Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Köztársasági Díj-napi (2023.10.29.) galopp kérdések

A vasárnapi 9 futam közül kiemelkedik a Köztársasági Díj, melynek rangját emeli a Derby-nyerő Amore Boy starthoz állása. De lesz gátverseny, illetve az utánpótlás lovasok is idén utoljára megmérkőznek a Németh Ferenc Emlékkupa sorozatában, azaz megtudjuk, ki nyeri a szériát!

Az Akaba-Köztársasági Díj (7. futam, 1800m., Elit kat., gyep) 6 indulót szólít majd a startjához. Köztük a Kékszalag-nyerő Amore Boyt (S. Georgiev). Nyert már idén 2000 méterre is, vagyis az 1800valóban sokkal jobb neki, mint a 2800, a St. Leger távja, ahol végül nem indult? Different Illusion (Kolumbán Ö.) megnehezítheti egyáltalán a dolgát? Vagy Delikát (ifj. Kozma I.)? A másik háromból esetleg a középtávon legjobb Bramastra (Suták Csenge) dobogóra ér?

Az Újkígyós Város Nagydíjával, azaz az Őszi Nagy Gátversennyel (3200 m.) indul a nap. A Voyager (Tamás Cs.) – Wallstreet Journey (Kriskó N.) – Crix Crax (Bernáth Ch.) sorrend adott? Vagy ők, de más befutási sorrenddel?

A 2. futam a Kedvesi József Emlékverseny Hendikep (1200 m., IV. o., szintetikus). Itt jó beállítását kamatoztatja Ego (Koricsánszky Virág)? Solar (suták Csenge) idei egyetlen nyerését mostani lovasával érte el, és most ismét ő üli. Jól mennek majd? Préri Lady (Szendrey-Balogh Ágnes) remekül futott utoljára. Most is úgy megy és akkor győz? Mirtuszhangában (Czene Leila) mennyi javulás lehet még? Mert tuti, hogy van…

A Kőnig Róbert Emlékverseny – Kezdő Lovak Versenyében (1600 m., IV. kat., gyep), ahogy a futam elnevezése is mutatja, totál újonc a csapat, méghozzá 11-en. Származás alapján Tervel Han (S. Georgiev), The famouscorleone (Kolumbán Ö.) és Hermion (Kelemen Z.) egy árnyalattal jobb esélynek tűnnek. Bár Vampa di Bocca (Koricsánszky Virág) sem éppen rossz papír… Nos, és van két bábolnai újonc is. Kíváncsi vagyok…

A 4. futam a Bayer András Emlékverseny Hendikepben (1400 m., III. o., szintetikus) Boccaccio Boy (ifj. Kozma I.) nagyon jó esélyűnek tűnik, de nem lesz egyszerű dolga. A két mezítlábas, Finiston (Farkas Dorottya) és Skinny Jeans (Koricsánszky Virág) megküzdenek vele? Esetleg a nagyot javult Oligarcha (Sándor P.)? Netán az elég egyenletesen futkosó Sugarbird (Suták Csenge)? May Grey Dancer (Éles Virág) egy osztályt előre lépve duplázhat?

A Gencsy Tibor Emlékverseny – Visegrádi Díjban (1600 m., II. kat., gyep) a 7 induló közül talán csak Nadály (Farkas Dorottya) nem fut nagy eséllyel, ugyanakkor Light Blue Sky (Koricsánszky Virág) papíron, pláne engedménnyel, jónéhány kilóval a többiek felett jár. Igaz viszont, hogy lovasa új rajta… Gainer Boy (Kelemen Z.)? Respectationön most Parigál. Mi tagadás, vannak kérdések. És akkor Éjkirályról (Sándor P.), Jumeirah Beach-ről (ifj. Kozma I.) vagy Royal Force-ról (Kolumbán Ö.) még nem is beszéltünk.

A bevezetőben is említett Németh Ferenc Emlékkupa sorozat a 6., egyben utolsó állomásához érkezett, úgy, hogy eddig csak 4-et futottak le. A helyzet az, hogy az 5. futama elmaradt, így most derül ki: Ribárszki Sára vagy Kovács Réka végez-e első helyen a sorozatban? Előbbi Berenice-szel remek esély, utóbbi a múltkor rövidre feltámadó Sic et Simplicitert üli, aki szintén sansz. Quannah (Török Anna) mire megy velük? Mert friss formája azért azt mutatja, hogy akár nyerhet is, nem?

A Levendula Hendikepben (2200 m., V. o., szintetikus) ezen a távon is jól megy majd a mérföldön, Pesten remekül bemutatkozó Seelöwe (Bernáth Ch.)? Mr. Croissant (Gönczi Rebeka) erre a távra elveszíti netán a nyeretlenségét? Poker Lovernek (Suták Csenge) mit okoz majd a számára teljesen meglepő táv?

A záróverseny a Horák János Emlékverseny Hendikep (2400 m., II.o., gyep) lesz. Itt joggal várhatjuk Akatchi (S. Georgiev) tripláját? Vagy jön Regina (Mocsinka Vivien)? Itonda (Farkas Dorottya) és The Little T (Kun F.) közül melyik lesz előrébb és hányadik helyen?