Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ryan’s Gift Hendikep-napi (2023.09.10.) galopp kérdések

Mindössze 7 futam és ezekben – egy kivételtől eltekintve – kevés számú induló, nos ez jellemzi a vasárnapi galopp napot. Ennek ellenére egyetlen lóvis sem hiányozhat, mert azért lóversenyhez illően futamonként több kérdésre is választ várunk majd.

Az első futamban, a Jeremy Díjban (1400 m., IV. kat., szintetikus) például rögtön arra, hogy élete 2. futására mit produkál majd a mini súllyal induló Nicolene (Koricsánszky Virág)? Képes lehet-e megverni a friss formájú, és legutóbb igen figyelemfelkeltően futó Victory of Genius-t (Mocsinka Vivien)? Ha Who Cares (Fézer Ramóna) 61-es átlagával jelentkezi az elég egy első helyezésre? Keszkenő (Kun F.) igazolja, hogy jönnek felfelé a szenttamási lovak?

A Noble Law Hendikepben (1600 m., III. o., gyep) fut a Turf „Nap Nyerője”, Wolf of Wallstreet (S. Georgiev). Tény, ha a számait nézzük, szinte verhetetlennek tűnik. Hogy a két másik szaklap jelölt – Frangipáni (Kun F.) és Visiana (Benkő Á.) – mellé mi mondjunk egy 4.-et, az lehet Leó (Ördög A.)? Miért is ne? Lovasa jó formában van és ilyen hosszúra még nem ment…

Az Apple Star Hendikep (V.o., szintetikus) 1100 méterén Run Ripli Forward (Suták Csenge) az 1-esről indul, ami jelentős súllyal esik a latba? Baretta (Bernáth Ch.) szépen jövöget felfelé. Ő lenne a placc? White Mare’s Sonon mennyit lökhet ifj. Fejes Lajos? Mirtuszhanga (Czene Leila) csak 47 kilót visz. Hozzásegítheti ennyi egy helyezéshez?

Nyeretlenek a Vajda Sándor Emlékversenyben (1600 m., V. kat., szintetikus). Hogyan futhat egy olyan ló, Lavracy (Fézer Ramóna), aki 6 évesen készül élete első versenyére? Space Opportunity-nek (Ördög A.) ha nem lesz rövid a táv, akkor nyer? Carlos (Suták Csenge) meddig lesz nyeretlen? Soul of Phoenix (Éles Virág) élete 2. futására 9 kilót javult. Tovább jön előre?

A nap legnagyobb mezőnye a 11 indulós Nyeretlen Kétévesek Versenye (1600 m., IV. kat., gyep). A jó papírral rendelkező Zabriskie Point (Kelemen Z.) talán rögtön győzelemmel nyit? Csontos Pál trenírozottjainál ez nem lenne meglepetés, ráadásul INTERGAJ-os telivér… Vagy a másik nagy reményű újonc, Trun (ifj. Kozma I.)? A már futottak közül Gizelle (Suták Csenge)? Sommerprinz (Fézer Ramóna) 300-zal hosszabbra megy mint első versenyében. Számít? Vagy inkább az erre a távra már kipróbált Lakhan (Benedek Z.)?

A nap legerősebb futama a II. osztályú hendikep, a Ryan’s Giftről elnevezett 1800 méteres gyeppályás verseny. Viszont csak 5 induló… Respectation (S. Georgiev) és Heebie Jeebies (Kelemen Z.) kimagasló esélyűeknek tűnnek. Oké. De hogy ne legyek ilyen „fal melletti”, bedobom Fitzante (Farkas Dorottya) nevét, kombinációra. Így jó lesz a tipp hármasbefutóra?

A rövidke napot a Dancing Candle Hendikep (1600 m., V/b., szintetikus) zárja. King’s Pride friss forma, ugye miért is ne duplázhatna? Hiszen bőven lehet még benne. Samilla (Koczka Á.) sem karcsú ide, ugye? Vagy Tempó (Bernáth Ch.) erős lovasával? Netán Poker Lover (Suták Csenge)?

Ugye egy mini versenynapon is mennyi kérdés… Várjuk a megoldásokat!