Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Magyar Derby-napi kérdések (2023.07.02.)

Elérkezik végre a várva várt nap, július 2-án lefutják a 101. Magyar Derbyt a Kincsem Parkban. 15 induló, több jó esélyű ló, remek zsokék a nyeregben. De a másik 10 futam is ad felvetéseknek helyet, úgyhogy nézzük most meg, mit is kínál a Kékszalag napja?

Kezdjük stílszerűen a 101. Magyar Derbyvel (10. futam., 2400 m., HUN GD I., gyep) beharangozónkat. A legelső kérdésünk az, hogy kinek lesz igazán jó a 2400 méter? Merthogy eddig még egyik résztvevő sem indult másfél mérföldön. A két (amúgy papíron remek esélyű) Csontos Pál idomításból az istállólovas Georgiev Lord Wintert választotta. Kiindulási alapnak ez jó? Lehetséges két évben, egymás után két „Intergaj” siker? Merthogy Amore Boy (J. Línek) a tavalyi nyerő istállójából fut és szigorúan a papír szerint a legesélyesebb induló. Ha rendben van teljesen Csinibaba (Mocsinka Vivien), bravúrként veretlen marad és Shamal Sally után újra kancaként nyer? Real Hope (Benkő Á.) újonc Derby-lovassal nagyot domboríthat? Il Ministrónak (ifj. Kozma I.) nem lesz hosszú a táv? A két Fézer-ló közül San Invicible (Suták Csenge) jobb mint D’Angelo (Fézer Ramóna)? Racing Ray-re (S. Sulas) nem hiába hívnak olasz zsokét? És Di Domenica Sweety (J. Havlík) az időzítés mesterétől, Maronka Gábortól akár kékszalagossá is válhat? Raport (C. Fiocchi) eddig csak 1800-ig jutott távban. Most előjön egy nagy dobással? A szenttamásiak egyre nagyobb formában. Ez segítheti Merci Start (Gönczi Rebeka)? Zala Csaba 2 indulója közül Vendetta Bel (Ördög A.) lesz a jobb? Izgalmas Derby elé nézünk nem vitás, fogadási szempontból mindenképpen. Reméljük a gyepen is emlékezetes produkciót nyújtanak a startolók.

A mérföldes klasszikusban, a Buccaneer Díjban (8. fut., 1600m., gyep, Elit kat.) Spartan Devil (J. Línek) elveszíti idei nyeretlenségét? Vagy Voyager (ifj. Kozma I.) szárnyal, mint a madár, akárcsak a Batthyányban? Netán tréningtársa, Light blue Sky (Mocsinka Vivien) köszön be? Blazing Comet (J. Havlík) szimpatikus telivér, de nem túl szerencsés. Talán majd itt? Airburst (ifj. Fejes L.) kitartóan próbálkozik a neki talán hosszúnak tűnő távokkal. Lehet, hogy a menedzsmentjének lesz igaza, és érdemes a sprinterfutam helyett ezt választani vele?

A Flandorffer Tamás Emlékversenyben (1200m., I. kat., gyep) 10 sprinter. El Prado’s Joy (C. Fiocchi) tényleg visszatért a régi – nyerő – útra? De ugye tréningtársa, Vain Hope (S. Georgiev) jobb? Mit tud a Franciaországból érkező Muskateer Three (J. Havlík)? Carlos Ray (J. Línek) triplázik? Princess Park (Kelemen Z.) nem volt messze első budapesti futásakor. Erre készült? Rémkirály (Suták Csenge) tud még javulni? Vagy Xinonima (Ördög A.)?

Az 5. futam a Honvédelmi Minisztérium Díja (2800 m., Elit kat., gyep). Avoiding Water (Kolumbán Ö.) ismét igazolja, hogy zseniális távgyalogló?  Vagy Agreement (S. Georgiev) újra elveri 800-zal hosszabbra is?  Berkshire Rebel (S. Sulas) nagyversenyben mond búcsút a nyeretlenségének? Tulsa (J. Havlik) felrázva már a régi? Guilin (ifj. Kozma I.) egyre jobb lesz?

A Magányos Díj (11. fut., 2200 m., Elit kat., gyep) lesz a záróakkordja 13 startolóval.  Klára (M. Laube) nemzetközileg elismert trénerének, Václav Lukának újabb sikert ajándékoz?  Akatchi (Kelemen Z.) megvigasztalja az Arames sérülése miatt a Derbyt kihagyó Jazy Teamet? Who Cares (Fézer Ramóna) duplázhat? Papíron Respectation (S. Georgiev), Mesetár (ifj. Kozma I.), Regina (Ördög A.), The Little T. (Kun F.) jóknak tűnnek a sikerre?

A Nyári Gátversenyben (1.fut., 3200m) indul mind az 5 ló? Wallstreet Journey (Kriskó N.) igazolja klasszisát? Az öreg Sambo (Osztényi Z.) tud végre olyat nyújtani, mint korábbi idomárjánál?

Ki lesz a legjobb kétéves a 7 újonc közül (2.fut., 1100m., III. kat., gyep)? Származás alapján lehet a sorrend Dark Blue Sky (ifj. Kozma I.) – Matthias Corvinus (C. Fiocchi) – Cezar (S. Sulas)?

A 2000 méteres Vatinius Hendikepben (4. fut., 2000 m., gyep) a 8 induló közül 7 friss forma. Orfheus (S. Georgiev) – Lisboa (Kolumbán Ö.) csata kibontakozóban?

14 indulós az amatőröknek kiírt Jeles Eszter Emlékverseny mezőnye (6. fut., 1200m., IV.o., gyep), mely FEGENTRI futam is egyben. Borzasztóan kiegyenlített verseny, csak megérzésre mondom (csalóka jószág ám ez 😊 ): Solar (Májer Cinta) – Chocito STS (Benes Flóra) –  Arabika (Török Anna) – Skinny Jeans (Ribárszki Mira). Van, aki elfogadja ezt a tippsoromat?

A Mezőhegyesi Díjban (7. fut., 2000 m., II. kat., szintetikus) Euraquilo (ifj. Kozma I.)? Ránézésre max Crix Crax (Sándor P.) veheti fel vele a kesztyűt…?

A 9. futam az Equine Products Hendikep (1600 m., II.o., szintetikus). Csak 6 induló, de nehéz a tippelés mégis. Bramastra (Suták Csenge) nagyon jó és kell már neki egy győzelem. Best Heart (S. Georgiev) tényleg favorit lesz? De nyer is? Liebeskind (Bernáth Ch.) ismétli utolsó előtti formáját? Impression (Gönczi Rebeka) kezdi újra hozni régi formáját?

Ezek tippek, kérdés formájában, amire a választ majd megkapjuk vasárnap. Egy viszon tény: a felfokozott várakozás tapintható, elsőrangú versenynap elébe nézünk július 2-án!