Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Janek Géza-napi (2023.06.18.) galopp kérdések

Egykoron még lovasbajnokságot is hirdettek erre a napra. Akkor néhány futam eredménye döntött arról, ki is lesz a Janek Géza Lovasbajnokság pontversenyének győztese. Mára már csak a minden idők egyik legjobb magyar zsokéjáról elnevezett emlékverseny adja a nap fő attrakcióját, de természetesen a keretprogram felsorakoztat néhány egykori kiválóságot, rájuk is gondolva egy-egy futam elnevezésével. A 8 verseny tartogat csemegéket is, ergo, aki szereti a turfot, annak mindenképpen a Kincsem Parkban lesz a helye ezen a vasárnapon is.

A nyeretlen kétévesek idén másodjára kapnak lehetőséget. Ketten közülük futottak már az elsőben. Ez tehát azt jelenti, hogy ők egyben a legnagyobb sanszok is? Ránézésre úgy fest… Akkor Shadow of Night (Benkő Á.) 2 és ¼ hosszal végzett Easy Sea (Suták Csenge) előtt, igaz akkor 200 méterrel rövidebbre futottak. Vajon ez változtat majd valamit? Vagy jön egy újonc? Mondjuk az álmodós Sirmionarris (Mocsinka Vivien)?

A Bonta Ferenc Emlékverseny Hendikepben (V.o.) nekem a legnagyobb kérdésem: lehetséges az, hogy Kacharot (Kelemen Z.) mindig peches legyen? Csak placcok és sehol a győzelem? Mindenesetre most új lovast kapott. Netán megint kikap? Papíron Orfheus (S. Georgiev) a pálya legjobb zsokéjával ugyanis jelentősebb sansznak tűnik. Esetleg Sprinter (Benkő Á.), vagy Run Ripli Forward (Suták Csenge) korrigálnak 1100-on?

A Schejbal József Emlékverseny Hendikep (IV.o.)1400 méterén Endymion (S. Georgiev) rendkívül nagy favoritnak tűnik. De ott van 2 nyerés után Galiaspeed (ifj. Kozma I.), aki, ha javul… na jó, sokat kellene emelnie eddigi formáin, de egy könnyű nyerés után megteheti? Al Zaker (Éles Virág) jól futhat könnyű kezű lovasával? Acer (Fézer Ramóna) visszamegy most abba az osztályba, ahol nyerni tudott. Ez akár elég lehet legalább egy helyezéshez?

A 4. futam Keszthelyi Istvánnak állít emléket II. osztályra kiírva, 1400 méterre. Jómagam Oklanda (Suták Csenge) és Hajnalmadár (Koricsánszky Virág) küzdelmére számítok elsősorban, Ugye nem merészség? Netán Jumeirah Beach (ifj. Kozma I.) beleszólhat a csatájukba? Vagy végy előre egy jó Szokatlant (Ördög A.), és komoly összegre várhatsz a kifizetésnél?

Hihetünk-e Fille de Fusee (Suták Csenge) eddigi 2 Kincsem parki számának? Mindenesetre, ha Miley Irish (Benkő Á.) kifutja 60-as topját a Gutai János Emlékverseny (IV.kat) mérföldjén, akkor előbbinek javulnia kell a nyeréshez. Giotto (Ördög A.) kétévesen egyszer futott, azt nyerte. Molnár Orsolya trenírozottja hozza esetleg idei első futásával a meglepetést? Sempelior (Mocsinka Vivien) 3 év alatt 5-ször futott, de mindig pénzért. Ez ajánlólevél lehet egyben a sikerhez? Vagy egyre javuló Sugarbird (Májer Cintia)?

A kezdő lovasok sorozata, a Németh Ferenc Emlékkupa idei 2. állomásához érkezik. Ribárzki Sára nyerne édesanyja idimítottjával, Berenice-szel? Tesója, Mira gyenge sanszon ül (Passzió). Na de ott van Poker Lover, aki ezt a távot kedveli. Vagy Lucnaorral Takács Eszter Cseperke elkezd egy olyan sorozatot, mint év elején az ügetőn, ahol 4-et nyert zsinórban? Benne lehet a pakliban…

A nap főfutamában, a Janek Géza Emlékversenyben (Elit o., 1200 méter, gyep, egyenes pálya tehát!) remek zsokék, azaz ez méltó tiszteletadásnak is vehető. Legutóbb együtt futott Carlos Ray (ifj. Kozma I.) és Rémkirály (Suták Csenge). Akkor előbbi nyert 1400-on rövid nyakkal, és két és fél kilóval vitt kevesebbet Rémkirálynál. Most 4-el visz kevesebbet. Itt a megoldás? Vagy a rövidebb táv megfordítja a kockát súly ide, vagy oda? No és Aleidis (Mocsinka Vivien)? Meg ne feledkezünk róla! Ő az itt is induló Xinonima (Ördög A.) mögött fél hosszal volt, most ellenben féllel jobban áll.

Az utolsó futam egy nyeretlenek versenye (V. kat, 1900 méter). Bármi lehet? Szerintem igen. Valdenzar (S. Georgiev)? Alibi (Koricsánszky Virág)? Akatchi (Kelemen Z.)? Ami közös bennük, hogy egyik sincs a szaklapban betippelve. Pedig mindegyikükben megvan a kraft… Amúgy, amikor a programra rátekintettem, nekem egy Kaliyann (Suták Csenge) – Space Opportunity (Ördög A.) ugrott be. De mondom, itt mindennek még az ellenkezője is meglehet. Még az is, hogy az első esély, The Little T (Kun F.) győz.

Jó kis nap lesz, jómagam meg izgatottan várom a feleleteket.