Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Lord Winteré a St. Leger!

Rendkívül emlékezetes versenynapon vagyunk túl, hiszen jónéhány nagyversenyt izgulhattunk végig. Közülük a Korona 3. ága emelkedett ki, melyet az erre valószínűleg legméltóbb talpon lévő hároméves telivér, Lord Winter vitt haza. De nem mehetünk el szó nélkül Csontos Pál idomári mesterötöse mellett sem, mert bravúr ez is a javából!

A Magyar St. Leger (2800 m., HUN Gd-2, gyep) mezőnye Mesetár sajnálatos lejelentése miatt nem volt teljes, ennek ellenére – Amore Boy kivételével – a legjobb talpon lévő háromévesek küzdöttek meg egymással. Lord Wintert (S. Georgiev) vártuk az élre, és úgy is lett. A vártnál talán nagyobb különbséggel, 4 és fél hosszal verte a 2. helyre kisebb meglepetésként odaérő Di Domenica Sweety-t (J. Havlik). A 3. hely a hűséges Real Hope-nak (Benkő Á.) jutott. Sándor Mátyás (J. Línek) talán kisebb csalódás, Lost in Space (Kolumbán Ö.) viszont ugyanez, csak pozitív előjellel.

Lord Winter (S. Georgiev) komoly fölénnyel nyerte a Magyar St. Legert

A Kállai Pál Emlékverseny – Budapesti Díj (HUN Gd-3, gyep) 1400 méterén végre elvesztette idei nyeretlenségét Blazing Comet (M. Laube). Nagyot futott Frankel 6 éves fia, a stílusát figyelve topra ért. Rémkirály (Suták Csenge) egyértelműen élete formájában van, hatalmas rohammal szaladt fel 2.-nak. Light Blue Sky (ifj. Kozma I.) lett még dobogós.

Blazing Comet (Martin Laube) a Kállai Pál Emlékverseny – Budapesti Díjban megmutatta végre, mit is tud igazán

A csikók legnagyobb versenyét, a Szent László Díjat (1400 m., HUN Gd-2, gyep) Dark Blue Sky (ifj. Kozma I.) vitte haza, igazolva eddigi 2 sikerét, illetve korrigálva utolsó versenyében lévő bronzát. Remek papír, jövőre is minden bizonnyal évjarata legjobbjai között lesz. Persze ez akár igaz lehet Kasey-re (Suták Csenge) is, aki nagy támadással tudott közeli 2. lenni. Governor (J. Línek) is megmutatta magát a bronzos helyezésével, Flying Aquangel (J. Hávlik) és Géza (S. Georgiev) hagytak bennünk egy kis hiányérzetet, ugyanakkor nem voltak ők sem messze, jövőre még fordulhat a kocka.

A Szent László Díj eredménye után hihetjük, hogy Dark Blue Sky (ifj. Kozma István) a listavezető csikó

A 2200 méteres MAFE-Tattersalls Díjban (I. kat., gyep) Agreement (S. Georgiev) valami fantasztikusan futott, és nekem úgy tűnik, benne rejlik egy Közép-európai klasszis. Nagyon könnyen nyert, bár meg kell jegyeznem, hogy Major Factor (J. Línek) a befutóbeli hajrájával is felhívta magára a figyelmet. A Jazy csapat tehát itt örülhetett, de ezt megtették félórával korábban is, mivel Akatchi is bontogatja szárnyait. A Gáblik Antal Emlékverseny Hendikepben (1800 m., I.o., gyep) szépen versenyezve nyert Koricsánszky Virággal. Nem kell nagy lóverseny tudornak lenni ahhoz, hogy lássuk, ez a ló 4 évesen jut majd a topjára, és akkor akármi is lehet belőle. Bramastra 3 gyengébb futás után most újra jobbik arcát mutatva ért oda 2.-nak. Impression (Gönczi Rebeka) ugyan már messsze nem a régi, de egy bronzra így is jó volt. Ebben a futamban Delikát (Ördög A.) okozott csalódást, utolsóként érte el a célvonalat.

A két Nyeretlen Kétévesek Versenyének I. része a már igencsak rutinos Claudiáé (Gönczi Rebeka) lett. Valószínűleg éppen ez a bizonyos rutin szerzett neki győzelmet a gyönyörű újonccal, Perfect Image-dzsel (ifj Kozma I.) szemben. Dancing in The Sky (Kelemen Z.) hosszabbra nem javulva is dobogós tudott lenni. Middleofthenight (Suták Csenge) viszont javulást jelzett, ha így jön előre, legközelebb számolhatunk vele.

A II. részben nagyjából ugyanez volt a helyzet, hiszen az élete 3. versenyét teljesítő Romanova (Ördög A.) hazaért az újonc, de reménytkeltő Mágnás Öcsivel (Mocsinka Vivien) szemben. Azt vártuk, hogy az istállólovassal Wild Flag (S. Georgiev) sokat jön előre. Nos, nem jött, de a dobogó alsó fokát így is meg tudta szerezni.

Éles Virág duplázott! Először a szürke May Grey Dancer nyergében, magabiztosan, 7 hosszal verte Préri Ladyt (Szendrei-Balogh Ágnes) a Maglódi Hendikepben (1400 m., IV.o., szintetikus), majd az Amatőrverseny Hendikepben (1600 m., V.o., szintetikus) hatalmas csatát követően gyűrte be alig orrhosszal, Soul of Phoenix-szel az idén Pesten először futó Seelövét (Ribárszki Sára), akinek lovasa talán már azt hitte, megszerezte a győzelmet.

Házibefutót hozott a MATE Georgikon Campus Hendikep (1400 m., II. o., szintetikus), és a két istálló- és tréningtárs csatájából Aleidis (Suták Csenge) került ki győztesen Jumeirah Beach-csel (ifj. Kozma I.) szemben, elég meggyőzően, ¾ hosszal.

Parádés versenynap volt, egy parádézó idomárral, Csontos Pállal, aki 5 alkalommal mehetett fotózásra a győztesek körébe, de azt hiszem lovasa, Stanislay Georgiev sem volt szomorú 2 sikerét követően, az ifjú amatőrhölgy, Éles Virág pedig talán még inkább örült saját duplájának.