Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Év végi hajrák

Az esztendő utolsó galopp versenynapján a szabad felállítású hendikepek jutottak főszerephez, és ennek megfelelően általában szoros versenyeket, nagy hajrákat láthattunk. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Koricsánszky Virág, aki apprentice-ként 3 futamot tudott nyerni, ami igencsak megsüvegelendő teljesítmény.

Az ifjú lovashölgy rögtön, már az első futamban, a Szezonvégi Hendikepben (1200 m., II.o.) letette névjegyét, hiszen Arabikával komoly favoritokat győzött le. Ezek közül Hajnalmadár (ifj. Kozma I.) futott jobban, 3. lett, Gainer Boy (S. Georgiev) ellenben 5. csak. A 2. helyre Easy Cash (Kelemen Z.) érkezett nagy lendülettel.

Stanislav Georgiev zsoké sampioni címét a 2. futamban biztosította be, hiszen megnyerte a szezon leghosszabb távú futamát, a Totalizatőr Hendikepet (3200 m., Elit o.), amellyel Dr. Bucsy László emlékének adóztak. Lovával, Respectationnel végig vezetve értek haza, 6 hossznyi előnnyel Di Domenica Sweety (M. Milojevics) előtt. Crix Crax (Mocsinka Vivien) a 3. helyre futott oda.

Georgiev Respectation Totalizatőr hendikepbeli győzelmével tette biztossá sampioni címét

A Magyar Huszár- és Lovashagyományőrző Társaság Díja (1400 m., II. kat) Rémkirály (Koricsánszky Virág) sikerét hozta el, miután a finisben megindult. Wolf of Wallstreet (Kelemen Z.) ezüstös lett, a bronz viszont meglepetésre Irdatlannak (Sándor P.) jutott.

A Bogácsi Hendikep (1600 m., V.o.) volt a nap egyetlen nem szabad felállítású hendikepje, és 13 lovat szólított a startgépbe. A nagy mezőnyben kisebb meglepetésre Nadály (Czene Leila) bizonyult a legjobbnak. Keeness (M. Laube) nagyon jőve 2. helyen végzett, a 3. újonc lovasnőjével, Csörgő Liliennel Préri Lady. Chocito STS (Benes Flóra) ismét megkésett, kívül jött, nem is érhetett így placcra sem. Damast (Koricsánszky Virág) felérkezett a végén.

Az 5. futam a Nyeretlen Kétévesek Versenye (1600 m., IV. kat.) volt, amelyben Lakhan (ifj. Fejes L.) élete 4. futására veszítette el nyeretlenségét Morning Impact (Ördög A.) előtt. Az újonc Twister FC (Koricsánszky Virág) bronzérmes pozícióban végzett. Dancing in the Sky nem indult, mivel a startgépnél megrúgta lovasát, Kelemen Zénót, akinek ezúton is jobbulást kívánunk!

A Szunyogh István Emlékversenyben (1600 m., Elit o.), legalábbis a befutót illetően a dominó-elv működött, Voyager (ifj. Fejes L.) lökte Sándor Mátyást (Mocsinka Bvivien), az meg Liebeskindet (T. Roman). A röppentek is a futam után az ilyen-olyan büntetések, a sorrend azonban jóváhagyásra került, azaz nyert a végén kiválóan hozott Light Blue Sky (Koricsánszky Virág), sorozatban a 3. sikerét aratva, mögé Euraquilo (ifj. Kozma I.) és a már említett Voyager érkezett.

A Nyeretlen Kétévesek Versenyének II. részét Zala Csabáék nagy kedvence, Timur (Ördög A.) tette zsebre, élete 3. versenyében. Szibéria (J. Parigál) és Lanika (M. Laube) követték őt. Clearwater Beach (Gönczi Rebeka) meglepően jó futását éreztük tippjeinkben, de végül hiába rohamozott, csak közeli 4. tudott lenni.

A kétévesek leghosszabb távú futama, a Zboray László Emlékverseny – Ürményi Díj (1800 m., I. kat.) pontos sorrendje a zöld asztalnál dőlt el. Tunézia (Mocsinka Vivien) úgy is nyert, hogy a versenyben 2. helyre érkező Vampa di Bocca (Koricsánszky Virág) a befutóra fordító kanyarban igencsak szorította kifelé, ám nem nemcsak neki kellett átélnie ezt a tortúrát, hanem a 3. Pour Conquerirnek (M. Laube) is. Ez utóbbi esetben a V.I. élt is a szabályok adta lehetőséggel, és megcserélte helyezési sorrendjüket. Koricsánszky Virág nagy tehetség, és még az is lehet, hogy az esetleges 4. győzelem lehetősége ragadta el, amit emberileg el kell fogadnunk. Egészen biztosan tanult az esetből. Az esztendő utolsó futama a Viszontlátásra Hendikep (2200 m., III.o.) volt, ami a top súlyú The Little T (Sándor P.) sikerével fejeződött be, tehát Szenttamás búcsúzott 2023-tól győzelemmel. Az idei utolsó dobogós helyeken Regina (Éles Virág) és Frangipáni (Kun F.) osztozkodtak. A jó esélyű Thunder Girl (Mocsinka Vivien) a hírek szerint verseny közben könnyebb sérülést szenvedett.