak a csikók az idei esztendőben, aztán akadt egy mesterhármas a legeredményesebb zsokéhölgytől, illetve egy dupla az egyik igen tehetséges fiatal lovastól.

El Prado’s Joy (kívül) Stanislav Georgievvel a nyergében ismét bizonyította, hogy az egyik legjobb flyer a Kincsem Parkban

Ami a sprintversenyt, a Tour To Paris Díjat illeti, El Prado’s Joy (S. Georgiev) komoly esély volt, de tavalyelőtt, augusztus közepén tudott győzni utoljára. A helyezések jöttek ugyan a nagyversenyekben is, de nyerni nem bírt azóta – eddig! Most azonban egy óriási rohammal, pont a célban elkapta Amazon Goddess-t (Mocsinka Vivien). A 3. Princess Park (Kelemen Z.) lett.

Kelemen Zénó amúgy 2 igen szép győzelemmel indította a napot. Első lett a kétévesek szezonnyitó versenyében, Cunami nyergében, elsőrangú lovaglással, éppen lovának istálló- és tréningtársát, Shadow of Nightot (Benkő Á.) verve. Örülhetett hát Farkas Levente idomár és tulajdonos, illetve felesége, Parádi Vivien, mert ez a kettős siker jelentős bizonyítéka annak, hogy jó úton járnak, remekül készítik fel lovaikat.

Kelemen második sikerét félórával később, a 2. futamban jegyezte, amikor Botaniste-ot vitte sikerre. Itt ennek istállótársa, Aleidis (Suták Csenge) 3. helyen végzett, míg közéjük Xinoníma (Sándor P.) ékelődött.

Aztán a 3. futammal kezdetét vette a napi Suták Csenge show. Első lett Safranekkel, akivel múlt héten már egy ígéretes 2. helyet lovagolt, érezhető, hogy jól működik ez a Pap Gabriella – Csupor Ferenc – Suták Csenge tengely, mely éveken át eredményesnek bizonyult, és most egy-két versenyre újra összeállni látszik.

Az 5. futamban a lovasnő Fézer Róbert idomítottját, Who Cares-t indította meg az utolsó 100-on úgy, mintha csak egy rajzfilmben lettek volna. A ló galoppját szemvillanás alatt felgyorsította és elszáguldottak az élen küzdő Gainer Boy (S. Georgiev), Endymion (J. Línek) páros mellett. Úgy robbant a ló, ahogyan Jerry szokott Tom elől…

Suták Csenge 3 győzelme közül ez, a Who Cares által aratott siker volt a leglátványosabb

A mesterhármas Bokori Tamás idomítottjával, Fille de Fusee-vel jött össze Csengének. A favorittal elköszöntek a mezőnytől és simán behúzták a nyeretlen versenyt. Ami ezt a nyerő lovat illeti, akár még a klasszisok közé is felérhet, nagyon meggyőzően végzett az első helyen. Suták Csenge mesterhármasa megsüvegelendő, és emlékezzünk, nem ez az első eset, hogy 3 (sőt egy alkalommal 4!) nyerőt lovagol egyetlen versenynap alatt.

Az 1300 méteres Bugenwillea hendikepben Arabika (Koricsánszky Virág) könnyedén sétált haza, úgy tűnik, van még ebben a telivérben az idei évre 1-2 siker simán.

A nap meglepetését szolgáltatta a zárófutam, melyben Soltész mester lova, Thunder Girl megmutatta, hogy melyik az igazán jó távja. Először ment mérföld fölé, ez alkalommal 2200 méterre, és stílusos győzelmet aratott Kovács Rékával, aki eddigi legszebb győzelmének örülhetett. Shining Star (J. Línek) második helyével első hendikepjében szintén jelezte, hogy hosszúra igazán jó.

A nap pozitívuma a fentebb említettek mellett még az is, hogy Tormási Gyula tiszteletdíjakat ajánlott fel azokban a futamokban, melyeket egykori lovairól, kedvenceiről neveztek el (Premier, Bugenwillea, Kormányos).

Komoly negatívum viszont Gönczi Rebeka esése a 3. futamban Lord Silverről, miután ellenfele (Blanco – Nagy Norbert) meglökte. A zsokéhölgy információink szerint agyrázkódást szenvedett, reméljük, mihamarabb rendbejön. Sajnálatos, hogy mostanában egyre gyakrabban látni efféle balesetet. Hiszem, hogy felelőségteljesebben kéne lovagolni, jobban kéne a versenyzőknek figyelniük egymásra. Ehhez felmérés sem kell, csak tisztelet a sporttársak iránt és nagyobb fegyelmezettség a másik testi épségének megőrzéséért.