Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Három dupla – és sok más érdekesség

Hogy egy szimpla versenynap is tele lehet érdekességekkel, azt jól példázta a Zirci Díj vasárnapja. A lovasoknál egy ifjú tehetség, Kelemen Zénó, illetve a már régóta a jók között számontartott Mocsinka Vivien nyert kettőt, az idomároknál pedig a tavalyi esztendejét egyértelműen javító Pap Gabriella. A telivérek között Sándor Mátyás nyújtotta a legemlékezetesebbet, aki remek stílusban győzött.

A Zirci Díjat (1900 m., II. kat) előzetesen két ló feltételezett küzdelmére szűkítettem, de elmaradt a csata. Sándor Mátyás idei 3. futására 2. győzelmét gyűjtötte be ifj. Kozma Istvánnal, és igazolta, hogy hosszúra a legjobbak között a helye Kovács Sándor idomítottjának. Nevetve, 7 hosszal verte Lost in Space-t (Ördög A.). A nyerő ellenfelének Respectationt (S. Georgiev) vártuk, de ő csak a 3. lett, ám higgyük el, azért ebből a beállításból nem 7 hossznyival rosszabb Sándor Mátyásnál. No, mindenesetre majd legközelebb meglátjuk…

Sándor Mátyás (ifj. Kozma I.) ismét bizonyított

Kelemen Zénó tehetsége eddig sem volt kérdőjeles, ám ezen a hétvégén ismét komolyan bizonyította rátermettséget: győzött a szépreményű Carreras-szal a Nyeretlenek Versenyében (1900 m.), kabinetlovaglással, ahogy kell. Aztán a Bakonyi Díjban (1200 m., IV. kat.) már minden tudására szükség volt, fantasztikus hármas célfotót hozott a verseny, amiben az általa lovagolt Oligarcha jött ki orrhosszal a legjobban Zenrikót (Ördög A.) előzve, aki szintén egy orrhossznyit vert Gainer Boyra (S. Georgiev). Két ló között bújt ki, így lett első. Gratulálunk! Zenrikónál meg álljunk meg egy szóra! A bácsalmási lovak javulása feltűnő, a fogadóknak érdemes lesz figyelniük őket a következő versenynapokon is! Csak 4.-ként érkezett a célba a jó sanszú Governor (M. Madihi), ám a verseny után kiderült, hogy sajnos bal hátulján megsérült. Mielőbbi jobbulást neki!

Hatalmas befutó! A középső ló, Oligarcha nyert Kelemen Zénóval

Pap Gabriella trénerként nyert kettőt, lovasként egyet. Utóbbinál izzadhatott Campbell nyergében az 1400 méteres nyeretlen verseny II. részében, hiszen talán már túlságosan is megnyugodott, annyira vezetett, azonban tudjuk, Suták Csenge az a zsoké, aki sosem adja fel. Most sem tette. Amikor észlelte ellenfele lazázását, azonnal összekapta lovát és kevés híján meg is lepte Middleofthenighttal Campbellt, azonban utóbbi rövid fejjel, oldalra törve, mondjuk így: orrán csúszva – hazaért.

Trénerként a herélése után kicserélt lóként szezont kezdő Pensylvania (és nem Philadelphia! Aki érti – érti, sorry! :D) elsőségének örülhetett a Porvai Hendikepben (2000 m., V.o.), aki, ha így lépeget előre, még a jobb kategóriájú versenyekben is vígan megélhet. Mocsinka Viviennek ugyan át kellett lovagolnia lovát, mivel Gizelle (M. Madihi) bekóstolta az utolsó métereken, de a lovashölgy megoldotta. Poker Lover (Suták Csenge) hűen hozta dobogóját, míg Clearwater Beach (Gönczi Rebeka) csalódást okozott, de szerinte futásai előbbre hozzák majd. Szibéria (Kelemen Z.) figyelemfelkeltően futott, lett 4., legközelebb már nyerhet.

A szürke Pensylvania (Mocsinka Vivien) idei 2. győzelmét könyvelhette el

Mocsinka Vivien napi másik győzelmét White Mare’s Sonnal aratta (Ménesmajori Hendikep, 1100 m., IV.o.), amire számítottunk is, hiszen vele várható volt a telivér javulása, amit meg is hozott. Jó kis csatában verte a favorit Passion of My Love-ot (Kovács Réka). Harmadik itt a kisterhű No Argument (Czene Leila) lett.

A futamai előtt rendre vadóc Cenzor (Suták Csenge) futásaival és kedvenc lovasával rendre bizonyít. Ezt tette most is az Előszállási Hendikep (II.o.) 1600 méterén, megnyerve élete 38. futására a 6. versenyét. Életnyereménye már több mint 5 és félmillió forint, ami elismerésre méltó! Biztosan verte az idei első indulására máris jól mutatkozó bácsalmási Xinonímát (J. Parigál) és a szenttamási The Little T-t (Kun F.).

Cenzor és Suták Csenge kettőse rendre jól megy. A telivér élete 6. versenyét nyerte.

Szuna Szabolcs hatalmas istállóformát mutat, Frangipáni (Kun F.) simán hazaért a Szépalmapusztai Hendikepben (1900 m., III.o.) a nyerésért szívtelennek tűnő Dancing Stormmal (Suták Csenge) szemben. Utóbbi mintha be lenne oltva a győzelem ellen… Itonda (Ördög A.) mint meglepetés ajánlatunk lett bronzos.

Az 1400 méteres Nyeretlenek Versenyében Finiston (J. Parigál) igazolva a papírt tudott nyerni. Mögé a javuló, szép küllemű Fabulous (Suták Cseneg) érkezett, illetve Oszmán Szultána (Fézer Ramóna).