Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Gyöngyi és Géza nap a galoppon

Merthogy ez a nap róluk szólt, Molnár Gyöngyi trénerasszonyról, aki 3 futam tiszteletdíjait is hazavihette, és Gézáról, a hároméves ménről, aki a Nemzeti Díjat nyerte meg újsütetű gazdáinak.  A címbe illett volna egy Albertót is odabiggyeszteni a régió egyik legjobb lovasa, Sanna miatt, de egyfelől az olaszok nem tartanak névnapot, másfelől a cím is túl hosszú lett volna. Pedig őszintén szólva megérdemelte volna, hiszen ő lovagolta Molnár Gyöngyi három nyerőjét. De nézzük, mit is hozott ez a nap?

Először is egy Szerencsejáték Zrt. – Nemzeti Díjat, amelyben már előzetesen is jó sansz volt az ügetősök (Turbucz Sándor és Rutkai József) által frissen vásárolt Géza, aki a befutóban kilőtt és Stanislav Georgiev remek lovaglásával 2 hosszas nyerőként mázsálhatott vissza. Sioux Nation pej fia kétséget nem hagyott afelől, hogy a hosszabb táv sem okozhat majd neki gondot a későbbiekben, ergo lehet, hogy az idei Derby-nyerőt láthattuk ezen a napon futni. Csontos Pál, a trénere, joggal bizakodhat. Mögötte Short Circuit (Kun F.) végzett, akiről Szuna Szabolcs mondta el a verseny előtt, hogy egyedül attól tart, kibírja-e az 1600-at lova. Nos, ezzel nem volt gond, és jó 2. lett. A 3. hely Mágnás Öcsinek (A. Sanna) jutott, aki könnyen lehet, hogy szintén mérföldig áll majd csak, bár azért lehet, hogy trénere kipróbálja majd még hosszabbra is. Mindenesetre nem úgy tűnt, hogy e fölött egy lépést se bírna menni, sőt… Mögé az idei első futására magát szépen odatevő tréningtárs, Dark Blue Sky (ifj. Kozma I.) érkezett. Exact (D. Perovic) nagy sansz volt, de kellemetlen versenyt ment Timur (Ördög A.) „jóvoltából”, aki szépen passzírozgatta ellenfelét. Poseidon (Suták Csenge) várakozás alatti futására az lehetett a magyarázat, hogy végig a mezőnyben haladt, valószínűleg ezt nem szereti.

Géza (Stanislav Georgiev) meggyőzte új tulajdonosait, hogy jó lóra tette. A Nemzeti Díj a könnyű zsákmánya lett

Már a bevezetőben szerepelt Molnár Gyöngyi és Alberto Sanna neve. Nem véletlenül. Parádés mesterhármast szereztek, hiszen a Batthyány-Hunyady Díj, a Bábolnai Díj és a Pap Sándor Emlékverseny első része is a közös zsákmányuk lett.

Sorozatuk a Kincsem+ – Bábolnai Díj (2200 m.) megnyerésével kezdődött, amelyet pályarekordban (2,12,7) abszolváltak Major Factorral. 1 hosszt vertek a 2. helyezett, klasszis Agreementre (S. Georgiv), 4-et pedig a képzeletbeli bronzos, Csehországból érkező Whirl Wind Girlre (M. Srnec). Galileo 5 éves fia mindig jól ment erre a távra, de Sanna valószínűleg tett is hozzá.

Major Factor (Alberto Sanna) győzött a Bábolnai Díjban

A Kincsem+ Tuti – Batthyány – Hunyady Díj mérföldjét is a Molnár Gyöngyi – Alberto Sanna duó húzta be a jelenleg talán legjobb mérföldes lovunkkal, Luis Fernandóval. Pillanatnyi kétséget sem hagyott, hogy Amore Boy (S. Georgiev) előtt végezzen, bár utóbbinak szerintem talán a táv is rövid volt, illetve ne feledjük, hogy idén ez csak az első versenye volt. Il Ministro (D. Perovic) végzett 3.-ként. Light Blue Sky (Koricsánszky Virág) ebben a mezőnyben is jól ment. Talán Rémkirály (J. Parigál) volt az, aki az (idomári) elvárásokat kicsit alulmúlta.

Luis Fenando (Alberto Sanna) kisebb küzdelmet követően nyerte a Batthyány-Hunyady Díjat

A mesterhármast a kettéosztott Papp Sándor Emlékverseny (2000 m.) erősebb részében aratták Gyöngyiék. Régen várta már a tulajdonos, Balogh Levente, hogy Flying Aquangel tényleg angyalszárnyakat kapjon és győzzön, ami most, élete 4., idei 2. startjára sikerült végre. Ráadásul a Derby-aspiránsok között számontartott Nabilovot (Kun F.) verte, aki folyamatosan támadott, de látszott, hogy nincs esélye a győzelemre. Talán az is dönthetett a sorrendről, hogy a nyerőn Senna ült… Melarris (S. Georgiev) dobogója kisebb meglepetés.

Ha már Papp Sándor Emlékverseny, nézzük a II. részét: ezt Lady Lilibetrage (Mocsinka Vivien) nyerte meg Hermion (Kelemen Z.) előtt. Romarris (Gönczi Rebeka) lett a 3., azaz ez a futam meglepetéssel nem szolgált.

A napot egy ugróverseny, a Tippmix – Ceglédberceli Gátverseny (3200 m.) nyitotta, amiben Subacio (Homoki N.) hatalmas, 14 hosszas különbséggel nyert a szakági újonc, de síkon a legjobbak közé tartozó Avoiding Water (Kolumbán Ö.) ellen, akit még Damast (Ördög A.) is szorongatott. A jelekből nyugodtan következtethetünk arra, hogy ismét van egy remek ugrólova a hazai versenyzésnek.

A klasszis sprinter, Vain Hope (S. Georgiev) megmutatta, hogy 7 évesen sem kopott meg a tudása, mert a Kőbányai Díj – Csekonics József Emlékverseny egyenespályás 1200 méterén megverte a formában lévő Surprise of Eastert (ifj. Kozma I.). Muskater Three japán-német zsokéjával, Shuicsi Teracsival futott oda 3.-nak. Vain Hope nem öregszik, jól ment szélárnyékban, aztán amikor lovasa kivette, szinte elszállt, jóllehet, a második helyezett Surprise of Easter is megmutatta, hogy egyenesre még tovább javulhat.

A szépreményű, ám tragikus balesetben sajnos ifjan elhunyt Huszár Korinnára emlékeztünk egy 2000 méteres IV. osztályú futammal, amelyben Lakhan (ifj. Kozma I.) végtelen könnyedséggel, illetlenül nagy fölénnyel, 12 hosszal ért haza a formát futó Poker Lover (Suták Csenge) és a placcával komoly meglepetést okozó Alibi (Szalai Mónika) előtt. Soltész mester valószínűleg nem örül annak, hogy vendéglovasa legalább két osztállyal becsókoltatta a lovát, ugyanakkor valószínűleg elbeszélget a ló előző lovasaival, hogy miért nem ment velük legalább ehhez hasonlóan Lakhan?

Az utánpótlás lovasok éves versenysorozata, a Németh Ferenc Emlékkupa is kezdetét vette és Jeles Anna lovagolta benne haza Flower of Paradise-t, még egy kiló túlsúllyal is.  Mögé White Mare’s Son (Elbert Zita) és Aduász (Csörgő Lilien) érkeztek. Soul of Phoenixtől (Fülöp Zita) első futása alapján sokkal többet vártunk, igaz, akkor a champion zsoké ülte.

Akárcsak a fentebbi Németh Ferenc Emlékkupa futamot, úgy a Magyar Posta – Pettkó Szandtner Tibor Emlékverseny Hendikepet (1400 m., III.o.) Suták János idomítottja nyerte. A 6 éves Sugarbird (J. Parigál) könnyedén hárította Botaniste (Suták Csenge) támadást, és igen simán hazaért. Easy Sea (D. Perovic) erős fizikumú lovassal javított és 3. lett Aprópénz (Májer Cintia) és Shadow of Night (Gulyás Sz.) előtt.

Mindent összegezve elmondható, hogy egy monstre versenynapot láthattunk, parádés futamokkal és olyan telivérekkel (a teljesség igénye nélkül: Géza, Short Circuit, Mágnás Miska, Flying Aquangel, Nabilov), akik már jelzik: jelentős szereplői lehetnek akár a régiós nagyversenyeknek is.