Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Lord Winteré a Szent István Díj

A szombati galopp napon rendkívül sok élvezetes csatát láthattunk, és kiderült, hogy Lord Winter valóban az egyik legjobb háromévese a Kincsem Parknak. Lovasoknál most Koricsánszky Virág lovagolt egy emlékezetes duplát, a trénereknél Csontos Pál tehetett zsebre két elsőséget.

A 2200 méteres Szent István Díjban (Elit kat., 2200 m., gyep) az volt a kérdés, hogy a 2 Derby-dobogós, azaz Lord Winter (Kelemen Z.) és Real Hope (Benkő Á.) csatájába bele tud-e szólni egy idősebb ló? Nos, Lord Winter letette újfent névjegyét, és idei 3. sikerét érve el duplázott, szemre is igen könnyedén. Saját iramát diktálva nyert, és azt hiszem nem vagyok egyedül azzal, hogy várjuk az esetleges újabb mérkőzését Amore Boy-jal. Nagy meccs lesz! Második, azaz aki beleszólt a háromévesek „dolgába”, az a négyéves Delikát (Fézer Ramóna) lett, aki későn kezdte az idei szezonját, de valószínűleg mindent bepótolhat majd, míg Real Hope (Benkő Á.) 3. helye nem meglepetés, ugyanakkor jelzi, hogy Lord Winter alatt van. Tulsa (Suták Csenge) most is jól ment kedvenc zsokéjával.

Lord Winter (Kelemen Zénó) nagyot ment a Szent István Díjban

Koricsánszky Virág tehetsége nem kérdés, egyre inkább lehet rá számítani, él a lehetőségekkel, okosan lovagol. Ezen a napon 2-t nyert: először Arabikával (Augusztusi Díj, 1200 m., szintetikus) verte az egyik favoritot, Oligarchát (Farkas Dorottya), akire viszont nagyon jött Keszkenő (Kun F.). Éredekesség, hogy a dobogón csakis nyerés után futó telivérek végeztek.

Virág napi 2. sikerét a Köteles Bertalan emlékére futott Bevezetőszíj Hendikepben (1800 m., III. o., gyep) aratta. A Jazy Team lova, Csontos Pál trenírozottja, Akatchi volt ebben a partnere. Hadd tegyem hozzá, hogy a hároméves kanca nem robbant be azonnal a köztudatba, de érezhető, hogy fejlődik, érik, és véleményem szerint találkozunk majd vele ennél lényegesen erősebb versenyekben is. A stílus többre predesztinálja! Wolf of Wallstreet és Frangipáni (Kun F.) jöttek be utána. Préri Lady (Szendrei-Balogh Ágnes) feltűnően jól futott!

Akatchi (Korocsánszky Virág) lassan felérhet a jobbakhoz

A napi nyitófutamban, a Tizedes Hendikepben (1400 m., V.o., szintetikus) Boccaccio Boy (ifj. Kozma I.) második hendikepjét már megnyerte, igaz, III. osztály után most azért eléggé visszavették, és a távja is 400-zal hosszabb volt.

Cenzor (Suták Csenge) végre megnyerte idei első versenyét a Binabik Hendikep (II.o., szintetikus) 1400 méterén. Megküzdött ezért a sikerért lovasnője, hiszen Victory of Genius (Mocsinka Vivien) szinte az egész finisben szorongatta, azonban ellenálltak az erős pressziónak. Poccomio (Koricsánszky Virág) megint pocsékul indult és most zárkózni sem tudott. Kár érte.

Cenzornak (Suták Csenge) meg kellett küzdenie idei első sikeréért

A Nyeretlen Kétévesek Versenyét (1300 m., IV. kat., szintetikus) Easy Sea (Fézer Ramóna) húzta be Governor (J. Línek) és Sirmionarris (Mocsinka Vivien) előtt, ami azt jelenti, hogy a 4 újonc közül egyik sem léphetett dobogóra. Talán Farris (Gönczi Rebeka) ott lehetett volna, ha nem késik meg… A nagyreményű Wukk állatorvosi javaslatra nem indult.

Az Amatőrversenyben (2000 m., V/b., szintetikus) Mora Mona lejelentése után csak 5-en, mégis közel jártunk a nap meglepetéséhez, hiszen az outsider La Fiancee (Ribárszki Mira) nyomasztotta Samillát, akin viszont a nagyon erős Májer Cintia ült és nyakhosszal hazaért. Tempó (Török Anna) lett a bronzos.

Végül az utolsó futamban, a Nyeretlenek Versenyében (1900 m., V. kat., szintetikus) a nap sansza, Di Domenica Sweety (Kolumbán Ö.) oldotta meg feladatát egy fölényes, 10 hosszas (!!!) sikerrel. Mögötte szinte egy másik verseny, amelynek „nyerője”, Space Opportunity (Fézer Ramóna) lett, amivel, ugye, 2. helyen végzett, míg 3. Power Pass (Gönczi Rebeka).