Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mi újság Szenttamáson?

Szuna Szabolcsot, a szenttamásiak trénerét kerestük meg néhány kérdéssel, mivel az elmúlt versenynapon idomítottjai egyértelműen jelezték: egyre jobban belelendülnek. A rendkívül felkészült, tudatos tréner hozzá méltó alapossággal válaszolt a lovarda.eu – nak.

Szuna Szabolcs

– Mely lovak alkotják a versenyistállót, és melyikükkel mi a terv? Van-e sérült ló a csapatban, akit azért még később láthatunk?

– Sajnos Black Pepper kiesésével egyelőre nincs klasszis lovunk az istállóban. Ő nagyon hiányzik a csapatból. Már vemhes Écrivaintől.

Capo La Gala, Merci Star, The Little T, Keszkenő, Frangipáni, Tiger Lily alkotják a lotot. Idősebb lovunk más nincs, aki futna.

– A csikókról tudhatunk-e valamit?

– 3 mén csikónk van. Kettő Silver Frosttól egy pedig Pigeon Cathcertől. Közülük leginkább a Silver Frost x Miss Turpan csikóban, Miliőben látok komolyabb képességet. A cél az, hogy kétszer-háromszor mindegyik fusson az idén. Ez sajnos nem szokott persze mindig összejönni…

– Mennyire vagy elégedett a szezon eddigi alakulásával?

– Ha a tréningben lévő állományt nézzük, akkor stabil, megbízható hendikep lovaink vannak, akik a maguk szintjén folyamatosan hozzák az eredményeket. De ez kevés. Ezzel aligha lehet megelégedni. Szükségünk van 2-3 klasszis lóra, mert a hendikep lovaknak – amellett, hogy hasznos pénzkeresők -, leginkább az lenne a feladatuk, hogy a klasszis lovaknak asszisztáljanak a munkában, utazásban, versenynapok megszervezésében stb.

A tenyészkanca-állományt fokozatosan lecseréltük. Igyekeztünk minél jobb lovakat beállítani, és őket a lehető legjobb ménekkel fedeztetni. Ennek eredménye remélhetőleg hamarosan meg fog látszani.

– Hogyan készültök a versenyekre? Milyenek a lehetőségeitek?

– A körülmények meglehetősen jók. Van egy 1700 méter hosszú tréning pályánk, amibe csatlakozik egy hosszú egyenes. A pálya 2 éve lett felújítva, napi szinten karban tartjuk.

A gyenge pont nálunk is a munkaerő, lovasból folyamatos a hiány. Munkalovasok, figyelem! 🙂

– Kik alkotják a csapatot a napi munkák során?

– Rajtam kívül még 4 ember dolgozik az istállóban. Kun Fecó az első számú lovasunk. Ő itt kezdte galoppos pályafutását, ügyes, jól össze tudnunk dolgozni. Mellette Molnár Feri segít még a lovaglásokban, a többiek az istállóban dolgoznak. Ami fontos: szükség lenne még egy emberre.