Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kincsem Díj-, egyben Dettori-napi (2023.09.02.) galopp kérdések

Ismét egy szombati galopp versenynap, de nem akármilyen körítéssel, nem is beszélve a főfogásról, illetve a desszertről. Valahogy így lehet „konyhanyelven” felvezetni a Food Truck Show Kincsem Díj-napi állomását. Merthogy briliáns keretprogram, remek nagydíjak és ugye egy világsztár a nyeregben: Franco Dettori!

Az első kérdés adott, mert szerintem van, aki bevallja, van aki nem, de mindenkiben ez a kérdés motoszkál: vajon mennyit nyer Frankie Boy a 6 lovaglásából? Mert minden bizonnyal 6-ot nem. De ki, vagy kik verik meg?

Ami a Kincsem Díjat illeti, nem a kimagasló favoritot, a szintén Hay asszony tréningjéből való Tides of Wart választotta, hanem az eddigi teljesítménye alapján gyengébbnek tűnő (!!!) tréningtársat, Splendentet. Előbbit az ügyes kis Gönczi Rebekára bízta a brit menedzsment, na de Dettori az Dettori. Igaz, ez meg lósport, nem lovassport. Ha a papírt nézzük, Tides of War a nagyobb sansz – szerintem. És Eggi’s Choice? Vagy Agreement? Ez is ugyanolyan érdekes (lovas)kérdés, hiszen Georgiev – számomra meglepő módon – szintén az utóbbit, a gyengébbnek tűnőt választotta, míg a heréltet Lukasek üli. A 3. Csontos idomításon, a Derby-nyerőn, Amore Boy-on pedig a szintén itáliai klasszis, Alberto Sanna a zsoké. Lesz még valaki 5-ük közül a küzdelemben?

Az Aperianov Zakariás Emlékverseny – Imperiál Díjban Dettori Silent Filmen ül, amely a szintén világklasszis Buick-kal is lemaradt. Ha a startlistára nézek, nekem itt is a másik angol ló, Sceptic a jobb esély, amit szintén Gönczi Rebeka ül. Megverheti két nagyfutamban is Lanfrancót? Vagy a mi szuper erős ifj Fejes Lajosunk csodát tesz Airburston? Miért is ne? A versenyt gyepen futják, nem papíron. Vagy a nemzetközi szinten is kiemelkedő kvalitású Senna jön Light Blue Sky-jal?

A sprinter nagyversenyben, a Tattersalls – Overdose Díjban azt a Carlos Ray-t üli Dettori, amelyik múltkor kissé mattabbnak tűnt Ördög Alennel. Legyőzője, Vain Hope (S. Gorgiev) akkor 12 hosszt vert rá. Most ugye tuti nem lesz ekkora a különbség? Sőt? És a legutóbb futamát nyerő Muskateer Three (D. Liska) mire lesz képes?

Abszolút magyar lovon ül Frank a Magyar Háromévesek Nagydíjában, hiszen a szenttamási Merci Starral igyekszik majd első lenni. A ló jó, a forma szintén, a zsoké klasszis…. akkor ennyi, itt a nyerő? Sándor Mátyáson a másik olasz, azaz Sanna. Akkor olasz box befutó az egyik legmagyarabb futamban? Vagy Mesetár (ifj. Kozma I.)? Esetleg cseh tréningből Klára (A. Florian)?

A Szabó József „Pöri” Emlékversenyben szerintem még a sztár zsokéval sem lesz könnyű dolga Orhannak. Catch Me (Májer Cintia) magas számaival verheti, míg Irdatlan (ifj Fejes L.) új lovasával alkot emlékezeteset? Vagy Cenzor (Suták Csenge) duplázik?

A III. osztályú Goodwood Hendikep 2200 méterén Sand Strong lesz Dettori társa. Bár top súlyt cipel, de már 1-2 kilós javulás is bőven elég. Márpedig ő képes ezt kihozni a lóból, ugye? Power Pass (Gönczi Rebeka) nem lehet, hogy ne végezzen a 3-ban?

És akkor jöjjenek a futamok, melyekben nem lovagol a Király:

Az első futamban, a Blaskovich Ernő Emlékversenyben (1200 m.) 3 olyan ló, akik1 futás / 1 győzelem mérleggel rendelkeznek: Cunami (Benkő Á.), Dark Blue Sky (ifj. Kozma I.), Kesey (Suták Csenge). Keverve tuti a hármasbefutó? Egyáltalán nem biztos! Easy Sea (Fézer Ramóna) csak 3. nekifutására vesztette el nyeretlenségét, de az magas számmal járt együtt…

A 2. futamban, a nemzetközi amatőrversenyben Safranek (Ruth Dudfield) ír lovasnőjével megoldhatja ezt a feladatot? Esetleg Ego (Tereza Grbavcicová) meglep mindenkit?

A zárófutamban, a Tápiószentmártoni Hendikepben (V.o., 1600 m.) Orfheus (M. Madihi) papíresélynek tűnik. Beváltja? Esetleg Mr. Jury Twister (Kolumbán Ö.)? Vagy a remek formában levő Poker Lover (Suták Csenge)?

Egy biztos: a kérdésekre választ kapunk szombat estére, és az is biztosra vehető, hogy hatalmas sportélménnyel leszünk gazdagabbak!