Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Három duplázó, jó galoppversenyek

A vasárnapi galoppnapon a Janek Géza Emlékverseny volt a főfutam. A krónikákba itt Princess Park sikerét jegyzik majd fel, illetve két zsoké és egy idomári dupla is bekerül az évkönyvekbe Suták Csengének, Kelemen Zénónak, illetve Mirloslav Jovanovicnak a jóvoltából.

A magyar zsokékirályról, Janek Gézáról elnevezett emlékverseny (1200 m., Elit o., gyep) 5 indulót szólított csupán starthoz, azonban egy erős Princess Park (Kelemen Z.) sikert könyvelhettünk benne el. Mögötte Oklanda (Suták Csenge) érkezett, a 3. pedig Campbell (Mocsinka Vivien) lett.

Princess Park (Kelemen Zénó) rohan a győzelem felé a napi főversenyben, a Janek Géza Emlékversenyben

A nyerő ló trénere Miroslav Jovanovic, aki a fiatal lovassal együtt jó párost alkotott ezen a napon hiszen duplázni tudtak. Egészen pontosan ez a siker volt a 2., mivel az idei esztendő első csikóversenyében (1100 m., gyep) is ők győztek Centaine de Thiry révén. Ebben a versenyben közepes kezdést követően a kanca biztosan uralta a mezőnyt. Gallrock (J. Havlík) és Musashi (Koricsánszky Virág) követték őt a célban.

Suták Csenge is kétszer örülhetett, sérülten is, hiszen a fentebbi csikóverseny kikentréjénél leesett Shaba Queenről, akivel el sem indult a versenyben. A lovasnő lába alaposan megzúzódott, ennek ellenére Fabulous-szal később szép sikert aratott az erősen támadó Surranó (Májer Cintia) és Lisboa (Kolumbán Ö.) ellenében a Bonta Ferenc Emlékverseny Hendikepben (1600 m., V.o., szint.).

Suták Csenge Fabolous nyergében ellenállhatatlan volt a Bonta Ferenc Emlékversenyben

Később, a nap zárófutamában is egy szép várásra lovaglással lett első Csenge a Schejbal József Emlékverseny Hendikepben (1400 m., IV. o., szint.). Itt Flower of Paradise-szal érkezett ellentmondást nem tűrőn. Celektív (Sándor P.) ezüstjével jól mutatkozott, míg Galiaspeed (Koricsánszky Virág) 3. helye egyértelműen a meglepetés kategóriába tartozik.

Finiston valószínűleg Ján Havlíkra várt, hiszen vele nagyon jól megindult, be is húzták a Keszthelyi István Emlékverseny Hendikepet (1400 m., II.o., gyep). Chiquitita Girl (Barabás Mónika) most is megmutatta, hogy idén komolyan számolni kell vele az ilyen futamokban. Sugarbird (Májer Cintia) komoly top súlyával is jó 3. helyezett. Aleidistől (Suták Csenge) többet vártunk.

Idei 2. versenyét nyerte 3 eddigi futásából Fitzante Farkas Dorottyával a Gutai János Emlékversenyben (1600 m., IV. kat., gyep). Lovasnője is kiváló formának örvend, hiszen ebben az esztendőben immár 5. alkalommal mázsálhatott vissza nyerőként. Wakuda (S. Georgiev) okozott kisebb csalódást, Zain Nibras (Kelemen Z.) viszont visszatért jobb formájához és megérkezett a 2. helyre. Lady Free (Gönczi Rebeka) egy bronzos pozícióért érkezett Ausztriából.

Az utánpótlásnak kiírt Németh Ferenc Emlékkupa-sorozat most a 3. állomásához érkezett. 1400-ra mentek V/b-re kiírva, szintetikuson. Préri Lady lett a legjobb, és rajta Török Anna újfent bizonyította tehetségét. Azt hiszem érdemes lesz rá figyelnünk a jövőben! Ménrót W.-vel Elbert Zita jött be a nyerő mögé, míg őt Aramat követte a vélban a tavalyi Nemzeti Vágta nyerő lovasával, Tóth Tamarával.

A kettéosztott Nyeretlenek Versenyének (2000 m., V/kat., gyep) I. részében Szulejka (Fézer Ramóna) ment nagyot, starttól a célig nem engedte ki kezéből a vezető pozíciót és biztosan ért haza Adios Amor (Kelemen Z.) előtt. El Matador (ifj. Kozma I.) érkezett 3.-nak. A start előtt Sacred Girl elfeküdt a gépben, nem is indulhatott a starter utasítására.

A II. részben Be My Day (Benedek Z.) jócskán az elvárások felett teljesítve szanaszét szórta a mezőnyt, és bődületeset javulva 14 hosszal győzött. A távolban utána Thefamouscorleone (Ján Havlík) tűnt fel és érte el a nyerő mögött a célvonalat, őt meg az újonc Thunder Storm (Mocsinka Vivien) követte.