Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Régi Csibész régi fényében

19 hónapja láthattuk utoljára a pesti pályán futni Régi Csibészt, de most két jól sikerült pozsonyi versenye után a Kincsem Parkban is újfent letette névjegyét a Dióspusztai Díj megnyerésével. Ezen a vasárnap délután született két tripla és egy dupla is. Nézzük röviden, mik is voltak a nap főbb történései!

A Dióspusztai Díj (I. kat., gyep) 2000 méterén visszatért tehát a rég nem látott Régi Csibész (S. Georgiev) és átszaladt az Ausztriából érkezett Vadirumon (R. Koplik) és Euraquilón (J. Línek). Egészségügyi problémák miatt nem tudott másfél évig futni ez a remek ötéves, de az áldozatos munka meghozta gyümölcsét. Anno a Lovaregyleti Díj megnyerésével „búcsúzott”, de mostani futását látva a legerősebb versenyekben is könnyen viszontláthatjuk majd ezt a Dansili unokát. Sajnos ebben a futamban is kialakult egy kisebb csetepaté, de ez most a V.I. (úgy vélem, helyes) döntése szerint nem befolyásolta a futam végeredményét, ugyanakkor tény, hogy Euraquilo keresztbe tett a szintén régen látott, a versenyt az 5. helyen befejező Lord Winternek. Csak remélni tudjuk, hogy a szakmai fejtágítók segítenek, ugyanakkor az is tény, hogy a rutinos és kimagasló tudású Línek nem valószínű, hogy tapasztalatlanságból szorította ellenfelét. Vagyis: figyelnie kellene mindenkinek!

Régi Csibész (S. Georgiev) régi fényében pompázott a Dióspusztai Díjban

Volt két mesterhármas is a napon, melyet a zsoké ifj. Kozma István és a tréner Kovács Sándor együttes erővel hoztak össze. Párosuk első sikerét Bermuda adta a Nyeretlenek Versenyének (1400 m., V. kat., szint.) megnyerésével. A ló szétszórta a mezőnyt, a hozzá legközelebb célba érő Nagyszénás (Sándor P.) is 9 hosszra volt tőle. Oszmán Szultána (Kovács Réka) végzett 3.-ként.

A napi második sikerük volt talán a legfontosabb, hiszen Tunéziával érték el az Écrivain Hendikepben (2000 m., III.o., gyep). A kanca nevezve van a Derbyre, és ez a tetszetős győzelme jól jelzi hogy nem véletlenül van a listán. Mögé a tehetséges Greatballsoffire (Mocsinka Vivien) érkezett meg, akit feltétlenül később a jobb hendikepekbe várunk. Alibi (Koricsánszky Virág) lett a bronzos, míg Simonidas Sur (M. Madihi) nagyjából azt mutatta, amit első hendikepjében is.

Tunézia (ifj. Kozma I.) itt már elől az Écrivain Hendikepben, és előnye innen még csak nőtt

A tripla a Mokarris Hendikepben (1600 m., IV.o., szint.) jött össze a Kozma-Kovács tandemnek Power of Winddel. My Luck fia ezzel az elsőséggel felhívta magára a figyelmet, könnyen lehet, hogy még hosszabbra is eláll majd. Mögötte az örök dobogós Middleofthenight (J. Línek) és a herélése után idén jól és szimpatikusan teljesítő Pensylvania (Mocsinka Vivien) végeztek.

A triplázók mellett akadt egy duplázónk is, Jaroslav Línek. Néhány sorral fentebb nem dicsértem, de ami a versenynapot illeti, muszáj pozitív előjelet tenni a neve mellé. A Jaross Sándor Emlékverseny Hendikepet (1400 m., Elit o., gyep) rendkívül higgadt és okos, türelmes lovaglással húzta be Xinoníma (Sándor P.) és Liebeskind (Koricsánszky Virág) előtt, míg a Cirfandli Hendikepben (1600 m., V/b., szint.) Kandarlarris-szal volt ellenállhatatlan. Itt, első hendikepjében Bocci (Fézer Ramóna) hívta fel magára a figyelmet, tuti, hogy idén akár több első hely is kerül majd a tarisznyájába, de ugyanez igaz lehet a 3. Fokosra (Suták Csenge) is. Royal Wings-et (S. Georgiev) túlértékeltük talán?

 A nap nyitófutama a Tatai Díj (1200 m., IV. kat., szint.) volt, amiben Souda Bay (Ördög A.) nem kis meglepetésre legyőzte a Turf által (is) nap nyerőjének kikiáltott Short Circuitot (Gönczi Rebeka). A nyerő idő egyben pályarekord (1,11,3) ami talán magyarázat lehet a sorrendre. Oligarcha (Kelemen Z.) a 3., Partizán (J. Línek) a 4.

Gyönyörű finist láthattunk a Nyeretlenek Versenyének II. részében, ahol a barrier által vezetve futó Integer (Pap Gabriella) remek lovasteljesítménnyel megverte Tallarist (Gönczi Rebeka). A győztes rutinos telivérnek számított ebben a kategóriában, és könnyen meglehet, hogy ezt a friss formáját hamarosan egy újabb sikerrel fejeli meg. No Argument (Sándor P.) bronza tette tökéletessé a papírformát ebben a futamban.