Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Kengyeltelen triplagyilkosság

Hogy a cím magyarázatával kezdjük: Sándor Péter ezen a vasárnapon ihletett formában lovagolt, közel volt ahhoz, hogy triplázzon, miután a Telivér Farm két lovával, Éjkirállyal és Xinonímával nyert. Aztán jött az utolsó futam, a Húsvéti Hendikep, melyben Szabó Niki importjával, Kacharot-val vezetett, ám nyernie nem sikerült, hiszen verseny közben elvesztette egyik kengyelét. Hatalmas bravúrral nemcsak nyeregben maradt, de a második helyet is megszerezte, azonban May Grey Dancer (Éles Virág) rohamával már nem tudott mit kezdeni. A kengyele tehát elvette tőle a hármas sikert, az erkölcsi győzelem azonban az övé. Kacharot legközelebb vizont már nyerhet, May Grey Dancer pedig igazolta, hogy Csontos Pálnak van egy magasabb osztályokra is érdemes telivére.

A nap főfutamát Golden Boy nyerte Mocsinka Viviennel, aki szintén egy duplát könyvelhetett el, mivel a tetszetősen rögvest az első futására nyerő Pénzügyőrt is ő vezette sikerre. Apropó, Golden Boy: első helye meglepetés nyitónapi sikertelenségét véve alapul, azonban minden bizonnyal ez az igazi arca. Different Illusion támadott ellene, de valószínűleg neki – ahogyan azt beharangozónkban is közöltük – a hosszabb táv jobb lehet. S ha már dupla, akkor emeljük ki Kovács Sándort is, hiszen ő adta Mocsinka Vivien alá a lovakat, azaz az ő tréningjéből jött mind Golden Boy, mind pedig Pénzügyőr, hogy jó duót alkotnak lovasával, az egyértelmű.

Golden Boy (belül, Mocsinka Vivien) kivédte a nehezen belelendülő Different Illusion (Nagy Tamás) attakját

De nemcsak Pénzügyőr, hanem rajta kívül két másik újonc is győzelemmel mutatkozott be: a Jazy Team úgy fest újabb klasszis-jelöltre tett szert, hiszen német importjuk, Arames szárnyalt Nagy Tamással, míg a Maronka Gábortól futó, immár 4 éves Adonis szintén klasszist rejthet, hiszen szanaszét szórta ellenfeleit. Ő nem abszolút kezdőként galoppozott, mivel ír pályákon már versenyzett tavaly és tavalyelőtt, egyre emelkedő távokon.

Arames, sikerét követően Nagy Tamással

Nyert ezen a napon még Oligarcha (Ördög Alen) is. Kreka István készíti fel, és bizony a ló tavalyi második helyéért kapott 55,5-es számát túlszárnyalta, és ki tudja, hol lehet a vége?

A versenynap pozitívuma a sikerrel bejelentkező újoncok megléte (és nemcsak a nyerőkről kell szólni, hanem Power Pass-ról is) és a tulajdonképpen még mindig kezdőnek számító Sándor Péter remeklése, negatívumként pedig, hogy csupán 55 telivér állt starthoz a 8 futamban, ami bizony igen karcsú számnak tűnik… Reméljük jön még több új ló, és hízlalják nemcsak a mezőnyöket, de a jó versenyzők sorát is!