Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Elstartolt a 2024-es galopp szezon!

Méltó volt az időjárás a lóversenyesek számára igazi tavaszt jelentő Kincsem parki galopp kapunyitóhoz. Rengetegen látogattak ki, és bizonyára nem is csalatkoztak az első versenynapon látottakban. Jó futamoknak, izgalmas befutóknak és egy-két reményteljes bemutatkozásnak lehettünk ugyanis a szemtanúi.

Az első futamban, a Megnyitó Versenyben (1600 m., I.o.) Suták János trenírozottja, Catch Me megvédte tavalyi címét e futamban és nagyon szép stílusban verte Májer Cintiával a nyergében Victory of Geniust (Gönczi Rebeka). Expect No Mercy (Kelemen Z.) feltűnően jól futott, míg Real Hope-nak (Benkő Á.) ez talán afféle bemelegítő futása volt, legközelebb biztosan jobb lesz. Ez erre a napra vonatkozólag minden Farkas Levente idomításra amúgy igaz lehet.

Catch Me megvédte címét a Megnyitó Versenyben Májer Cintiával

13 indulót számlált az 1600 méteres Nyeretlenek Versenye. Itt egy nagyon nagy reménység sikerének tapsolhattunk. Nabilov (Kun F.) mind magabiztos sikere, mind pedig a kinézete alapján akár a háromévesek nagyversenyeinek méltó pályázója lehet. A 2. Valdesco (J. Línek) javult, Hungarikumnak (ifj. Kozma I.) pedig reményt keltő ez a bronza.

Az Aranyeső Hendikepben (III.o., 1600 m.) Fitzante (Farkas Dorottya) fölényes győzelmét könyvelhettük el. Dancing Storm (Suták Csenge) 2. helye jelzi, hogy lassan olyan beállításba kerül, ami számára megfelelő. Shadow of Night (Benkő Á.) jól ment, ellenben Claudia (Ördög A.) ma csalódást okozott, vélhetően kell még neki egy-két futás.

A nagy hagyománnyal bíró Pestmegyei Hendikepet (1200 m., I.o.) Muskateer Three (M. Zatloukal) húzta be. Irdatlan (ifj. Kozma I.) érkezett a végén, Rémkirály (J. Parigál) futott be 3.-nak. 

Muskateer Three (M. Zatloukal) könnyen nyerte a Pestmegyei Hendikepet

Poseidonnal beköszönt már az első napon Suták Csenge is a Hóvirág Hendikepben (1400 m., V.o.) Passion of my Love (Kovács Réka) nem tudott veszélyes lenni rá, Carlos (Májer Cintia) jelezte, hogy mindig számíthatnak rá a fogadók a dobogón. Falarris (Mocsinka Vivien) sokáig jól tartotta magát, csakúgy, mint lovasnője a nyeregben. Kengyel nélkül hozta le a versenyt, ami szép teljesítmény volt, végküzdelembe azonban éppen ezért nem tudott érni – ellenben fent maradt!

A Tavaszi Hendikep (2000 m., I.o.) a jobb stehereknek adott teret, és közülük Sándor Mátyás bizonyította, hogy klasszis képességű telivér: szanaszét szórta ellenfeleit, senki sem jelenthetett rá egyetlen pillanatig sem veszélyt. Messzi 2.-ként Lost in Space (Ördög A.) végzett, míg Tulsa (Mocsinka Vivien) megmutatta, hogy idén talán újra számolhatunk majd vele. Legközelebb még jobb lesz – szerintem. Di Domenica Sweety (M. Zatloukal) meglepően gyengén szerepelt, nem tudjuk az okát…

Az 1900 méteres Nyeretlenek Versenyét a lapunk által favorizált Melarris (Kelemen Z.) nyerte meg. A hosszabb táv egészen biztosan előnyére vált, no és ne feledjük, anno második futására 15 kilót javult. Most bizonnyal még többet… Mögé Gizelle (M. Madihi) futott oda meglepetésre, és dobogóra állhatott még Clearwater Beach (Gönczi Rebeka) is. Utóbbi is sokat fog még javulni, erre mérget vehetünk… The Best World (S. Georgiev) rendkívül gyengén debütált.

A Húsvéti Hendikep (1900 m., IV.o.) zárta a napot, egyben Subacio (Homoki N.) sikere. Bevallom, jómagam nem nagyon tudtam hova tenni a lovat előzetesen, de egyértelműen bebizonyította ezzel a futásával, hogy a jobbak között van a helye.

A legtöbb versenyt nyert idomár: Kovács Sándor

Legnagyobb tét osztalék: Melarris – 02,9

Legnagyobb befutó osztalék: Subacio – Frangipáni – 246,9

Legnagyobb hármasbefutó osztalék: Melarris – Gizelle – Clearwater Beach  – 3136,8