Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Janka gyógyul!

Bár Tornai Janka még nem képes úgy mosolyogni, mint ezen a baleset előtt készült képén, de azért már gyógyul. És ez a lényeg!

Mint a lóversenyrajongók tudják, Janka vasárnap balesetet szenvedett az utolsó futamban. Lapunk megkereste őt, hogy tőle magától, első kézből tudjuk meg a híreket. Mi történt, hogy van most, mik a hírei?

„A baleset körülményeit a futam videóiból láthatja mindenki, nem részletezném a szituációt. Az ütközés és Radiant Love bukása után zuhantam, gurultam, ám még így is félig rám esett a ló. A futamot kísérő mentőautó megállt, kikérdeztek. Nem vagyok egy nyavalygós típus és nyilvánvalóan az adrenalin  és az esés utáni sokk elnyomta a fájdalmat. Leszereltem a lovamat, visszamázsáltam és válaszoltam a Versenyintézőség kérdéseire a verseny lefutásával kapcsolatban. Amikor hazaindultunk, akkor már nagyon fájt a fejem, csípőm, derekam. Gyorsan romlott az állapotom, úgyhogy a szüleim mentőt hívtak a Kincsem Parkba. Ők agyrázkódás és gerincsérülés gyanújával a Baleseti Intézetbe szállítottak, ahol CT, MRI, röntgen és ultrahang vizsgálatot tartottak.

A tény: a lumbális 2,3 csigolyám elülső része eltört, nem lett volna szabad a baleset után mozgatni, és az agyrázkódásom miatt is bent tartottak.

3 hónapig műanyag merevítővel kelhetek csak fel, pár hét múlva kezdhetem a gyógytornát, aztán majd kiderül, hogyan forr össze és mennyire lesz terhelhető. A főorvos szerint csak a remek kondíciómnak köszönhető, hogy ennyivel megúsztam.De egy biztos: a lovaglást abba nem hagyom, imádom a lovakat és a versenyzést!”

Ezeket árulta el nekünk Janka, akinek mielőbbi gyógyulást kívánunk.

(A lóverseny veszélyes üzem, tudjuk jól. Épp ezért fontos, hogy amennyire csak lehet, vigyázzanak egymásra a sportolók. Ez szerencsére rendszerint így van, és ez esetben sem lehet semmilyen szándékos rosszindulatot, szándékosságot feltételezni, inkább csak gondatlanságot. A Kincsem parki versenyekre sosem volt jellemző az unfair gondolkodás, nemzetközi összehasonlításban talán kevesebb is a csihi-puhi, mint például a francia vagy angol versenyeken. Biztos vagyok benne, hogy ez így is marad, sőt, ezentúl még jobban odafigyelnek egymásra a lovasok és hajtók egyaránt. – a szerk.)