Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Széchenyi Emlékverseny-napi (2023.09.24.) galopp kérdések

A kancák kerülnek fókuszba a Kincsem Parkban ezen a vasárnapon. Kiemelkedik a Széchenyi István Emlékverseny, illetve a kétéves kancacsikóknak kiírt Gróf Károlyi Gyula Emlékverseny a futamok sorából, de lesz egy gátverseny, illetve 2 (!) kétéves futam is.

Nyitás a Kocsi Zoltán Emlékverseny – Szeptemberi Gátversennyel (3200 m.). Csak 5 ló – reméljük nem lesz lejelentés -, és közöttük 3 komoly sansz: Crix Crax (Bernáth Ch.), Wallstreet Journey (Kun F.), no és a sövényeken most bemutatkozó Voyager (Tamás Cs.), aki mellett síkklasszisa egyértelműen szól. Ha bírja a távot (no és az ugrásokat), akkor akár nyerhet is, ugye?

A 2. futam a Nyeretlen Kétévesek Versenyének (1100 m., IV. kat., gyep) első része, amelyben rögvest egy újonc lenne a favorit? A Csontos tréningből érkező Golden Gringóra (S. Georgiev) gondolok. Chiquitita Girlnek (Mocsinka Vivien) segíthet a rutinja? Ez lesz a 4. futása, gyepre, egyenesre mindig jól ment, utolsó versenye szintetikusra, 1300-ra történt, talán azért nem ment jól. Ha így van, akkor most akár nyerhet is? Morning Impactnek (Ördög A.) Shamardal az anyai nagyapja, ez alapján el lehet képzelni?

A Nyeretlen Kétévesek Versenyének 2. része lesz a 3. futam. A 7 indulóból 6 újonc. Közülük jómagam Dancing in the Sky-t (Benkő Á.) és Middleofthenightot (Suták Csenge) jelölném. Önök? Figyelem, HoSzaKa (ifj. Kozma I.) apja Overdose féltestvére, Opium Bullet! Esetleg…?

A Hitel Hendikepben (1200 m., V.o., szintetikus) Baretta (Bernáth Ch.) nagyon jó esély? Vagy Quannah (Török Anna), aki abszolút friss forma? Mirtuszhanga (Czene Leila) győzött legutóbb mostani lovasával, esetleg duplázhat? Flower of Paradise (Jeles Anna) előbb-utóbb magára talál. Most?

A nap főfutama a Széchenyi István Emlékverseny (2000 m., HUN Gd-2, gyep), és az indulók közül Light Blue Sky (ifj Kozma I.) simán tarthatja ezt a mezőnyt? Igen ám, de Respectation (S. Georgiev) legutóbbi II. osztályú győzelme szemre sima volt. Mint egyetlen hároméves szerephez jut? Delikát (Ördög A.) leteheti a névjegyét? Vagy Different Illusion (Kolumbán Ö.) itt veszti el idei nyeretlenségét? Ha tovább javul, megteheti.

Real Hope (Benkő Á.) remek sansznak tűnik a 6. futamban, azaz a Seperate Opinion Díjban (2200 m., 2200 m., II. kat., gyep). Azonban, ha a tehetséges kezdővel, Koricsánszky Virággal hozza formáját Sándor Mátyás, akkor már nem is biztos a favorit sikere? Vagy a topsúly ellenére jön Major Factor (ifj. Fejes L.)? Ne feledjük, volt ő tavaly alig 5 hosszra egyszer a klasszis Agreementtől is…

A kétéves kancacsikók első nagyversenye a Gróf Károlyi Gyula Emlékverseny (1300 m., HUN Gd-3., gyep), amelyben természetesen kedvenc lesz valószínűleg a 2 futása után veretlen Dark Blue Sky (ifj. Kozma I.). Kasey-t (Suták Csenge) legutóbb ugyanerre a távra 2 és fél hosszal verte. Vajon marad a különbség? Ha nem, melyikőjük javára billen a mérleg nyelve és mennyivel?  Akkor a 3. Cunami (Benkő Á.) volt. Előreléphet? Egyszer Pescarát (Ördög A.) is verte, aki akkor 2. volt. Azért fejlődhet 2. futására Zala Csaba idomítottja, nem?  Vagy a tréningtársa, Claudia (Gönczi Rebeka) 3. versenyében villant valamit?

1200 méterre versenyeznek az In Memorian Hendikepben (1200 m., III.o., szintetikus), mellyel azokra a lovakra emlékezünk, akik már nem lehetnek velünk. Szép gesztus, és akinek volt kedvence, vagy csak úgy általánosságban emlékezne ezekre az egykor köztünk élő lovakra, azok egy-egy szál virágot elhelyezhetnek a Kincsem kúti platán melletti emlékhelyen. Tegyék meg! Ám hogy ki nyeri idén ezt a versenyt? Az új tulajdonból, de a korábbi trénerénél maradó Galiaspeed (Koricsánszky Virág) rögtön első hellyel örvendezteti meg a gazdáját? Vagy Oklanda (Suták Csenge) a kiemelt versenyek után, hendikepben megveri? Finiston (Farkas Dorottya) élete 7. futására teljesíti első hendikepjét, kiváló beállításból. Megszerezheti így az elsőséget? Netán Sprinter (Benkő Á.) az 1-es startboxból indulva nem talál majd legyőzőre?

Egy szó mint száz, 8 klassz futam elébe nézünk vasárnap, azt hiszem.