Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Nemzeti Díj-napi (2024.05.05.) galopp tippek

Fantasztikus galopp vasárnap elé nézünk: a programon 10 futam, köztük két (inkább három) igazán nagy verseny. A Nemzeti Díjban a Hármas Korona első ágáért vetekszenek majd a hároméves telivérek, míg a Batthyány-Hunyady Díjban a jobb idősebb lovak feszülnek egymásnak. De a Bábolnai Díj 2200 métere is sportcsemege számba megy, hiszen találunk az indulók között igazi nagyágyúkat is. A három nagyversenyt szövegesen is kielemezzük, míg a többinél három tippünk közül az első a nyerőt, a második a placcot, a harmadik pedig a kontránkat jelöli.

  1. futam: TIPPMIX – Ceglédberceli Gátverseny (3200 m.)

Avoiding Water (1) – Subacio (2) – xxxxx

2. futam: Kőbányai Díj – Csekonics József Emlékverseny (1200 m., Elit kat., gyep)

Surprise of Easter (3) – Canizares (1) – Power Pass (5)

3. futam: Huszár Korinna Emlékverseny Hendikep (2000 m., IV.o., szint.)

Romanova (2) – Gizelle (5) – Keeness (4)

4. futam: Kincsem+ – Bábolnai Díj (2200 m., Elit kat., gyep)

Whirl Wind Girl (M. Srnec) pesti futásakor maradandót alkotott, idén Pisában sem vallott szégyent. Agreement (S. Georgiev) egyik legjobb hosszútávú lovunk, ellene szól, hogy ő viszont még nem futott. Major Factor (A. Sanna) sem, a lovas lendíthet rajta plusz kilókat. Lady Jazz (Kelemen Z.) nem valószínű, hogy komoly tervek nélkül utazott ide, ugyanakkor a jelentős túlsúly nem szól előnyére. Di Domenica Sweety (S. Terachi) papíron jó placc esély lehet. Lost in Space (Ördög A.) friss forma, ami számíthat.

Whirl Wind Girl (2) – Agreement (1) – Lady Jazz (7)

5. futam: Kincsem+ Tuti – Batthyány-Hunyady Emlékverseny (1600 m., HUN Gd1, gyep)

            St. Pantaleon (Kelemen Z.) kétszer győzött idén jobb francia versenyekben, ez jó ajánlólevél, ugyanakkor tréningtársa, Amore Boy (S. Georgiev) egyfelől az istállólovassal megy, másfelől hazai szuperklasszis. Luis Fernando (A. Sanna) csodálatosan mutatkozott be, remek telivérnek tűnik. Light Blue Sky (Koricsánszky Virág) meglephet egy placcal mindenkit. Rémkirály (J. Parigál) bírja az istállóbizalmat, jól mhet. Il Ministro (D. Perovics) kérdőjel. Different Illusion (Kolumbán Ö.) ezen a távon lehet a legjobb. Catch Me (Suták Csenge) hűséges ló, dobogóra kevésnek tűnik. El Darooynak (ifj. Kozma I.) ez próbatétele lehet.

St.Pantaleon (2) – Luis Fernando (4) – Light Blue Sky (9)

6. futam: Németh Ferenc Emlékkupa, 1 futam (1200 m., V.o., szint)

Soul of Phoenix (1) – HoSzaKa (4) – Bisignarris (10)

7. futam: Szerencsejáték Zrt.- Nemzeti Díj (1600 m., HUN Gd2., gyep)

Exact (D. Perovics) pozsonyi győzelemmel érkezik, nagyon erősnek tűnik, igaz ezt most Pesten is meg kell mutatnia. Géza (S. Georgiev) új tulajdonból fut, jó 2. hely után, a tulajok célkeresztjében egyértelműen a Derby-nyerés lebeg. Poseidon (Suták Csenge) idomárja mindig remekül időzít, ráadásul idén még veretlen, igaz, kisebb futamokban. Mágnás Öcsi (ifj. Kozma I.) mérföldig áll csak valószínűleg, de addig tuti. Benne van a nyerő faktor, hiba játékban kihagyni, akár elölről is. Dark Blue Sky (ifj. Kozma I.) egyértelműen letette kétévesként a névjegyét, komolyan kell vele számolni. Sommerprinz (S. Terachi) is mutatkozott tavaly, de idei első versenyében, Pozsonyban csalódást keltett. Ráadásnak (Kelemen Z.) lehet, hogy erős ez a mezőny? Timur (ördög A.) is lehet, hogy gyengébb mezőnyökben lehet elől, bár ki tudja?  Short Circuit (Kun F.) rövidre stílusosan nyert, kérdés, nem áll-e meg a végén?

Exact (2) – Géza (3) – Poseidon (5)

8. futam: Magyar Posta – Pettkó Szandtner Tibor Emlv Hp. (1400 m., III.o., szint)

Trun (7) – Bitlip (10) – Botaniste (4)

9. futam:  Papp Sándor Emlékverseny – I. rész (2000 m., III. kat., gyep)

Nabilov (2) – Vampa di Bocca (4) – Melarris (1)

10. futam: Papp Sándor Emlékverseny – II. rész (2000 m., III. kat., gyep)

    Hermion (7) – Hungarikum (2) – El Matador (1)