Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mindig jó egy húsvéti meglepetés!

Ilyen könnyen nyert Surprise of Easter

Bár Húsvét épp egy héttel a Káposztásmegyeri Díj napja előtt volt, azért jól járt, aki Surprise of Easter-ben (magyarul: húsvéti meglepetés) bízott az év első nagyversenyében. Mondjuk meglepetésnek azért nem mondanám, hiszen sokan játszották, mi is első helyre jelöltük. A Kovács Sándor – ifj. Kozma István duó szinte topformával hozta ki a 4 évest, aki nagyon megverte a kétszeres Kápmegyeri nyerő Blazing Cometet. Utóbbi tutira lesz még sokkal jobb is. Airburst 3.-ként 8 és fél hosszra volt a győztestől, ez egyértelmű csalódás. Sajnáljuk a mini mezőnyt, de örülhet Sztojka Rudolf (Irdatlan) és Zala Csaba (Mr. Penny), akik jó menedzselésüknek hála szinte ingyen jutottak 140 és 120 ezer forinthoz. Respekt 😉

Lefutották a hosszútávú Igazgatósági Díjat is, amely komoly csatát hozott. Avoiding Water (Kolumbán Örs) rövid fejjel verte a Pesten most bemutatkozó és klasszist sejtető Guilint (ifj. Kozma István), aki szintén rövid fejjel volt a 3. Berkshire Rebel (Suták Csenge) előtt. Tegyük hozzá, 2000 méternél hosszabbra még jobbak lesznek mindhárman, azaz reménytelve várjuk a klasszikus hosszútávúakat!

A harmadik nagydíj a Gróf Erdődy Rudolf Emlékverseny volt, 3 éveseknek, 1400 méterre. Az imént említett Gullin istállótársa (HJ Racing Team), Il Ministro (ifj. Kozma István) 5 hosszt vert a 2. Reve de Picassóra (Martin Laube). A nyerő akár Nemzeti Díj favorit is lehet a látott stílus alapján. Gainer Boy (Nagy Tamás) ezen a napon leszerepelt, egyértelműen többet vártunk már első futására is The Gurkha fiától.

Nemcsak Kovács Sándor trénerként, illetve ifj. Kozma István lovasként duplázott ezen a napon, hanem Fézer Ramóna, egyik legtehetségesebb utánpótláslovasunk is. Édesapja idomítottjával, D’Angelóval úgy megszaladtak, hogyha még most is tartana a verseny, valószínűleg akkor sem érnék őket utol. De a Gróf Hunyady József Emlékverseny csupán 1900 méterre volt kiírva, így az aztán végképp nem okozott gondot az ír importnak, aki 8 hosszt vert Sándor Mátyásra (Mocsinka Vivien). Várjuk a folytatást! Ramóna másik sikerét (az első futamban) Easy Cash nyergében aratta.

Nyert Éles Virág is a futamból szinte kilógó sanszú Dame Shelby-vel, persze ne feledjük, a favoritot is el kell lovagolni, ingyen semmilyen sikert nem adnak.

Jaroslav Línek is nyert. Mi előzetesen azt gondoltuk, kettő is összejön majd neki, de végül csak Endymionnal tudott hazaérni.

A tudósítás végére maradt a nap negatívuma, azaz az utolsó futam. No nem azért, mert Lost in Space Ördög Alennel nyert, ez megérdemelt siker volt ugyanis. Ellenben a futam közben egy csúnya bodicseket láttunk a pályán másodiknak odaért Najinski – Nagy Tamás párostól. A barriernek lökték Radiant Love-ot, aki ettől felbukott. Lovasa, Tornai Janka súlyos sérülést szenvedett, kórházi kezelésre szorulva. Részünkről mielőbbi gyors gyógyulást kívánunk neki. A Versenyintézőség mindössze 2 nap eltiltással (és persze diszkvalifikálással) honorálta a hibázó zsokét. Anélkül, hogy vitát szeretnénk generálni, hadd jegyezzem meg, elgondolkodtató, minek mi és mennyi az ára…

Az Igazgatósági Díj szoros befutója: Avoiding Water – Guilin – Berkshire Rebel