Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Esőmenők vasárnapja

A vasárnapi galoppversenyek 8 futamot hoztak el, és akadt köztük egészen érdekes is. Tudnivaló, hogy az eső egyre jobban belelendült, tehát a lovaknak és a lovasoknak nem volt éppenséggel könnyű dolguk, a győztesek joggal érdemlik ki tehát a Forma1-ből kölcsönzött „esőmenő” jelzőt. Az élre mindenképpen a Székkutasi Díj kívánkozik, nemcsak azért, mert ez volt a napi főfutam, hanem mert fogadási szempontból eleve érdekesnek tűnt. Nyert benne az idén először startoló Major Factor a – sajnos – ritkán látott ifj. Fejes Lajossal. Az utolsó 200-on figyelnie kellett párosuknak, ugyanis Bramastra (Suták Csenge) szinte centiről centire közelített hozzájuk, azonban utolérni nem tudták őket.

Major Factor (ifj. Fejes Lajos) küzdelemben verte Bramastrát (Suták Csenge)

Molnár Gyöngyi tulajdonos-, egyben tréner asszony örülhetett, de nemcsak ennek a sikernek, hiszen másik startolója, Jeriko (ifj. Kozma István) is nyerni tudott az 1400 méteres Nyeretlenek Versenyében, méghozzá remek stílusban, szép reményeket keltve. Vagyis 2-ből 2 lett a mérlege a Sztankov Racingnek ezen a napon, vagyis előzetes felvetésünknek pozitívan felelt meg. Utóbbi ló esetében az az esetleges előrejelzésünk is bizonyságot nyert, mármint hogy „Kiskozma” ha tud, annyival nyer, amennyivel csak képes: 6 hosszal, kilovagolva lett első.

Amúgy ő is duplázott, másik sikerét Jumeirah Beach nyergében aratta, ahol istállótársát, Botaniste-ot (Suták Csenge) verte.

Akármennyire is szürke nap volt, már csak az eső miatt is, egy lovas hölgynek egészen biztosan emlékezetes marad. Ő Gönczi Rebeka, aki Regina nyergében élete 100. győzelmét érte el, amihez gratulálunk! Elnézve lovát az akár még első osztályú hendikepekben is megélhet a későbbiekben.

Gönczi Rebeka 100. sikerét érte el Regina nyergében

Leó (Fézer Ramona) szintén letette névjegyét, 1100-on javulhatott, azaz minden bizonnyal fekszik neki a gyep és az egyenes pálya.

2 lejelentés után csupán 4 indulója maradt az 1200 méteres nyeretlenek futamának, közülük White Mare’s Son (vörös Georgina) diadalmaskodott. Hogy csak 3-an érték el a célt, annak oka, hogy Sándor Péter katapultált No Argumentről. A telivérnek kutya baja, a lovas viszont ezen a napon már nem ült nyeregbe.

Az amatőrök hendikepjében Najinski Májer Cintiával kárpótolta idomárját, Zala Csabát, hiszen legutóbb akkori lovasa hibájából diszkvalifikálták a 2. helyről. Most nem volt semmi probléma, így feltartva, de így is hosszakkal verte Lucnaort (Éles Virág)

A zárófutam Expect No Mercy sikerével zárult, aki ahogy megkapta társául Kolumbán Örst, jócskán javult. Ezt a versenyt amúgy zászlóval indították, mert a végére teljesen felázott a pálya a megállás nélküli, ráadásul egyre erősödő esőben.