Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Milleniumi Díj-napi (2024.06.01.) galopp tippek

Rendhagyó módon ezen a héten szombaton futnak a telivérek a Kincsem Parkban, méghozzá a Milleniumi Díjat és az Alagi Díjat, no és ezeken kívül több kiváló, rangos futamot is. A két nagyversenyről szöveges elemzést is olvashatnak, míg a többit szokásainknak megfelelően véleményezzük (top sansz – placc sansz – kontra tipp). A választék nagy, lehet, hogy tippjeink között is akad egy-két meglepő… 🙂

  1. futam: Krőzus Gátverseny (3200 m.)

Subacio (1) – Avoiding Water (2) – Megintő (4)

2. futam: Potássy János Emlékverseny Hp. (1000 m., III.o., szintet.)

Gainer Boy (2) – Botaniste (5) – White Mare’s Son (8)

3. futam: Nemzetközi Amatőrverseny Hp. (1400 m., IV.o., szintet.)

Valdesco (5) – Flower of Paradise (3) – Seelőwe (2)

4. futam: Conolly’s Red Mills – Alagi Díj (2000 m., HUN Gd-2, gyep)

Géza (S. Georgiev) egyértelmű klasszist sejtet, a hosszabb táv még jobb lehet a számára, azonban Flying Aquangelről (A. Sanna) is pontosan ugyanez mondható el. Ergo óriási csata lehet kettejük között, és egy elképzelhető, hogy egy versenyeken át tartó páros csata indul el a két remek telivér között. Mágnás Öcsi (ifj. Kozma I.) is klasszist sejtet, trénere talán kicsit tamáskodik a távval, de lassabb taktika versenyben akár győzhet is. Exact (D. Perovic) legutóbb nem tudta megmutatni, mit tud, mert durván akadályozták. Melarris (J. Línek) most megmutathatja erősek között, hogy mit is tud? Lady Lilibertrage (M. Modihi) 2000-es sikere nemcsak a menedzsmentjét, de minket is kíváncsivá tett. Carreras (Kelemen Z.) sima sikere után most meg lesz kérdezve. Pescara (Kolumbán Ö.) egyre jobb, pénzes futása nem lenne meglepetés.

Géza (4) – Flying Aquangel (3) – Mágnás Öcsi (6)

5. futam: Rascal Hp. (2200 m., V. o., szintet.)

Marinarris (6) – Poker Lover (4) – Malcesine (10)

6. futam: Ostinato Hp. (2200 m., Elit o., gyep)

State of Chaos (2) – Hermion (5) – Hala Hala (4)

7. futam: Milleniumi Díj (1800 m., HUN Gd-1), gyep)

Luis Fernando (A. Sanna) gyakorlatilag folyamatosan szárnyal, nincs üresjárata, most végérvényesen leteheti névjegyét. Amore Boy (S. Georgiev) is folyamatosan legjobbja közelében teljesít, nagyon jelentős nyerő esély ő is. Eggi’s Choice (Kelemen Z.) a futam címvédője, tavaly előtt pedig ugyanitt 2. volt, azaz kvázi „specialitása” ez a futam, ezért minndenképpen számoljunk vele. Tavaly is úgy nyert, hogy még nem volt futás a lábában! St. Pantaleon (J. Línek) remek francia győzelmekkel érkezik, ezek a pest elitbe emelik, nem is kérdés. Il Ministro (D. Perovic) komoly helyesély. A két Zala Csaba idomítás közül Delikát (Ördög A.) mindenképpen erősebbnek tűnik, mint Lost in Space (J. Parigál), ötbe várjuk. Matt Machine (P. Bazire) tavaly nyert Franciaországban, nyilván nem véletlenül utaztatják ide Ausztriából. Light Blue Sky (J. Hávlik) tudja legjobbját, kérdés, az itt mire lehet elég? Mindenesetre most sokkal erősebb lovas üli mint eddig, kilókat jöhet előre, ezt ne felejtsük! Different Illusion (Kolumbán Ö.) még nem olyan jó, mint tavaly volt.

Luis Fernando (5) – Amore Boy (1) – Eggi’s Choice (2)

8. futam: Bárdosi György Emlékverseny Hp. (1600 m., II.o., szintet.)

Wolf of Wallstreet (1) – Poseidon (5) – Sugarbird (3)

9. futam: Erzsébet Királyné Díj (1800 m., Elit kat., gyep)

Reshiram (6) – Ráadás (7) – Merci Star (3)