Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Milleniumi Díj-napi (2023.06.03.) galopp kérdések

Itt a nyár, amit nemcsak a naptár lapja, hanem a jó idő is jelez. A magyar turf kalendárium a Milleniumi Díjhoz, illetve az Alagi Díjhoz érkezett. De nézzük, kik is várhatják – szerintem – leginkább reménykedve a futamokat?

9 ló készül a hagyományosan NEM VASÁRNAPRA kiírt Alagi Díjra (ennek oka most – és évek óta – a vasárnapi pozsonyi Turf Gála). Érdekes dolog ez, hiszen akkor, amikor még csütörtökönként is rendeztek galoppversenyeket a Kincsem Parkban, mindig hétközben futották ezt a Derby felmérőt. A táv maradt, no és tehát az is, hogy nem a hét utolsó napján futják a futamot. A 9 indulóból a szakma leginkább az idén még nyeretlen Amore Boyt (S. Georgiev) várja előre, annál is inkább, mert a múltkor előtte végző Arames (ő Prágában fut a weekenden) és Carlos Ray közül egyikük sem indul ebben a versenyben. Még az is lehet, hogy a babona miatt, ami nagyon sokszor igazolódik, nevezetesen, aki itt nyer, az nem győz a Derbyben. Idén is így lesz vajon? És ha nem Amore Boy húzza a futamot be, akkor ki?  Talán a győzelem után futó Vendetta Bel (Gönczi Rebeka)? Nagyon megverte ellenfeleit legutóbb 2000-re. Vagy a múltkor kis csalódást okozó Il Ministro (ifj. Kozma I.)? Vagy az a D’Angelo (Suták Csenge) aki talán az olasz Fois-val várakozáson alul teljesített? Real Hope-on (Benkő Á.) dobhat az istállóforma?

8. futamként jön az egykori Király Díj, ami már jó ideje Milleniumi Díj. Az egyik legmagyarabb futamunk 10 résztvevős. Vajon elsőre futja-e topját Eggi’s Choice (S. Georgiev)? Ha tudja, akkor meg lehet verni? A távgyalogló Avoiding Waternek (Kolumbán Ö.) nem lesz rövid a táv? A két Molnár Gyöngyi idomításból az előre várható Spartan Devil (G. M esetovics) tarol? Light Blue Sky (Jiri Palik) csak nálam tűnik még az elsőségre is esélyesnek? És Guilin (ifj. Kozma I.)? Catch Me (Suták Csenge) már egy helyezéssel is robbantaná a kasszát?

A nagy kancaverseny, azaz az Erzsébet Királyné Díj 1800 méterén 9 indulónak ad nyerési lehetőséget. Veretlen maradhat-e 4. versenyében is Csinibaba (Mocsinka Vivien)? Felicita Girl (ifj. Kozma István) jobb lesz előbbinél, azaz a tréningtársnál? Vagy a papírforma igazolódik Different Illusionnel (S. Sulas)? Impression (Gönczi Rebeka) annyira megkopott, mint ahogyan azt idei 2 formája mutatja? Coco Cielo (Jiri Palik) éppen itt veszítené el nyeretlenségét? Bramastra (Suták Csenge) ha itt is 61,5-es formát mutat, mint utolsó 5 versenyében, az hanyadik helyhez lehet elég?

Gátversennyel nyit a nap. 3 ugrószakági újonc (Draco, Expect No Mercy és Cosima) 3 jól kipróbálttal (Wallstreet Journey, Brigetio DL és Scatman) csap össze. Meglepne, ha nem a rutinosak végeznének elől, bár egy jó Draco…?

Az Ostinato Hendikep elit osztályban, 2200-ra jó futamnak tűnik. Lord Winter, Imposing Pan és Di Domenica Sweety közé San Invicible (Suták Csenge), vagy Miley Irish (Benkő Á.) oda tud férkőzni?

Az 1000 méteres, III. osztályú Dr Guru Hendikepben Reve de Picasso (G. Mesetovics) és Victory of Genius (S. Sulas) csatájára lehet számítani, de 1-es starthelyéről a gyors Római Lány (Sándor Péter) megszorongathatja a favoritokat?

Tereza Grbavcicová nyerni jár a Kincsembe… ez tény. Most a nemzetközi amatőrversenyben Al Zakert üli, aki nem tűnik sansznak. De a cseh hölggyel akár még nyerhet is? A másik külföldi induló a belga Sascha Stappaerts, aki szintén győzelmi eséllyel indul a dobogót újra kerülgető Speedy Gonzales-zel? Idén nyert már 1400-ra…

Bárdosi Györgyre a II. osztályú mérföldes versennyel emlékezünk, amely rendkívül kiegyenlített. Jómagam a Turf sanszai mellett (Euraquilo, Skyline City, Cenzor, Royal Force) ajánlhatom figyelmükbe Szokatlant (Sándor P.) két 3. helye után? Vagy Capo La Galát (Kun F.), aki túl van egy felhozó futáson? Csak induljon el jól…

A 6 indulós Rascal Hendikepben (V. osztály) 3 telivér is első hendikepjére készül (Big Secret, Címer, Remek). Fenti lesz a sorrend, netán a hullafavorit Taugh To Beat (Mocsinka Vivien) átlag 6 kilót kapva tőlük hazasétál?

Nagy nap, egy Liga verseny (Milleniumi Díj), több külföldi vendéglovas – szuper program. Szombaton, rendhagyó módon. És jönnek majd a kérdéseinkre a válaszok!