Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kisbér Díj-napi (2023.07.30.) galopp kérdések

Egy erőgyűjtőnek is felfogható versenynap után máris jönnek a nagydíjak a hazai galoppsportban. A sprinter klasszisok a Kozma Ferenc Emlékversenyben, a hosszútávra jó klasszisok a Kisbér Díjban, míg a legjobb hosszútávú 3 éves kancák a Magyar Kancadíjban csapnak össze. De nézzük, milyen kérdések is vetődhetnek fel a futamokat előzetesen elemzőkben?

Ami a Kozma Ferenc Emlékversenyt illeti (4. futam, 1200 m. HUN Gd-2, gyep) a pálya jelenleg két legjobb, talpon lévő repülőgépe csap össze: Carlos Ray (G. Mesetovic) és Vain Hope (S. Georgiev). Melyikük lesz a jobb? Utoljára ugyanerre a távra, ugyanilyen súlyviszonnyal Carlos Ray 1 hosszt vert nyerőként Vain Hope-ra. Ami a változás, hogy előbbit akkor Línek lovagolta. Ez vajon megváltoztatja majd a sorrendet? És ki lehet még küzdelemben? Oklanda (Suták Csenge)? Vagy a cseh Legionar Srb (M. Laube)?

A Kisbér Díjban (5. futam, 2000 m., HUN Gd-2, gyep) legnagyobb szomorúságunkra csak 4 ló. Nem is értem… Nem volt egy idomár sem, aki adott volna egy lovat legalább egy helydíjért? Tény, hogy Amore Boy (S. Georgiev) és Spartan Devil (G. Mesetovic) ellen előzetes számítások szerint nem lehet ellenfél most senki. Vagy Guilinben (ifj. Kozma I.) és Avoiding Waterben (Kolumbán Ö.) lehet annyi plusz?

A zárófutam lesz a Magyar Kancadíj (8. futam., 2400 méter, HUN Gd-2, gyep), amely gyakorlatilag a Derby-napi Magányos Díj újratöltve. A 10 indulóból 8-an ugyanis ott találkoztak legutóbb. Ismétlődhet-e az a sorrend? Mesetár (ifj. Kozma I.) – Respectation (S. Georgiev) – Regina (Ördög A.)? Rajtuk a lovasok is ugyanazok… Merci Star (Gönczi Rebeka) és Thunder Girl (Suták Csenge) az új belépők. Közülük belezavarhat egyikük a dobogósok dolgába?

Az első futam a Baltazzi fivérek Emlékversenye Hendikep (1400 m., IV.o., szintetikus). Skinny Jeans (Kelemen Z.) és Picobello (Ördög A.) hátán most erősebb lovasok. Ez el is dönt mindent? Vagy Sprinter (Benkő Á.)? Aprópénzen most ismét Suták Csenge, akivel mindig megvan a 48 körüli forma… Placc?

8 nyeretlen kétéves a Lomniczi Béla Emlékversenyben (1400 m., IV. kat., gyep). A már futott lovak közül Claudia (Gönczi rebeka) rendelkezik a legmagasabb számmal. Ez elég lesz a nyerésre? Vagy a Milánóban bemutatkozott Belmonts Spirit (D. Liska) számára lesz vonzóbb a pesti gyöp? Az újoncok közül ki lesz a legjobb? Szerintem Melarris (S. Georgiev)…

Kizárólag hölgy lovasok a Dámaverseny Hendikepben (1200 m., V.o., szintetikus.) A favoriton kívül ki érhet oda? Ego (Mocsinka Vivien) komoly sansz, de nyerése után Run Ripli Forward (Májer Cintia) is meglepetést szerezhet.

Parádi Istvánra emlékezünk a 6. futamban. 1600 méteren, III. osztályban, szintetikuson nálam Vision (Benkő Á.) a favorit, már csak az istállóforma miatt is. Önöknél? Vagy az első hendikepjére szépen rákészült Power Pass (Gönczi Rebeka) viszi a futamot? Frangipáni (Kun F.) placca meglepetés lenne-e?

Az Epsomi Hendikepben (2400 m., II. o., gyep) Lord Winter (Kelemen Z.) egyértelműen kimagaslik a futamból, viszont az is igaz, hogy Stanislav Georgiev a megszokott lovasa. Ennek ellenére előre várom, mint ahogyan azt hiszem a fogadók többsége is így lesz vele. Vendetta Bel (Ördög A.) ha május eleji hendikepbeli nyerő formáját adja, azért ellenfél lehet, ugye? Megcsíphet egy 3. helyet Bergspitze (Fézer Ramóna)?

Várjuk a nagyvesenyek eme vasárnapját, reménykedve abban, hogy ismét valami sporttörténelmet látunk!