Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Reshiram beköszönt Kelemen Zénóval!

A Jazy Teamnek ismét van klasszisa! Ez egészen biztosan kijelenthető, hiszen Reshiram nagyon ott volt az idei Hazafi Díjban, csakúgy mint lovasa, Kelemen Zénó! De a Káposztásmegyeri Díjban is láttunk egy remek Luis Fernandót, az Erdődy Emlékversenyben pedig egy nagyon erős Mágnás Öcsit. De tekintsük át most röviden a vasárnapi versenyeket!

Az 1600 méteres távú Hazafi Díj befutójában szinte repült Reshiram és rendkívül magabiztosan terítette le ellenfeleit. Lovasa, Kelemen Zénó élete első klasszikusát nyerte meg, jóllehet messze nem az utolsót. Látszik, hogy érti a szakmát, a falon, a barrier által vezetve állt az élre, egyetlen centit sem ment feleslegesen. Örülhetett az idomár, Csontos Pál, de még jobban a Jazy Team, azaz a tulajdonosok, hiszen újabb klasszisuk van. Igazán jó érzékkel szerzik be lovaikat, az ilyen importokra feltétlenül szükség van. Reshiram ezidáig veretlen, ez volt élete 2. versenye, az elsőt még tavaly októberben nyerte meg. Kíváncsian várjuk, vajon megpróbálja-e a Nemzetit? A második helyre tréningtársa, Ráadás érkezett be Stanislav Georgievvel, vagyis az idomár 2736000 forintot könyvelhetett el nyereményként. Tunézia (ifj. Kozma I.) lett a 3., mögé Vampa di Bocca (Koricsánszky Virág) és Kasey (Suták Csenge) futottak oda.

A Hazafi Díj idén Reshiram, Kelemen Zénó és a Jazy Team zsákmánya lett

A Káposztásmegyeri Díjban viszonylag kevesen számoltak Luis Fernandóval (J. Línek), amit utólag már bánhattak, hiszen a nagyrámájú szürke ellenállhatatlan volt ezen a napon. Eddigi 4 Kincsem parki versenyéből 3-at megnyert, és úgy tűnik egy jó és eredményes ló formálódik Molnár Gyöngyi kezei között. Relatíve nagyon megverte a 2. helyre érkező Surprise of Eastert (ifj. Kozma I.), pedig nem úgy tűnt, hogy Kovács Sándor idomítottja formán kívül lett volna. Aztán amikor bemondták az időt (1,21,1) megkaptuk a magyarázatot, hiszen Luis Fernando pályarekordot ment!

A szörke Luis Fernando nagyot ment a Káposztásmegyeri Díjban. Hiába, Jaroslav Líneknek nagyon megy a szürkékkel (is)

Kovács Sándor azért örülhetett felhőtlenül is, ugyanis a jónak tűnő háromévesek részére kiírt Gróf Erdődy Rudolf Emlékversenyt a tőle futó Mágnás Öcsi nyerte ifj. Kozma Istvánnal. Mondanánk, hogy sima volt, azonban Géza (Stanislav Georgiev) erőteljesen megindult az utolsó 300-on, feltehetően rövid volt neki a táv, így 3 és fél hossznyira érkezett a nyerőtől. Pescara (Ördög Alen) volt az egyetlen kanca, és bronzos lett.

Poseidon is megmutatta Suták Csengével a Festetics Emlékverseny Hendikepben (1400 m., III.o.), hogy Ribárszki Sándor idomárban meg lehet bízni, ha tehetséges lovat kap, remekül odakészíti. Idén 2 futás, 2 győzelem a mérlege a hároméves ménnek, ki tudja, hol fog végül megállni. Mindenesetre most már a III. osztályt is kipipálta.

Chiquita Girl (Barabás Mónika) idomárlovas asszonyával nyert 1600 méterre. Mögé az örökös helyezett Dancing Storm (Suták Csenge) és lapunk kontrája, Bitlip (Benkő Á.) érkeztek.

A Fenékpusztai Díjban (1600 m., II. kat., gyep) Euraquilo (J. Línek) idei első versenyében rögtön nyert, 1000-el a vége előtt robbantott és győzött. Cenzor (Suták Csenge) magabiztosan lett 2., míg Merci Star (Kun F.) jelezte, hogy a szenttamásiakra idén mindig figyelni kell. Wolf of Wallstreet (S. Georgiev) a várakozáson alul teljesített. Biztosan megvan rá az elfogadható magyarázat, ezért lenne jó ha a Versenyintézőség nemcsak annyit írna a hivatalosba, hogy elfogadta a lovas magyarázatát, hanem leírni, mi is volt az?

Az Amatőrversenyben (1400 m., V/b.) Aduász végig élen galoppozva győzött, és ezzel Csörgő Liliennek. ifjú lovasának okozott nagy-nagy örömöt, hiszen ezzel első győzelmét aratta. Pedig Surranón Májer Cintia mindent elkövetett, hogy ő nyerjen, de Aduász ma ennyivel jobb volt. Pusztító (Ribárszki Sára) ért még dobogóra.

 A zárófutam, a mérföldes Nyeretlenek Versenye Aurora Musica (Farkas Dorottya) zsákmánya lett, favoritként tudott nyerni Marinarris (J. Parigál) és Twister FC (Koricsánszky Virág) ellen.