Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kengyeltelen triplagyilkosság

Hogy a cím magyarázatával kezdjük: Sándor Péter ezen a vasárnapon ihletett formában lovagolt, közel volt ahhoz, hogy triplázzon, miután a Telivér Farm két lovával, Éjkirállyal és Xinonímával nyert. Aztán jött az utolsó futam, a Húsvéti Hendikep, melyben Szabó Niki importjával, Kacharot-val vezetett, ám nyernie nem sikerült, hiszen verseny közben elvesztette egyik kengyelét. Hatalmas bravúrral nemcsak nyeregben maradt, de a második helyet is megszerezte, azonban May Grey Dancer (Éles Virág) rohamával már nem tudott mit kezdeni. A kengyele tehát elvette tőle a hármas sikert, az erkölcsi győzelem azonban az övé. Kacharot legközelebb vizont már nyerhet, May Grey Dancer pedig igazolta, hogy Csontos Pálnak van egy magasabb osztályokra is érdemes telivére.

A nap főfutamát Golden Boy nyerte Mocsinka Viviennel, aki szintén egy duplát könyvelhetett el, mivel a tetszetősen rögvest az első futására nyerő Pénzügyőrt is ő vezette sikerre. Apropó, Golden Boy: első helye meglepetés nyitónapi sikertelenségét véve alapul, azonban minden bizonnyal ez az igazi arca. Different Illusion támadott ellene, de valószínűleg neki – ahogyan azt beharangozónkban is közöltük – a hosszabb táv jobb lehet. S ha már dupla, akkor emeljük ki Kovács Sándort is, hiszen ő adta Mocsinka Vivien alá a lovakat, azaz az ő tréningjéből jött mind Golden Boy, mind pedig Pénzügyőr, hogy jó duót alkotnak lovasával, az egyértelmű.

Golden Boy (belül, Mocsinka Vivien) kivédte a nehezen belelendülő Different Illusion (Nagy Tamás) attakját

De nemcsak Pénzügyőr, hanem rajta kívül két másik újonc is győzelemmel mutatkozott be: a Jazy Team úgy fest újabb klasszis-jelöltre tett szert, hiszen német importjuk, Arames szárnyalt Nagy Tamással, míg a Maronka Gábortól futó, immár 4 éves Adonis szintén klasszist rejthet, hiszen szanaszét szórta ellenfeleit. Ő nem abszolút kezdőként galoppozott, mivel ír pályákon már versenyzett tavaly és tavalyelőtt, egyre emelkedő távokon.

Arames, sikerét követően Nagy Tamással

Nyert ezen a napon még Oligarcha (Ördög Alen) is. Kreka István készíti fel, és bizony a ló tavalyi második helyéért kapott 55,5-es számát túlszárnyalta, és ki tudja, hol lehet a vége?

A versenynap pozitívuma a sikerrel bejelentkező újoncok megléte (és nemcsak a nyerőkről kell szólni, hanem Power Pass-ról is) és a tulajdonképpen még mindig kezdőnek számító Sándor Péter remeklése, negatívumként pedig, hogy csupán 55 telivér állt starthoz a 8 futamban, ami bizony igen karcsú számnak tűnik… Reméljük jön még több új ló, és hízlalják nemcsak a mezőnyöket, de a jó versenyzők sorát is!