Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Nem illúzió: Different Illusioné a Köztársasági!

Az idei Akaba – Köztársasági Díjban elmaradt a csata, tulajdonképpen láttunk egy sima győzelmet, illetve ezen kívül még 8 érdekes futamot, köztük egy gátversenyt is. Szép idő, jó futamok, ez volt október hónap utolsó galopp napja.

Ami a főfutamot, a Köztársasági Díjat (1800 m., Elit kat., gyep) illeti, emelte a verseny rangját az idei Derby-nyerő Amore Boy (S. Georgiev) indulása, ám végül nem tudott mit kezdeni a nagyon erős, és a finist uraló Different Illusion-nel (Kolumbán Ö.), aki 5 hosszal tudott diadalmaskodni. Szabó Hunor lova nagyot ment, míg Amore Boyban mintha nem lett volna elég kraft, tulajdonképpen nem tudta megtámadni az élre kerülő nyerőt. Delikát (ifj. Kozma I.) lett a 3., míg Bramastra (Suták Csenge) nagyon szorosan jött a bronzra, vagyis igen jól teljesített. Thunder Girl (Mocsinka Vivien) vezetett egy jó darabon.

Different Illusioné (Kolumbán Örs) a Köztársasági Díj

Az Újkígyós Város Nagydíja – Őszi Nagy Gátverseny nyitotta a napot, ami végül viszonylag éles küzdelmet hozott a finisben Wallstreet Journey (Kriskó N.) és Voyager (Tamás Cs.) között, és ebben a sorrendben értek be, vagyis fordult a kocka kettejük között a múltkori összecsapásukhoz képest. Itt a sokáig utolsó Crix Crax (Bernáth Ch.) ért be mögéjük. Subacio (Ördög A.) vezetett, nem lehet rá azt mondani, hogy ne lenne benne majd fantázia, azaz jöhet még bőven előre ebben a szakágban.

Prári Lady Szendrei-Balogh Ágnessel húzta be a Kedvesi József Emlékversenyt (1200 m., IV.o., szintetikus), ezzel elveszítve idei nyeretlenségét. Itt MIrtuszhanga (Czene Leila) jelezte, hogy rá tud tenni múltkori nyerésére. Lisboa (Kolumbán Ö.) meglepetés 3. lett. Solartól (Suták Csenge) kicsivel, Egótól (Koricsánszky Virág) sokkal jobb versenyt vártunk.

Totál újonc csapat várta a Kőnig Róbert Emlékverseny – Kezdő Lovak Versenyének (1600 m., IV. kat., gyep) startját. A 11 „pályakezdő” közül a remek papírú Vampa di Bocca (Koricsánszky Virág) mondott azonnal búcsút a nyeretlenségének, méghozzá nagyon jelentős küzdelemben az utolsó métereken. Mögé meglepetésre a Kovács Petra tenyésztette Szulejka (Fézer Ramóna) futott oda, a 3. a jazys Hermion (Kelemen Z.) lett. Pedigréjük miatt nagyon vártuk Tervel Hant (S. Georgiev) és Thefamouscorleonét (Kolumbán Ö.), ám első neki rugaszkodásukra csupán a 6. és a 9. hely jutott. Persze biztos lesznek még sokkal jobbak is, legalábbis őszintén reméljük.

A 4. futam a Bayer András Emlékverseny Hendikep (1400 m., III. o., szintetikus) volt, amelyben előzetesen is Boccaccio Boyt (ifj. Kozma I.) vártuk előre, és ezt meg is valósította, gyakorlatilag a finisre fordulva már érezhető volt, hogy nem lesz ellenfele. Mögé több ló volt elképzelhető, végül tippünk, Finiston (Farkas Dorottya) és May Grey Dancer (Éles Virág) értek oda. Oligarcha (Sándor P.) figyelemfelkeltően végzett.

Gencsy Tiborra emlékeztünk az 5. futammal (1600 m., II. kat., gyep). és a napi kedvenc, Light Blue Sky (Koricsánszky Virág) élt a lehetőséggel. Mögé viszont két kevésbé tippelt ló érkezett, bár mi ajánlgattuk a 2. Respectationt (J. Parigal), a 3. helyre érő Jumeirah Beach (ifj. Kozma I.) ellenben kicsit minket is meglepett. Gainer Boyban (Kelemen Z.) is bíztunk, jó 4. lett.

A Németh Ferenc Emlékkupa sorsa eldőlt, a sorozat 5. állomását zsebre vágta Ribárszki Sára Berenice-en ülve, így megérdemelten végzett a széria első helyén. A pontversenyben biztos 2. lett Kovács Réka, aki a futamban csak 4. lett Sic et Simplicitere ülve. Ezüstösnek Guru (Czene Leila) érkezett, 3.-nak pedig La Fianceé (Ribárszki Mira).

Ribárszki Sára nemcsak a futamot nyerte meg Berenice-szel, hanem a Németh Ferenc Emlékkupa sorozatot is

A 2200 méteres Levendula Hendikepben sokáig vezetett Mr Croissant (Gönczi Rebeka), de a finisben nem tudott mit kezdeni Lavacry-jal, akit végül nem Kriskó, hanem Jozef Parigál lovagolt, méghozzá nagyon jól hozva a 6 évest. Mögötte Poker Lover (Suták Csenge) egy kicsit későn bontakozott ki, de a második helyre így is jó lett, a már említett Mr Croissant előtt.

A még hosszabb távú Horák János Emlékversenyben a legtöbben Akatchi sikerére voksoltak, és jól tették, hiszen Stanislav Georgiev alatt tovább javulva győzött The Little T. (Kun F.) és Tempó (Koricsánszky Virág) előtt.

Ezen a vasárnapon a lovasoknál Koricsánszky Virág, a trénereknél pedig Kovács Sándor dupláztak, míg a nap legszorosabb küzdelméből is az ő lovuk, az újonc Vampa di Bocca jött ki nyerőként, egy rövid nyakhosszal. A legnagyobb osztalékot a Boccaccio Boy – Finiston – May Gray Dancer sorrendű hármasbefutó hozta, 1148,3-szoros szorzóval. Aki véleményezettjeinket belejátszotta, keverte, az nyerhetett is!