Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Light Blue Sky-é az LFB Díja

Nagyon szép, napos időben indult a november 12-i versenynap a galoppon, és a futamok sem tűntek szürkéknek, hiszen sok érdekes befutót láthattunk. Light Blue Sky sorozatban másodjára győzött, amivel elérte, sőt, bőven meghaladta a 3 és fél milliós idei össznyereményt.

A Lóversenyzést Felügyelő Bizottság Díja (1400 m., I. kat.) afféle visszavágót hozott, hiszen a Kállai Emlékversenyt nyerő Blazing Comet (M. Laube) újra találkozott a mögötte célbaérő Rémkirállyal (Suták Csenge), Light Blue Sky-jal (Koricsánszky Virág) és Surprise of Easterrel (ifj. Kozma I.). Most felfordult a sorrend közöttük, hiszen Light Blue Sky verte az amúgy rendkívül erős Blazing Cometet, 3.-nak pedig Surprise of Easter futott oda. A nyerő telivér év végére lendült igazán bele, ha esetleg tréningben marad, jövőre is jól szerepelhet, és ugyanez igaz a mostani ezüstösre is.

Light Blue Sky (Koricsánszky Virág) visszavágott az LFB Díjában Blazing Cometnek

Amúgy a nyerő ló lovasa, Koricsánszky Virág duplázni tudott ezen a napon, mert az első futamot, a Wasmy Hendikepet (2200 m., IV. o) is ő nyerte, szépen hazalovagolva a honlapunk által nagyon ajánlott Alibit, aki igazán esedékes volt már. Mr Jury Twister (Kolumbán Ö.) győzelme után ismét dobogós, 2. tudott lenni. Soul of Phoenix (S. Georgiev) ma nem ment jól. Koricsánszky Virágra visszatérve ki kell emelni, hogy egyre érettebben, okosabban lovagol, egyértelműen a jövő egyik nagy lovas reménysége.

A 2. futam Mr Croissant (Gönczi Rebeka) – sima – győzelmével ért véget, az más kérdés, hogy a starter vajszívűségének is köszönhető ez a siker, mivel hosszú percekig tusakodtak a lóval, hogy be tudják állítani a startgépbe. A közönség többségének persze ez egyáltalán nem volt ellenére, hiszen őt játszották a legtöbben. Mindenesetre nagyon könnyed sikert aratott Poker Lovert (Suták Csenge) és Bergspitzét (Fézer Ramóna) rendkívül biztosan megelőzve.

Az 1600 méteres Bényi Zoltán „Pinokkio” Emlékverseny (V. kat.) Merlin (Kiss Renáta) győzelmét hozta el. Az orosházi ló idén csupán 4-szer futott, ebből 2-szer nyert, reméljük látjuk még jövőre is, hiszen bőven jöhet még előre. Celektív (Sándor P.) is igyekszik „jóvá tenni”, hogy nem tudott, csak keveset versenyezni az idén, 2. helye jelzi, hogy rá is számíthatunk, ha indul majd még esetleg a záró versenynapon. Keeness (M. Laube) a számára talán kicsit rövid távon 3. helyével igazolta, hogy 4 évesen majd akár sorozatnyerő is lehet.

A Makaam Hendikepet (1600 m., II. o.) stílszerűen egy Makaam apaságú telivér, Xinoníma (Sándor P.) húzta be az erősen visszatámadó Wall of Wallstreetet (Kelemen Z.) verve. Látványos finis volt!

Hatalmas csatában a visszatámadó Wolf of Wallstreet rohamát kivédve győzött a Makaam Hendikepben a kivül látható Xinoníma (Sándor Péter)

A Nyeretlen Kétévesek Versenyének (1400 m., IV. kat.) első részében a rutin (és persze a kvalitás) diadalmaskodott, mivel Tunézia (Mocsinka Vivien) bizakodásra jogot adó módon győzte le az újonc Pour Conquerirt (M. Laube) és a most erősebb lovast kapó, relatíve sokat előlre jövő Lakhant (ifj. Fejes Lajos).

A verseny második része ellenben az újoncoké volt, hiszen Power of Wind (ifj. Kozma I.) Greatballsoffire-t (J. Parigál) győzte le szép finissel. Mindkét ló először futott, és rájuk is elmondható az, ami fentebb – örömünkre – többekre is vonatkozott: ha minden rendben lesz velük, valószínűleg szívesen fogadottak lesznek a jövő évadban. Balu Bel (Ördög A.) lett itt a bronzos.

Az V/b-s futamok mindig magukban hordozzák a meglepetés lehetőségét, nem volt ez másként az Original Hendikepben (1400 m.) sem. Bár, ki tudja, honlapunk azért bejósolta Sic et Simplicitert (Kovács Réka) és mögé Guineast (Sándor Lili) is. Itt is érdemes odafigyelni egy kezdő lovasra, a nyerőt ülő Kovács Rékára, aki az idény második felében nagyon sokat fejlődött.

Az utolsó futam a Chantilly Hendikep (1200 m., III.o.) volt, melyben a sampion-jelölt Georgiev Gainer Boy hátán nyerve megtartotta előnyét ifj. Kozmával szemben a lovasok rangsorában. Győzelme nem volt kétséges, míg mögé Zenrikó (Sándor P.) és May Grey Dancer (Éles Virág) futottak oda.

A trénereknél Kovács Sándor triplája emelkedik ki (Tunézia, Power of Wind, Light Blue Sky), illetve az a tény, hogy az utolsó napokon továbbra is nagyon kell figyelni a bácsalmási lovakra, kényszerű kihagyásukat igyekeznek eredményes, jó futásokkal bepótolni.